0 oy
176 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (143 puan) tarafından
Bebeğim 5 gün sonra 4 aylık olucak her akşam emerek uyumak istiyor.Gece uyumadan bir miktar mama veriyorum sonra  yanıma yatırıp emzirerek uyutuyorum uyur uyumaz besigine yatırıyorum ama yarım saat içinde uyanıyor yanımda uzun süre uyuyor ne yapacağımı şaşırdım. Gündüzleri çocuk arabasına yatiriyom ev işimi yaparken arada oynarken müzik dinlerken uyuyo kalıyor  ama gece zor.Hele ki şu 3 gündüz gece uykumuz yok yarım saatte yada 1 saatte bı uyanıyor. Tecrübesi olan yada benim gibi durumu yaşayan anneler akıl verir misiniz. 

1 cevap

0 oy
tarafından
Mamayi ne kadar veriyorsun canim birde tam derin uykusuna dalmiyordur. Bebeklerin belli bir saatten sonra derin uykusu oluyor. Bizimki oyle mesela o zamana kadar oncesinde uyanır emmek icin. Emer tekrardan uyur. Birde tam doymadigi zaman devamli uyanır. Gunduz uykuları ne yazik ki farklılık gösteriyor ay ay çok normal. Bizimki 7 aylik belli bir aya kadar yarim saat filan uyudugu oluyordu ama sonra bir iki aydır arada görüyorum. Bazen toplasan yarim saat uyuyor :)) gunu günlerine tutmuyor. Yani kısacası 1 yasina kadar tam uyku düzeni bekleme canim. Onlarda bizim gibi duygu değişimleri yasiyor. Atak dönemleri oluyor. Dis dönemleri oluyor. Seni istiyor, kucak istiyor. Güvenecek bir yer istiyor yeri geldiği zaman :)
(143 puan) tarafından
150ml veriyorum üstüne emziriyorum öyle yatırıyorum.
tarafından
Ne kadar çok veriyorsun canim benimki 7 aylik daha yeni 180 cc vermeye başladım ki hem emiyor sütüm cok olmadığı için hem mama seninki 4 aylik bir bebek midesini buyutmussun galiba cok kilosu ne kadar ve kac saatte bir veriyorsun.
(143 puan) tarafından
Üzerinde aylık ne kadar verileceği yazıyor ben sadece gece 1 defaya mahsus veriyorum.Onun dışında bütün gün emziriyorm 1,5 saate bir
2 hafta önce 6 kiloydum.
tarafından
Iste 1 defa mahsus olmasi bir şeyi değiştirmez canim midesinin kapasitesi buyukki alabiliyor 180 cc. Ustune bir de emziriyorsun. İyice şişiyor karni. O bile rahatsız eder bebeğini. Gündüzde o yuzden  1.5 saatte bir emziriyorsun. Mide buyuk olduğu icin daha cok acıkıyor. Sana tavsiyem sen bilirsin ama gece en azindan 120 filan ver. Zaten ustune emiyor. Ama emiyorsa emmekten vazgeçmez. Bizimki de oyle mama alsa da emerek uyuyor. Kilosu ayina gore fazla olabilir. Bizimki 5 aylikti 6 kilo civarındaydi doktor mamayi azalt direk fazla kilolu demisti ;)
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 216 göst.
24 Şubat 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde prensesannsi (170 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 479 göst.
0 oy
2 cevap 253 göst.
0 oy
9 cevap 409 göst.
...