0 oy
481 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (123 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Günaydın arkadaşlar, ilk sabahimdan bildiriyorum.

05.00 gibi uyandı uyuttum uyudu uyuttum arası gidip geldik. Uyuyordum takip edemedim o kısmı.

İyi uykular kitabında 8 den önce ilk uykuyu yapmasın denilmiş. Erken uyanmalar olmasın bir de sekizden önce uyursa diğer uykuları düzenlemek zor oluyor. Akşam mecbur erken yatıyor.


06.00 da emzirdim ışıkta uyumasın diye 

Oyuncaklarıyla oynadı uyku sinyallerini alınca uyutmaya başladım. Gözünü ovuşturarak birden ağlamaya başladı.

Anne sesinde pispis videosunu açtım.

Çocuk şarkısı söylemeye başladım.

Kucağımda hafif salladım, pis pis yaptım. Yatağa koydum. Bende yanına uzandım. Kendime doğru çevirdim pis pis yaptım. Ellerini tutuyorum çünkü vuruyor. 

Ağlayınca sakın sakin devam ettim. Ağladı aldım kucağıma. Sakinlesince koydum yatağa bu sefer yanına oturdum pispisa devam. Gözüne bakmamaya çalıştım. Çünkü guluyor. değişik vurgular yapıyorum, komik oluyor. Aglamadigi zaman ya sakin duruyor ya da gülüyordu. Üç kere kucağıma aldım. Yatağına koydum, pispisa devam. Pispisin şiddetini gözlerinin kapamasina göre azalttım. Tepki verdi ağladı. En son gözleri kapanıp açılmadığı zaman ellerini sırtında beklettim. Tekrar gözlerini açtı. Sıkılmıştım şarkı söylemekten susmustum. Tekrar söylemeye başladım. Pispis sesini kapattım. Ellerimi çektim yanın da oturuyorum. Sabah uykusu kolay oluyor diyorlardı. 29 dakika da iş tamam.

Uyanınca uzatmaya çalışacağım uykusunu 45 dakika uyuyor en fazla gündüz uykusunu alamazsa gece uyanır hep derler. Benimki alsa da destek istediği için uyanıyor. 

Bu postun düzeltip 2. 3. Uykuya nasıl geçtiğimizi yazacağım. Bana şans dileyin şimdiden çok yoruldum. 

Yanlış yaptığım yer varsa lütfen yazın.
07.50 uyudu.
40 dakika uyudu.
08.31 uyandı. Yatağında pispis yaptım.

08.50 uyudu pispis sesiyle müzik açmadım. 
2 dakika sonra uyandı. 5 dakika bile olsa uyumuş olsa uyutmayacaktim.

08.58 uyudu. Pispisa yatağında uyudu.
09.25 uyandı. 16.45 dakika
Şimdi süt ve oyun vakti yeni ekleme yapmayacağım. 

