0 oy
338 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (34 puan) tarafından

Kızım 10 aylık iştahsız bir bebek kahvaltı hep bulamaç yapıp veriyorum sizler nasıl veriyorsunuz? Neler yediriyorsunuz? 

5 Cevaplar

0 oy
(196 puan) tarafından
Kız çocukları genelde iştahsız oluyormuş canım ama ben 1 tane yumurta sarısı, 1zeytin 2 peynir 1çay kaşığı ceviz 1 çay kaşığı pekmezi karıştırıp veriyorum. Bitirince labne bebe bisküvisi falan veriyorum. Bulamaç yapma canım istersen hepsini ez normal ver. Benim oğlum da 9 aylık hep böyle yaptım. 
(34 puan) tarafından
Evet ezip vermeyi denerim teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(178 puan) tarafından
Kendin bulamaç yer misin? Bence hayır! O halde bebeğine niçin öyle veriyorsun? Tadını alması lazım hepsini ayrı yemesi yemeği öğrenmesi gerekir. Hiç bir insan kendini aç bırakmaz. Önüne koy ve kendisi yemeyi öğrensin. 
(34 puan) tarafından
Her şeyi denedim yese zaten ben öyle yapıcam önüne koyuyorum alıp atıyor parça pinçik yapıyor yemiyor mecbur kalıyorum hepsini karıştırmaya
(211 puan) tarafından
He he sen çok biliyosun ya sanki biz bilmiyoruz bunları. İstahsız diyor çocuğum kadın denemiş. Sizin çocuklarınız gibi taştan yumuşak ne bulsa yemiyor bazı çocuklar ahkam kesmeyin
(178 puan) tarafından
İştahsız çocuksa eğer enfeksiyon vardır kansızlık vardır. Diğer ihtimal de diş dönemleri yemezler. Ahkam kesmiyorum. Bilakis yaşadım ordan tecrübe ettim 13 aylık olana kadar uğraştım. Zorlanmadım önüne koydum yemezse kaldırdım. Şimdi ise açsa eğer kendisi yiyor doyunca atmaya başlıyor. Ben 8 aylıkken ek gıdaya başlaya bildim. O zamandan beri hiç bulamaç vermedim. Sadece çorbalwrını ben içirdim o da ne kadar müsaade ederse. Kahvaltısını önüne koydum yumutya salatalık peynir dut özü vs hepsinı mıncıkladı attı aöa sona tanıdı ve ağzına götürdü kendiai yemeye başladı. Kendisnin doyduğu kendisi karar verdi. Şuan 15 aylık ve bizimle herşeui yiyor ama tabii ki isterse hala zorlamam koyarım önünde yerse yer yemezse kaldırırım. 3 gün hiç yemediği günler de oldu förmül mama verdim onu daji istemezse içmez.  Yani demeö o ki bebeğe şans tanımak ve birey olduğunu unutmamak gerekir. Bir bebek yumurtanın ne olduğunu yiyecek olduğunu öğrenmesi lazım eline alıp tanıması ağzı ile kendi tatması lazım. Bunlar aşılmaz ise yeme bozukluğu hep olur..
0 oy
Profil image (1,345 puan) tarafından
11 aylık oldu bu sabah avokado dilim, muzlu pankek, zeytin, labne verdim ayrı ayrı benim kızım da iştahsız ama böyle eliyle daha çok yiyor karışınca tad alamaz ki.
(34 puan) tarafından
Muzlu pankek nasıl yapıyorsunuz
(346 puan) tarafından
Labneyi çok duyuyorum bebeklere veriyorlarmış ama hazır labne mi acaba marketlerdeki mi yoksa evde kendiniz mi yapiyorsunuz
Profil image (1,345 puan) tarafından
Kendim yapıyorum ve yapımı çok kolay çok lezzetli oluyor deneyin beğenir eminim. Yukarıya ikisi içinde görsel ekleyim sizler için :)
0 oy
Profil image (1,345 puan) tarafından

image

image

Labne kültürü in bu peyniri kullanıyorum doktorum önermişti. Bu tariften 2 adet 200 ml labne çıkıyor. 6 gün tüketiliyor. 



Pankek içinde 

1 yumurta sarısı(+1 sonrası tam)

1 tane muz 1

1 tk pekmez 

1 yk zeytinyağı 

3,5 YK tam buğday unu 

1 çay bardağı yoğurdun sulu kısmı.

Önce yumurtayı iyice çırpıp içine muzu koyup çatalla eziyorum. Sonra kalanları ekliyorum. Bazen içine muz koymayıp pekmez miktarını az daha arttırıp arasına labne sürüyorum süt burger gibi :)

Birde bebek için mantı yaptım ben kızımın ilk defa 11 aylık şuan birşeyi bu kadar güzel yediğini gördüm. Hamurunu sadece tam buğday unu ve su ile yoğurdum. İçine de kıyma soğan sarımsak kapya koydum. Üzerine sade yoğurt döküp kapya biberden salça yapmıştım 1 küp tereyağı ile yapıp ondan döktüm çok güzel yedi. Henüz 1 defa verdim ama çok beğendi :)


(346 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim ,bebeğim henüz dört aylık ama çok çok heyecanlıyım ek gıda için şimdiden tariflerin ekran görüntüsünü alıyorum :)
Profil image (1,345 puan) tarafından
Vala binlerce tarif var istersen atabilirim ben çeşitli verme taraftarıyım herşeyi deniyorum hepsine damağı alışsın diye :)
(346 puan) tarafından
Ben de öyle düşünüyorum her gün farklı şeyler vereyim istiyorum ,ek gıda anneleri diye bı sayfa var Instagramda orayı ve onun gibi bircok sayfayı takip ediyorum tarifler için ,çok teşekkür ederim cevap için
Profil image (1,345 puan) tarafından
Yine de msj olarak sana link attım istersen bende yardımcı olurum sağlıkla büyüsün inşaallah :)
(20 puan) tarafından
Bana da atar mısınız
Profil image (1,345 puan) tarafından
Attım bakabilirsiniz:)
(20 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim
0 oy
(8,933 puan) tarafından
Hep ayri ayri verdim. Sebzeli omlet, krep, pankek yapabilirsiniz. Yaninda peynir, zeytin, domates, salatalik verebilirsiniz. 
...