0 oy
715 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (122 puan) tarafından
tarafından kapalı
Kızlar bebeğime alerji teşhisi konmuştu buna binaen kan aldılar bebeğimden. Tabiki de sonuç negatif. Süt ürünleri vs ne varsa bıraktım yemeyi. Bir de bizim bağırsak tepkili direkt kakada kan mukus...

Neyse perşembe günü balık yiyeyim dedim baktım cuma günü kakasında kan var. Dün de salçalı yemek yedim baktım bugün yine kan var. Sabah 5 ten beri 6 7 kez kaka yapmıştır. Deneye deneye bul diyor doktor ben ne yapacağımı şaşırdım artık. Başa dönüp durmaktan sıkıldım kakasında kan gördükçe deliriyorum artık. Ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim lütfen bana bir yol gösterin. 3 gün kuralını uygula diyor komşum. Bir bilgisi olan var mı bu konuda? Psikolojik olarak bittim artık eşimle de sürekli kavga ediyoruz bundan dolayı...  Kimisi diyor bağırsakta enfeksiyon var ondan oluyor kan. Ama doktor enfeksiyon için hiçbir şey yapmıyor. 
Bebek Ayı 51 günlük
notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

6 Cevaplar

0 oy
(111 puan) tarafından
Bilgim yok ama çok geçmiş olsun post üste çıksın 
(122 puan) tarafından
Teşekkür ederiz. Bu durumu yaşayanlar yorum yapar umarım.
-Reklam-
0 oy
(40 puan) tarafından
Rabbim ikinize de şifa iyilik sağlık versin canım bir bilgim yok maalesef 
(122 puan) tarafından
Sağ olun amin. Artık çok yoruldum başa başa dönüp durmaktan. Kakası da kötü kokulu baya anlayamıyorum doktor da bilgi vermiyor.
0 oy
(294 puan) tarafından
Rabbim şifa versin öncelikle doktoru bi değiştir canım  ne demek enfeksiyona birşey yapmıyor ilaçta mi vermedi? Evet komşun dogru söylemiş 3 gün kuralına uy kı bebeginin neye alerjisi oldugu çıksın. 
(122 puan) tarafından
Maflor verdi sadece canım. Başka da bir şey yok başka doktora gidiyorum o da diyet veriyor e kakasında ki kan devam ediyor ben ne  yapacağımı şaşırdım artık.
0 oy
(260 puan) tarafından
Bizde öyleydik öncelikle sakın kal 3 gun kuralı ek gıdaya geçişte sizinki daha çok küçük 

İlk once sut ve sut ürünleri dana eti baharat kuru yemiş bunların hepsını yemeyi kes tabii yediğin şeylerin ıcınde de olmasın sebze ye bol bol bıraz zor bir diyet ama yapacak bir şey yok sabır zamanla alışıyorsun 

EN az 10 gun devam et bu arada kan gelınce falan korkma cunku senın sütun arınması lazım once daha once yedıklerın hala bünyede unutma 10 15 gun sonra baktım kan mukus yok bıraz boyle devam et daha sonra yavas yavas ac diyeti et ye mesela takib e al bakalım dokunacak mı dıye 

Benim kızımın 9 ay da gectı sukur 

Bir de beğenmediysen eğer dr unu değiştir 

Tabii bu diyeti sıkı uygulayıp hala kan geliyorsa baska şeylere de alerjı çıkabilir o zmn alerjı bölümüne gidersin belkı alerjı maması da başlayabilirler 

Alerji cok geniş kapsamlı bir konu
(122 puan) tarafından
Doğru diyorsunuz alerji o kadar kapsamlı bir şey ki ne yapacağını bilemiyor insan. Sürekli ağlıyor sürekli bağırıyor delircem artık o ağladıkça. Kan geldikçe başa döndükçe her seferinde. Doktor da ağzından kerpetenle alınıyor laf. Dediklerinizi yapacağım inşallah
0 oy
(499 puan) tarafından

Merhaba

Aynı sıkıntıdan muzdaribim. Alerji deniyor ama bilemiyorum.

Şimdi size şöyle diyeyim. Bende yeniyim bu konuda bilgim yoktu ama yakın Bi arkadaşımın çoklu gıda alerjisi çıktı kızında. Ve 2 senedir neredeyse diyette. Artık bayagı tecribe etmiş ona soruyorum bende sürekli. Doktorlar pek birşey yapamıyor bu alerji konusunda iş anne de bitiyor. Anne anlıyor yani çünkü çocuk sürekli bizimle. Başta şunu diyeceğim 3 günle hemen belli olmuyor bunlar. Malesef. En az 20 gün geçmesi lazımmış. Bagırsagın temizlenmesi için. Bende neredeyse 1 aydır diyetteyim. Sadece patates zeytin reçel ve Kereviz Ispanak pırasa gibi sebze yiiyorum.ama ona ragmen hala arada kıl kirpik şeklinde kan görüyorum malesef. Bizimde bağırsak tepkili. 5 aylık olacagız neredeyse. 3 3.5 Aylıkken gördüm ilk kanı kakasında. Mesela bende geçen kuzu eti yemiştim 4 beş gün sonra kan geldi kakasından.

