0 oy
416 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (332 puan) tarafından
Anneler merhaba, kızım 14 aylık ama doğduğundan beri saçlar çok seyrek uzar gürleşir dedm ama bu kadar oldu yok aynı erkek saçı gibi.. böyle olan var mı yada sonradan düzelir mi fikir verir misiniz ne yapsam? Sıfıra vur diyen de var ama düzelir mi emin değilim benimde saçlarım azdir genetikse bile çözümü var mı acaba

5 Cevaplar

+1 oy
(1,045 puan) tarafından
Düzelmez ama saçı biraz daha koyu çıkacağı için daha gür gözükür. bebeğin saçını tıraş etmek sünnet canım. Birde eskiden bebeğin saçının ağırlığınca gümüş ya da altın dagitilirmiş. Belayı def etmesi için. Tabi bu senin maddi durumunla ilgili. Tıraş ederken dua etmekte sünnet. Yine tercih sizin :)
-Reklam-
0 oy
Profil image (777 puan) tarafından
sıfıra vurmaya geç bile kalmışsın vur 

bebek saçları gitsin dokülmedimi bebeken saçları 
0 oy
tarafından
Eski kuaför olarak söylüyorum saçi 0 a vurmak kesmek çoğaltmaz guclendirmez ancak yağlar ve vitaminler fayda eder tatlı badem yağı zeytinyağı yağı yada çam trebendi gbi
0 oy
(655 puan) tarafından
Şu saçı sıfıra vurdu nedir anlamıyorum saç olmayan yerden saçı kesince saçımı çıkacak. Toparlar o kendini benim kızım resmen kel doğdu şuan 10 buçuk aylık kapandı heryeri yavaş yavaş uzuyor millet tutturdu yok kestir yok küpe tak. Hatta alnına da kız diye yazayım dedim en sonunda. Uzar zamanla hem genetik hemde çocuktan çocuğa değişiyor. Annem der kardeşinde böyleydi bak şimdi iğne atsan derisine düşmez ben kestirmedim valla sen bilirsin kızım diye. 
0 oy
(615 puan) tarafından
Şöyle söyleyeyim oğlum onbir aylık oldu hiç saçını sıfıra vurmadım. 6 aylıkken kendim ve eşim ile makas ile uçlarından kestim. Tüy olan saçları daha sertleşti. Bana kestirmemem için çok kez söylediler. Fakat  bebeğimin rahatlığı için terliyordu ve tüy saçlardan kurtulmak için kestim. Kökten değil.  Sonra yine uzadı. 8. Ayda terliyordu yine saçlardan makina ile bir numaraya vurduk. Bu sefer iyice sertleşti saçları gürleşti. Şimdi onbir aylığız yine uzadı terleme yapıyor bir yaşına girecek diye kesmiyorum. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 286 göst.
0 oy
9 cevap 494 göst.
0 oy
2 cevap 232 göst.
16 Haziran 2020 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Merveey (48 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 219 göst.
3 Aralık 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Karçiceği (164 puan) tarafından soruldu
...