0 oy
297 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (12 puan) tarafından
1 aylık bebeğimin sağ tarafında tortikollis var. Doktor fizik tedavi hareketleri önerdi. Ekstra önerisi olan ve daha önce olup da düzelen anneler yardımcı olabilir mi :(

2 Cevaplar

0 oy
(8,928 puan) tarafından
Instagramda cocuk fizyoterapisti Yonca Görgül'ü takip edebilirsiniz. Konu ile ilgili detayli bilgi veren ve hareketler gosteren videoları var.
tarafından
Bende yazacaktım canim aynen o kadını takip et benim oğlumda 15 gunde farketti bile sola donmuyordu suan dönüyor şükür sadece uyurken hep sağa yatıyor oda düzeldi mi tamamdir
-Reklam-
0 oy
(53 puan) tarafından
Kızımında sağ tarafında tortikolis var. Çok ileri sevıyede degıl.Hatta  Ultrason temız çıktı. Kendı fark ettim. Dr. fizik tedaviye yönlendirdi. Pasif fizik tedaviyi gösterdiler. Kızımın çığlıklarına ağlamaları a dayanamadım ve bıraktım tedavıyı. Bülent Elbasan hocaya götürdüm.Kendiside pasıf egzersize karşı. İlk önce kızıma plates topu aldım. Onunla sağ tarafı kör nokta olacak şekılde yuz üstü egzersiz yaptık. Sol göğsümü vermeye çalıştım. Solu emerken siz alttan boynunu havaya kaldıracak şekılde destekleyin. Sağ göğsünüzde ise kafayı alttan düz tutun. Yataktan alırken ve koyarken sağdan koyun. Yataga yatırma şeklınızde sağ taraf kör nokta olsun. Kucağınıza alırken sağ tarafı kör nokta olsun. Nette tortikolis yastıgı var ben aldım. Kafayı sabıtlıyor. Uyurken, pusette iken işe yarıyor. Bizde düzelme var. Martta kontrolumuz var umarım Bülent hoca düzelmiş der. Sizin bebeğinizin de düzelmesi dileğiyle. 
(12 puan) tarafından
Pasif egzersiz nasil oluyor ? Kiziniz kaç aylık? Yastik düz konumlandiriyor sanirim tortikollis bulunan tarafa yatırmak gerekiyor değil mi ?
(53 puan) tarafından
İlk teşhiste 5 aylık tı. Sizin bebek küçük olduğundan istenılen tarafa yatırılır. Bizim ki sabit kalmıyordu. Yastık sabıtleştırdı. En azından sağa yatık olmasını engelledik. Pasif egzersiz elı omuza koyup boynu diğer tarafa yatırmaya çalışıp. Kısa olan kası uzatmak. Fakat çok can yakıcı bir şey. Travma bile yaratabilir.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 194 göst.
28 Mart 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Elif er (750 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 229 göst.
0 oy
3 cevap 241 göst.
0 oy
3 cevap 240 göst.
5 Temmuz 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde kubraa3506 (319 puan) tarafından soruldu
...