Birde bu zman zarfında herşeyi kestim ama tek salça ve domatesi kesmedim. Hala arada geldiğine göre muhtemelen salça domates ketçap buna var sanırım alerjisi diye düşünüyorum. Şimdi diyeceksiniz salçasız yemek nasıl olacak haklısınız. Domates Bi şekilde torale ediliyor da salça zor geliyordu bana da. Sadece yemekler de tüketiyorum bende. Ama arkadaşım biber salçası bulmuş. Ama sırf biber. İçinde domates kabugu vesaire yokmuş. Bende aradım yeni sipariş verdim. Bakalım birde onu kesince ne olacak. Belkide diğer şeylere alerjisi yok bilmiyorum. Deneye deneye bulunuyor evet çok zor bir süreç ve uzun ama ne kadar dikkat ederseniz o kadar çabuk toparlıyor çocuklar. Arkadas da aylarca diyet yaptıgı halde kan kesilmemiş. Sonra salça domatesi kesince kanda gitmiş. 

Yani balık et kuzu inek fark etmez tavuk da da bunlarda protein var. Eger protein alerjisi varsa bunlar da yenemez. Birde mesela tarhana filan içinde az da olsa Yogurt oluyor. Veya susam tahin kabuklu kuruyemişler. Paketli tümm gıdalar. Ve Sarı Mercimek mesela bu da çapraz etki yapıyormuş. Yani çok zor evet ama bagırsak tepkili olanlar daha kolay diyorlar. Cilt tepkili olanlar daha zormuş bulması.. Allah yardımcımız olsun. Bir ürünü denediyseniz mesela diyelim balık yediniz sonrasında minimum 1 hafta farklı bişi yemeyin. Hatta 20 gün diyor doktorlarda. Ona göre tepki vercek mi vermeyecek mi bakmak gerekiyor. Rabbim acil şifalar versin kuzularımıza. Bende çok üzülüyorum her altını açışta korkuyla açıyorum. Ve en önemlisi çok tatlıcı biriyim. rüyalarımda oluk oluk baklava yer oldum. Hergün İrmik helvası yapıyorum sıvı yag ve suyla artık. Eşinizden de destek isteyin oturun konuşun. Yoksa daha zor inanın. Alerjik olan maddeyi bulunca gerisi kolay olacak inş. Çok geçmiş olsun. Dua edelim birbirimize. 
Profil image (337 puan) tarafından
Amin insAllah
(499 puan) tarafından
Bebeğim 17
Rica ederim.
Birde şunu söyleyeyim sütüm azalacak veya yetmeyecek diye lütfen strese sokmayın kendinizi. Psikolojik olarak insan etkileniyor haklısınız. İnanın benim o arkadaşım 2 sene diyet yaptı. Bakın 2 sene. :( onunki çok daha vahimdi. Allah korusun. Ama sırf emzirdi bebeğini bayagı mücadele etti. Elbette olmayınca olmaz ama inanç herşey de oldugu gibi bunda da çok önemli. Sizde önce inanın. Olur olmaz orası artık nasip. Sonra sütünüzü yaglandırcak şeyler tüketmeye çalışın. Mesela Dereotu kuru börülce yeşil mercimek havuç gibi. Bunları ben de çok sık tüketiyorum sevsemde sevmesemde. Avakado aynı şekilde yararlı.
Korkmayın çocukların gelişiminde bir sıkıntı olmuyor biizniilah. Sadece hem geçeceğine hemde sütünüzün yetecegine inanmak ve sabretmek gerekiyor. Bir gün Buda bitecek. Mesela o Arkadaşım şuan et tavuk filan yiyor çok şükür. Yavas yavas açıyorlar diyeti. Geçiyor biizniilah. İnşeallah bizimkiler Daha da kısa sürede toparlarlar. Birde kuru bakliyat pişirirken içine pataes soyup 2 ye bölüp atılınca bütün gazı o patates toplarmış. Ama o patates yenmeyecek pişince. Kimyon da bol kullanın sıkıntı olmaz inş.
Ve makarnalar da normalde yumurta oluyor ya. Tat ve nuhun Ankara markasında yokmuş. Bende bugün baktım marketten yeni aldım yoktu. Sizde araştırın isterseniz.

Allah yardımcımız olsun. Selametle.
(122 puan) tarafından
Ya son olarak bir şey daha sorcam bebeğim ağlama krizine giriyor 2 saat boyunca bunun alerji ile alakası olabilir mi?
(499 puan) tarafından
Bilemiyorum ama belli hep aynı saatte ağlaması ve haftada en az 3 kere bunun tekrarlanmasına kolik diyorlar. Benim oğlumda kolikti ama 3.ayda geçti elhamdülillah ağlamaları.
Belki Bi ağrısı vardır ondan ağlıyordur yada kolik ağlaması olabilir. Doktorunuza danışın isterseniz.
(122 puan) tarafından
Acilden gittik kan, gaita, idrar testi yaptı bir şey çıkmadı bilmiyorum başka bir şeye gerek duymadı...
0 oy
(230 puan) tarafından
Biogaia ya da Relactaz damlalarını araştırıp deneseniz. Biogaia bağırsaklarina çok yararliymis. Relactaz da anne sütü sindirime yardım ediyor içinde ki laktazla. Tabi yine Doktora danışın

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 120 göst.
0 oy
4 cevap 722 göst.
0 oy
1 cevap 297 göst.
0 oy
0 cevap 67 göst.
...