0 oy
174 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (12 puan) tarafından
Merhabalar anneler. Alerjik bir bebeğim var. Suan 6.5 aylik. Yumurta ve sut alerjisi çıktı. Ek besine de gectik malum. Suan ne yedirecegimi bilmiyorum. İlk baslarda yogurt ve yumurta yiyordu ve cok sevdi. Suan hic hirsey yemiyor. Kilo da alamiyor. Ayni durumda olan varsa onerilerde bulunursaniz cok sevinirim. Ne yedirecegimi sasirdim.
Bebek Ayı 6

6 Cevaplar

0 oy
tarafından
Alerjik bebekler için organik ek gıdalar ve tarifler var onlara bakabilirsin. Yumurtaya es değer besinler neler onlara bakabilirsin. Ama daha 6 bucuk aylik alerjik olduğunu besin deneyip mi anladıniz. Cunku yogurt ve sebzeler ile başlanıyor. Süt vs verilmiyor zaten anne sutune mi alerjisi var.
(12 puan) tarafından
Yok hayir test yapildi. Anne sutune degil sut ve dut urunleri ile yumurtaya alerjisi var
tarafından
Anladim canim zormuş o zaman belki sonradan duzelir
-Reklam-
0 oy
(37 puan) tarafından
Ek gıdaya başlayınca mı öğrendiniz inek sütü ve yumurta alerjisini bizim 1 aylıkken başladı ve ben 6 ay dolacak hala diyet yapıyorum listemizde sebze ve meyve var yoğurt yumurta yasaklı grupta biz de 
(211 puan) tarafından
Yaptığınız diyeti paylaşabilir misiniz. Bizde de sut ve sut urunleri alerjisi var olduğunu öğrendik
(12 puan) tarafından
Ya soyle aslinda egzama var. Yüzü bazi zamanlar cok kizariyor bazi zamanlar yok oluyordu yediklerimi düşündüğümde sut ve sut urunleri ve yumurta tetikleyebilecegini dusundum. Doktora goturduk test yapmak istemediler deneyip gorelim dediler ama egzama 5 aydir var. Biz zorla test istedik kandan bakildi.
(211 puan) tarafından
Bizde de ileri derece bir pisik sorunu oldu sut urunleri, yumrta kuruyemis yemeyin dedi. Test vs dediginiz gibi cok kucuk oldugu icin yapmıyorlar. Yapılanın da doğrulugu %100 dogrudur demiyorlar. Kendiniz deneyin bakin dediler. Her doktor farkli konusuyor. Alerji teshisi koyan doktor belli bir aya kadar diyete devam et deneme yapma diyor. Başka bir cocuk doktoru kendin yediklerinle çocuğu gozlemle ona gore ye yada yeme diyor. Her kafadan bir ses. Surekli patates, pirinç pilavı tavuk yemekten sıkıldım. Umarim kalıcı bir alerji durumu değildir. Bebeklerin cogunda 1 yaşından sonra bu durum ortadan kalkabiliyormus. Ya da tam tersi gercekten alerjisi olup hayatı boyunca bu gıdalara yanasmamasi gerekiyormus
(12 puan) tarafından
Evet her doktor ayri bisey soyluyor. Bugun goturduk tekrar bebegimi. Mama verdiler ama mamayi da icmedi. Vallahi sastim kaldim..
(211 puan) tarafından
Hangi mamadan verdi size. Smilac alimentum toz mamalarda bakteri tespit edildiği için toplatma kararı almis firma. Bizde bugün doktora gidip rapordaki mamasini degistirdik. Evolvia rp1 verdi doktor.
(12 puan) tarafından
Nutricia neocate adinda bi mama denemek icin verdi eger icerse rapor cikaricaz dedi. Ama suanlik icmiyor
(37 puan) tarafından
Bebeğiniz 6 aylık sanırım ek gıdaya başlayınca diyetinizi açarsınız birazcık zaten 6 ay itibari ile belirtiler azalıyor bebekte biz de mukus kayboldu 1 aylıkken çıkan yoğun egzamalar bitti şükür çok hafif döküntü olarak çıkıp atopik krem sürdüğümde kayboluyorlar.. Ufak tefek döküntüleri de doktorumuz görmeyin artık dedi.. Ama 6 ay diyet yaptım sütve süt ürünleri, yumurta, kuruyemiş hepsini kesmiştim şimdi yavaş yavaş diyeti açıyorum keçi sütü peyniri tüketiyorum fırında pişmiş yoğurtlu peynirli şeyler dokunmuyor artık mesela ama yumurta yediğimde göz çevresi kızarıyor.. Mukus bittiyse egzamaları sabah akşam atopik krem sürerek üstesinden gelebilir siniz.. 6 ay ek gıdada da yoğurt ve yumurta yasaklı bize..
0 oy
(1,554 puan) tarafından
Kemik suyuna yap çorbalarıni makarna yap muhallebi bu arada keçi sütü ürünleri baslayablrsin
Profil image (2,048 puan) tarafından
Benim oğlumda da süt  ürünleri yumurta alerjisi var.kemik suyu ve etlere henüz başlamadık ve keçi sütü ürünlerini de doktor verme dedi şuan 7 aylığız
