0 oy
346 göst.
Ek gıda & Beslenme kategorisinde (320 puan) tarafından
tarafından kapalı
Kizlar sizlarla paylasmak istedim, bilin istedim
Bebek Ayı 3
notu ile kapatıldı: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden konu dışı sorular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

1 cevap

0 oy
(75 puan) tarafından
Alkol satıldığı için almıyorum keşke diğer marketler de olsa bu fiyat... 
(1,045 puan) tarafından
Sadece alkol satsa iyi. Domuz etide satiyor 5m migros :(
Profil image (4,556 puan) tarafından
Müslüman geçinen malum marketleri de görüyoruz ne yazık ki.  Migrostan yıllardır alışveriş yaparım pandemi süresinde çizgisini bozmayan nadir marketlerden biri oldu her yer bakliyat makarna yağ salça fiyatlarını uçuk fiyatlarla satarken migros en başından bu yana hep uygun fiyata sattı tabii ki farklı markalari bir çok markete göre pahalı satmış olabilir ama kendi markaları hep uygundu aynı şekilde süt ve süt ürünleri fiyatları yükseldiği zaman da uygundu sütün kilosu her yerde 9 12 TL arası değişirken migros zam yapmadı 6 TL'den devam etti satmaya. Alkol satmayan market mi kaldı birçoğu küçük bir bölümüne tekel reyonu yerleştirdi domuz eti ürünlerini de zaten gizli gizli yediriyorlar bu yüzden ne yediğimizi bizim bilmemiz lazım hepimizin okuması var zaten arkada içindekiler kısmına bakınca bircok ürünün helal olmadığı belli olur.  Misal veriyorum malum marketlerden birinde(3harfli marketlerden biri) satılan dondurmanin helal olmadığını üstünde yazma gereği bile duyulmadığini kaç müslüman biliyor acaba?  Madem domuz ürünü ve alkolden dolayı tepki gösteriyorsunuz lutfen diger marketlere de aynı tepkiyi göstererek ilerleyin ben de bir müslüman olarak uyarmak istedim ha eğer zaten 3 harfli marketlerden de alışveriş yapmıyorsanız hiç sorun yok saygı duyarım
(75 puan) tarafından
Merhabalar nasılsınız? Yorumunuz için teşekkür ederim.. Şöyle ki çok haklısınız.. Ben Müslüman olarak Gimdes helal gıda sertifikasına bakmaya özen gösteriyorum. Ve dinim bana ne yediğine dikkat et diyorsa ben etimden sütümden tutunda çocuğuma verdiğim paketli gıdaya kadar içinde ne var diye dikkat ediyorum. ( sığır jelatinli olan bi besinin dışarıdan gelip bir müslümanın mı yoksa hristiyanın kestiği sığırın jelatini mi bilmediğimden şüpheli görüp almadığım jelatin içeren marshmelow, jelibon türevi ürünler gibi..).. Migrosun zam yapmaması alkol sattığı ve o gelirden tekrar benim dinimin yasakladığı birşeye harcanmasını değiştirmiyor.. Allah bol kazanç versin hepimize helal dairede yaşayalım inşaallah. Helal daire keyfe kafiidir. Afia helal gıda marketlerini de araştırabilirsiniz.  Gizli gizli hınzır eti yememek için etimin nerden geldiğini ne şekilde geldiğini bildiğim kuruluştan ya da kendi kurban etimi kullanmam daha daha kafiidir. :) a bu arada peynirin mayası kesilen hayvanların midesinin bir bölümünden yapılıyor ve o kesilen ****** eğer ki bir ehli sünnet tarafından kesilmediyse yine şüphelidir.  Allah herkese bilinç versin tğketim çılgınlığı yerine.. Sevgiler
(75 puan) tarafından
Kesinlikle.. Alışveriş yapmamak için sebep çok mevlanın gözümüze ille çöp batırması gerekmiyor..
tarafından
Domuz etinden haberim yoktu. Yine de migrostan et almıyordum. Bim şok a101 vs marketler de resmen tekel oluşturmak için Whatsapp  grubu kurmuşlar şunun fiyatı şu bunun fiyatı bu olsun diye, ceza da aldılar kuru söylenti değil, bu da haram,büyük günah. Helal dairede kalmak çok çok zor, Allah kolaylık selamet versin cümlemize.
(75 puan) tarafından
Doğrudur.. Elbette haram.. Gerçekten zor fakat imkansız değil.. Aminn ecmain
(320 puan) tarafından
Iyi niyette atmistim ucuz yag deye, pishman oldim
(75 puan) tarafından
YOKK PİŞMAN OLMAYIN KUSURA BAKMAYIN SABOTE ETMEK İSTEMEDİM DE FİKRİMİ PAYLAŞTIM :(
(320 puan) tarafından
Iyi tamam, haklisiniz, bende fikrimni paylastim
(1,045 puan) tarafından
Ben bim a101den filanda yapmiyorum onlar konusunda da haklısınız. Trendyol indirdim ordan trendyol go ya giriyorum. Yakinimdaki Marketlerdeki her şeyin fiyatı çıkıyor. Karsilaştiriyorum. Hangisi ucuzsa ordan alıyorum. Hatta bazen belli saat araliklarinda kuponda veriyor. O kuponla ayağıma kadar getiriyorlar.
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 301 göst.
8 Mayıs 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Amine42 (489 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 500 göst.
4 Ağustos 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Sinemmm (44 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 449 göst.
4 Mart 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Guler3424 (97 puan) tarafından soruldu
...