2. Uykuya yeni post açarım artık.
Bebek Ayı 5

7 Cevaplar

+2 oy
(165 puan) tarafından
Merhabalar kusura bakmayın şimdiden yazcakalrım için kendi fikirlerimi yazacagım. Uyku eğitilecek bir şey degildir uyku eğitimi diye bir şey çıkardılar bu çocuğa çaresizliği ve yalnızlığı öğretmektir. Postunuzu özellikle sonuna kadar okudum. İki cümleniz beni bu cevabı yazmaya itti. Birincisi çok ağladı demişsiniz ağlamakla eğitim falan olmaz bunu hem bir anne hem de 12 yıllık bir öğretmen olarak yazıyorum. İkincisi gözünün içine bakmadım demişsiniz. Burada çocuk kendini terkedilmiş ve yapayalnız hissediyor o yüzden artık susuyor . Annem bile bana yardım etmiyor ağlasam da bakmıyor yüzüme bakmıyor diye kendini güvensiz ve çaresiz hissediyor ve yardım istemeyi bile bırakıyor sizden. Lütfen uyku eğitimi vereyim derken daha beter yaralar açmayın çovugunuzda. UYKU EĞİTİMİ DİYE BİR ŞEY YOKTUR. oya çanak var Instagram'da onu takip etmenizi öneririm.
(85 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum. Kızıma ne uyku eğitimi verdim ne bişey yaptım masallah bi uyuyodu hem uzun uyurdu hem seste uyanmazdi hemde kendi kendine uyurdu. Ama oğlum öyle değil 5 aylık uykusu hafif kendi kendine uyaniyo şuan hem dış hem atak dönemi gece yarım saatte 45 dakikada bir kalkiyo
(197 puan) tarafından
Peki siz ne oneriyorsunuz destekli uyuması kötü bir şey mi bebeklerin
(165 puan) tarafından
Hayır tabi ki kötü bir şey degik. Tabi ki destekli uyuyacak dünyaya yeni gelmiş beebğin her şeyi desteksiz yapmasını beklemek yanlış zaten. O istediği sürece istediği kadar yanında kalın . Sizin orda olduğunuzu bilsin güvenli şekilde uyusun. Aksine çocugu havıyatmaz gibi habire yatırıp kaldırmak ağlatmak destekleri ortadan kaldırmaya çalışmak yanlış. O bir bebek ve bize uyurken de uyumaya çalışırken de ihtiyacı var ve biz 3beveyn olarak tüm ihtiyaçlarını karşılamak çocuğa güven vermek zorundayız.
(165 puan) tarafından
Her çocugun gelişimi ve ihtiyaçları farklı. Malasef kardeş bile olsalar birbirnine benzemiyorlar. Biz ebeveyn olarak zorlansakta yanlarında olduğumu bilmeleri çok önemli . Benim oğlumda 16 aylık hala gecwleri sürekli kalkar ve beni yanında bulunca geri dalar uykuya . Beni yanında gördükçe uykuya dalma süresi kısalıyor her gün daha çabuk dalıyor.
(909 puan) tarafından
Dediiginize bire bir katiliyorum. Bazi cocuklar saatlerce uyur bazisi 40 dk. Bebeginiz zaten uykuyu alms 40 dk dan uyanms siz onu yalnzliga itirek uyumaya mahkum etmsiniz. Ayrica gozune bakmamak ne allah askina minicik yavrunun tek guvendgi kisi bu dunya da annesi. Uyusun da benimle baglari nasil olrsa olsun diyosanjz egitim vermeye devam edin. Ama unutmayin bebeginizin bu zamanlari bidaha gelmicek 2 yil sonra deliksiz uyuyacak genelde sizi bilr istemicek yaninda mis kokusunun tadini  cikarin caresizlige mahkum etmeyin evlatlarinizi