(12 puan) tarafından
Ben et yedigimde kusuyor. Onu da yapamiyorum. Muhallebiyi basta yedi ama suan hic bisey yemiyor. Agzini kitliyor. Cok zormus.
0 oy
Profil image (2,048 puan) tarafından
Bugün bende böyle başlık açmıştım.bneim oğlum şuan 7 aylık.dogdufundan beri alerji var diye düşünüyoruz ve ben 5 aydır diyetteyim.sut ürünleri yumurta ve domatesten kuruyemisten şüpheleniyoruz kan testinde çıkmamıştı.6.ayda ek gdiaya başladık sebze meyve tattrdim .bu ay yoğurt ver dedi doktor deneyelim dedi.verdim malesef ishal yeşil.kaka ve yüzde döküntü oldu 3 gün içinde.bende ne vereceğimi şaşırdım.15 gün sonra lor denicez sonra yumurta falan ...Canım ben elma armut muz kayısı veriyorum meyve püresi olarak.bazen içine pekmez koyuyorum.intenetten bebek ekmeği aldım .bebek ekmeğini kendi sütümle ıslatıp içine meyve koyup veriyorum .hipin 5 tahıllı mamasını aldım daha vermedim.pirinc unu veriyorum bazen normal yulafi rondodan geçirip un yapıp su ile pişirip içine meyve ekliyorum. Sebzeleri pure olarak veriyorum.habuc kabak patates brokoli karnıbahar balkabağı avakado.irmik ve pirincunudan muhallebi veriyorum.birde bebe bisküviyi yaptım.1 bardak yulaf unu.2 elma.1 kaşık sıvıyağ.az tarcın. Hepsini  rondodan geçir 15dk buzdolabında beklet firinda pişir. Onuda verirken meyve suyu armut suyu mesela.yada kendi sütümle yâda sıcak su ile ıslatıp veriyorum.bizde domates alerjisi de var salcali domatesli şeyler vermedim hiç.et yumurta tarzı şeylerde verme dedi doktor henüz vermedim.
(12 puan) tarafından
Verdigin bilgiler icin gercekten teşekkür ederim. Bizimde sanirim bastan beri var. Yuzu 1 aylikken kizarmaya basladi. Bi kac farkli yere goturduk. Egzama dediler ama ama alerji egzamayi tetiklemis. Bizimde kanda yumurta ve sut urunlerine bakildi. İkisinde de yuksek oranda alerji cikti. İlk baslarda muhallebiyi kabagi patatesi havucu yedi ama suan yemiyor. Agzini kitliyor. Agzina bisey sokamiyorum. Bugun kasik mama aldim yer mi diye onu da yemedi. O kadar zorlaniyorum ki yedirmek icin.  bende bisey yiyemiyorum. Sanirim tamamen protein alerjisi var. Allah yardimcimiz olsun. Dedilerini denicem. Ekstradan interentten alerjili bebekler icin ek gida siparis verdim bakalim bide onlar gelsim denicem. Umarim yer yoksa gercekten cok zor.
Profil image (2,048 puan) tarafından
Valla psikolojim bozuldu benim gözüm seyieiyir 1 aydır hiç durmadan.doktora gittimn damla verdi ama geçmedi.stresten oluyor
(12 puan) tarafından
Ya valla benimde psikolojim bozuldu. Cocuk hic bir sey yemiyor. Olmasi gereken kilonun cok altinda.kilo almiyor vermeye basladi o kadar cok uzuluyorum ki..
0 oy
(58 puan) tarafından
Benimde oğlumun yumurta alerjisi var canım pureler yapıyorum çorbalar veriyorum  nefis yemek tarifleri sen tarif bakabilirsin yumurtasız sütsüz olan bebek tariflerine 
(12 puan) tarafından
Denedim bi kac bisey bisey yemiyor. Agzini acmiyor.  Yedigi seyleri bile yememeye basladi.
0 oy
(100 puan) tarafından
Doktorla danışın şuan biz ne desek olmaz . Tahlil falan tuttur önerilerde bulunur
(12 puan) tarafından
Doktorun dedigi sende bebekte sut urunleri ve yumurta yemicek. 1 yasina geldiginde hastanede denemeye baslicaz. Kendin deneme yapmicaksin. Sunu ye bunu ye diye fazladan bisey soylemedi

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 119 göst.
24 Eylül 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Alya mina (206 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 98 göst.
5 Mayıs 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Gphs (2,507 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 339 göst.
8 Aralık 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Gamzeak (35 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 182 göst.
13 Eylül 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Yuska (42 puan) tarafından soruldu
...