0 oy
401 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (137 puan) tarafından
Merhana mıni kavanozlarda bebek yogurdu tarifi istiyorum lütfen detaylı açıklayıcı olsun dene dene tutturamıyorum deliricem :( 

5 Cevaplar

+1 oy
(2 puan) tarafından
Weevel yoğurt yapma makinesinde günlük pastörize sütle yapıyorum. Kıvamı gayet güzel oluyor uğraştırmiyor. İlk kez msyaladigimda vivo probiyitik maya ile mayaladim sonrasında maya olarak yaptığım yoğurtlari kullandım hiçbir sorun çıkmadı. 
-Reklam-
0 oy
(85 puan) tarafından

1 lt sütü ocağa koy kaynasın güzelce. Kaynadiktan sonra  altını kıs iyice 10dk kadar  tahta kaşıkla alttan üste doğu havasını al karıştır yani ..

Vee sonra kapat altını ılımaya bırak.  O ilirken 1 1.5 yemek kaşığı yoğurt mayası çıkar ilisin oda üstüne peçete koy yogurtun suyu alsın devamlı değiştir bunu. Süzme yoğurt gibi oluyor..

Bütün islemler bittikten sonra mayayı çatalla çırp daha sonra okuyan süte koy. Ağzıni kapakla örtme  süzgeçle ört ki sulanmasın.. daha sonra sar. Sabaha kadar beklet. Ertesi gün aç üstüne ağzı açık akşama kadar dolapta beklesin sonra boz Yoğurtu.

Ve bir püf nokta ; yoğurttan her aldığında içindeki suyu başka bir kaba al ki yoğurt taş gibi olsun. O suyada yoğurt çorbası yaparsın ufakliga


0 oy
(136 puan) tarafından
İlk başta activia sade yogurduyla yapmıştım probiyotiki fazla olsun diye doktor önermiş bı arkadaşıma .

Pastörize günlük süt alıp biraz isitiyordum serce parmağımi sokup bakiyordum sıcaklığına. 7 ye kadar sayiyordum yakmayacak sicaklikta olcak . 1 litre süte bir aktivya paketi seklinde mayaliyordum.

Sonra normal ev yoğurdu ile yapmaya başladım mayasını. Yine aynı şekilde 1 litre süte 1 tatlı kaşığı kadar Maya .önemli olan sütun sıcaklığı çok sıcak olmayacak ve mayaladiktan sonra hemen soğumamasini sağlamak iyice ortmelisiniz. En az 5 saat kalmalı o şekilde sonra buzdolabında beklemeli. Öyle taş gibi yoğurt olmuyor ama bebekler için iyi kızım severek yiyor.
0 oy
(535 puan) tarafından
Canm sutu kaynat snra temassiz ates varsa onla ölc sutu 45 44 derecede olacak.o yoksa serce parmagini koy sute elini ne yakacak nede cok ilik olacak.8e kadr say dayanbilmen lazm sigana.snra 2 yemek kasigi yogurdunkaseye koy uzerine 2 3 kepce o sutten koy ama karistirarakmkoy iyice cirp.dok tencerenin icine iyoce karistir..daha snra neyde mayalicaksan onlara pay et.uzerimi kapakla kapatma buharlanip sulanmasin havlu ort uzerine kapaklari oyle koy ustune kapatma.8 9 saat kalsin ustune sofra bezi ort. 8 9  saat snra bak tutmussa ac sofra bezini sadece uzerini bi havluyla ort.oda isisina gelene kdr da oyle kalsin.snra elle bak sogumussa dolaba al yine 2 saat kapak kapatma.snra ort kapagi.

Snra kucuk kavanozda mayaladysan birini hicc ellemeden drek mayalik ayir.kasik degmesin maya olmesin
0 oy
(1,726 puan) tarafından
Burda bı tarif var sitede ona bı bakın derim bide postorize sütle deneyim derim

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 129 göst.
17 Şubat 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Hamisanne. (20 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 158 göst.
0 oy
0 cevap 80 göst.
...