(123 puan) tarafından
İyiki yazmışsınız sizin fikirleriniz de benim için çok kıymetli. Uyku kelimesini duyunca ağlayan bir oğlum var. Beşiğini sevsin diye birlikte oyunlar mı oynamadık beşiğin içinde. Alisti şimdi beşikte hem oynuyor hem uyuyor.
Uykusu gelmeden mizmizlanir. Masal okuyoruz, spor hareketleri yapiyoruz, konuşuyoruz, o da sesler cikararak eşlik ediyor. Uykusu iyice bastırmadan uyutmaya çalışıyorum kucağımda. Yalnız kucağımda pispis yapmaya basladigimda ağlıyor. Şarkı söylüyorum sakinlesiyor tekrar aglamaya başlıyor. Oda da tur atiyoruz. Hep bı ağlama var. Bunca zamandır böyleyken neden böyle bir karar aldım. Kaynanam, çevremdeki herkes uyutma şeklime ilk günden beri söyleniyor. Benden başka kimse de uyuttamaz onu. Kucağımda ağlarda sarilirda susarda uyur. Hep böyle oldu. Uyku kelimesini duyunca ağlıyor. Erken yatırdım diye düşünüp çok vazgeçtim. Oyun oynarım. Esneyip durdu hep. Oyun oynamayı çok seviyor. Ağlamaktan hemen vazgeçip güler. Yeterli oyun oynat. En son annemle de aram bozuldu. Zorla uyuttuyorsun diye. Daha 1 aylıkken 3 saat uyanık kaldı. Dayanıyor. Gecen hafta yine uyutamadim ağlayınca vazgeçtim. 3,5 saat dayandı. Hiç yapmazdı memede uyudu. Kimse bana karışmasın diye iki haftadır evden çıkmıyorum.
4 ayda 15 kilo verdim. Aşırı terliyorum. Hamilelikten sonra gecmedi. Bebek sıcak ben çok sıcak terliyoruz. Duş alamiyorum. Çünkü yalnız birakamam. Bildiğim kendimden tiksiniyorum, kokuyorum. Eşim gece iki de gelir. Çok yorgun, ağlama seslerini bile duymaz. Kış günü atletle uyuttuyordum onu, çok hasta oldum bu yüzden. Hep sağ kolumda yatar kuzum dalgalarında su içindeyim. Tuvalet kağıtsız gezmek. Ne araba da uyur, ne bebek arasinda ne de pusette.
Benim Uyku eğitimi dediğim sey kafası yastıkta olsun bende yanında uzanayım pis pis yapayım. Beşikte değil kendi yatağımda uyuyor. Daha doğrusu onun gelecekteki yatağı. Uyurken yanında uzanirim hiç yalnız kalmaz. O yüzden onun odasında yatiyorum. Son dalarken kendi dalsin istiyorum. Yoksa çabuk uyanıyor.
Gözune bakma olayı, gözüne bakınca gülüyor. Ağlamayı bırakıp gülüyor. Bende gülüyorum garip bı hal alıyor. O tekrar aglayana kadar gülüyoruz. Güldüğü için çok vazgeçtim. Ondan uyutmadan konuşuyorum sarılıyorum, öpüyorum. Yine de uyku da aynı şeyi yaşıyorum.
-Reklam-
0 oy
(197 puan) tarafından
Ayy hadi kolay gelsin 

Akşam kaçta uyuttunuz peki benimde 4,5 aylık 2 ,3 hafta sonra bende kendi başıma eğitim vermeye calisacam şimdi saatlerini ayarlıyorum qksam 9 da uyudu 8 de uyandı sabah 
(123 puan) tarafından
18.45 uyudu ve 45 dakika da bir uyuttum. Gecem zordu. teşekkürler
(123 puan) tarafından
Başladınız mı eğitim vermeye
(197 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Hayir 4 ay Atak tüm düzenini bozdu 1 haftadır yeni yeni  uyuyabiliyor  gece ,5 gün sonra 5 aylık olacak  daha başlamadım
(123 puan) tarafından
İsterseniz bu süreçte ellimden geldiğince yardımci olabilirim
(197 puan) tarafından
Evet inanın daha dün bile araştırma yapıyordum, nasıl nerden başlayayım diye, çok çok iyi olur bana da biraz anlatsanız nasıl yapayım nerden başlayayım
0 oy
(76 puan) tarafından
Yazdığın için teşekürler bende 4 aydan sonra başlamak istiyorum şuan sallayarak devam ediyorum ne uyku kaldı ne düzen 2 ay 6 günlük olduk sanki zman geçmiyor
(123 puan) tarafından
Vazgeçmemek için yazıyorum. Günlük birşey
(123 puan) tarafından
Eğitime başladınız mi
(76 puan) tarafından
Daha küçük o yüzden başlandım
0 oy
(359 puan) tarafından
Allah kolaylık versin de tamam çok güzel uğraşıyorsun da diş döneminde falan tekrar uyku düzeni bozulmaz mı ki merak ettiğimden soruyorum.
(123 puan) tarafından
Şuan dışı cikmiyor. Önce şu günü bitiriyim sonra desteksiz uyusun. Diş dönemi gelince bakalım tekrardan yazarım. İlk çocuğum bu arada. Birşeyler yapmam lazımdı, 45 dakikada bir uyanmalar geri uyutmak benim uyumam. En son çocukla ağlamam derken......
(359 puan) tarafından
Çok haklısın insan uyuyamayinca huzursuz oluyor inşallah düzene girer.
0 oy
(616 puan) tarafından
Ağlatarak uyku eğitimini hiçbir doktor desteklemiyor bağ odaklı olmalı diyorlar eğer zorlanıyorsa demek ki alışmak istemiyor öyle.Ben karşıyım uyku eğitimine ki sizin ki daha 5 aylıkmış verseniz bile sürekli bozulcak.Benim fikrim belirli bir düzeni olsun belirli saatlerde yatsın kalksın o.Zaten zamanı gelince kendi kendilerine uyumayı öğrenecekler annelik bu değil midir onlara ihtiyaçları olana kadar destek olmak? Ben böyle düşünüyorum ne kendi sinirlerimiz yıpranır ne de çocukla iletişim bozulur 1 sene erken ya da geç farketmez annelik fedakarlık gerektirir.10 aylık kızım ya memede ya da kucakta uyur nasıl rahat ediyorsa bundan yorulmuyorum.Eğitim için vereceğim 1-2 saat başında stresli durma beni daha çok yorar.
(123 puan) tarafından
Teşekkürler ederim, dikkatte alacagim
0 oy
tarafından
Bence yol yakınken vazgeçin daha 5 aylık ve sizin ilginize daha çok ihtiyacı var hiç öyle takilmadim kaç saat kaç kere uyuyacak diye ne zaman uykusu gelse uyuttum ve sürekli öpüp koklayıp dans ettik bugünler geri gelmeyecek zamanı gelince zaten onunda ihtiyaçları değişiyor kendinizi de boşuna yormuş olmazsinjz
0 oy
(390 puan) tarafından
Danısmansız verilen eğitimin biraz sıkıntıları olabilir canım diş hastalık kardes olumu farklı ortamda uyuma  bu durumlarda neler yapılacağını bilmelisin ve çocuğunla aranda mesafeler giriliyor yazılmış bunların hepsi damismansiz bilinçsizce yapılan ufak çaplı hatalardan ötürü oluşuyor ben egitim verdim danismanla kızımla daha çok güven bağımız oluştu gülerek uykuya gidiyor uyanınca gülücükler saciyir günü verimli geçiriyor düzenli olunca uykusu sende kızında çok mutlu oluyorsun beslenmesi iyu olmayan bebeklerde bile beslenmenin bile olumlu yönde etkilediği görüldü.  Kolay gelsin canım 
(123 puan) tarafından
Haklısınız, mutlu çocuğum hep güler. Uyku öncesine kadar rutinlerimizi güzel yaparız. Herşeye dikkat ederim. Uykusu gelince hep ağlıyor. Bir tek uykusu gelince o da çok sıkıştırıyorsa uyukusu ağlar. Uyut beni dediğini düşünüyorum.
Ağlamadan da başladım uyutmaya her yolu denedim. Kucağıma sarılıp ağlıyor. Ona ninni yazdım, söylüyorum sakinlesiyor sonra tekrar başlıyor. Ağlama dongumuz var. Ayakta salladım. Kendini kaldırıyor. Sallanan beşiği var yanında oturup denedim. Hiç hoslanmadi. Yanına yatıp uyutmak istiyorum. Kendi yontemimi mi bulmaya çalışıyorum.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 168 göst.
26 Aralık 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde ozlem41 (227 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 204 göst.
2 Ağustos 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde ♥️Yeni anne♥️ (240 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 188 göst.
27 Ağustos 2022 24-36 ay arası bebekler kategorisinde İki Prenses Annesi (145 puan) tarafından soruldu
...