0 oy
376 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (113 puan) tarafından
Sevgili anneler merhaba. Son zamanlarda bebeğimin kafasını hep sola doğru eğdiğini farkediyorum. Nette araştırma yapınca tortikolis denilen bir rahatsızlık gözüme çarptı. Bikaç güne doktor randevumuz var tabi ki ama size de danışmak istedim bebeğinde böyle eğrilik olup sonradan düzelen var mı acaba? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

2 Cevaplar

0 oy
(6,408 puan) tarafından
Canim benim oğlumda böyle bir durum vardı kafası sola doğru hafif eğimli değildi qma sola hic dönmuyordu uyurken hep sağına yatıyordu iki prof gezdim ikiside tortikollis dedi ve fizik tedavi önerdiler bir Ay yaptim şükür şimdi solunada dönüyor solunada yatıyor hic ihmal etme edersen şüphe ediyorsan birsey vardır bana herkes o daha bebek düzelir dedi hic dinlemedim iyiki dinlememisim
(113 puan) tarafından
Aynen senin bebeğin gibi ayakta iken eğikti boynu. Doktor bana rahat ol deyince ben de izlemeyi bıraktım :) şimdi şükür sorun yok. Her yöne başını çevirebiliyorsa bence hiç bişeyi yoktur. Zaten doktora da göstermişsin. Biz annelerin evhamı oluyor çoğu zaman :)
(130 puan) tarafından
Çok rahatlattınız beni teşekkürler yatarken ve ayakta her yöne çok rahat çeviriyor cisim falan takip ettiriyorum şükür bir sıkıntı yok. Ama işte ayaktayken sola eğik duruyor hep ve ben çok üzülüyorum. Ultrasonda scm kası diye bir şeye baktılar sorun yok dediler. Doktor da şişlik falan yok dedi. Sizin kaçıncı aydan sonra düzeldi acaba? İlk çocuğum her şeyini çok kafama takıyorum
(113 puan) tarafından
Rahatlamana çok sevindim :) desteğim olduysa ne mutlu.Benim de ilk anneliğim ben de senin gibi her konuda endişe duyuyorum. Sanırım anneliğin doğasında var. 6 aydan sonra herşey yoluna giriyor merak etme. Tam olarak kasları gelişmediği için sanırım öyle duruyorlar.
(130 puan) tarafından
İnşallah öyledir. Rabbim bebeğinize, tüm bebeklere güzel ömürler versin inşallah
(113 puan) tarafından
Amin inşallah:)
-Reklam-
0 oy
(180 puan) tarafından
Benim yeğenimde de vardı, fizik tedavi ile düzeltildi. Düzenli tedavi ile normale dönecektir ama İhmal etmeyin çünkü ilerleyen süreçlerde yüzde asimetriye kadar gidebiliyor. Geçmiş olsun şimdiden. 
(113 puan) tarafından
Geçmiş olsun. Peki boyun eğriliği dışındaki belirtiler neydi ? Bir arkadaş kafasını çeviremiyordu demiş mesela.
(180 puan) tarafından
Her iki tarafa da boynunu döndürebilirdi fakat sol tarafta dönük kalmasını istemezdi. Yatarken sola çevirsek de kendisi otomatik sağa çevirirdi. Sol tarafa çevirerek tutamazdı boynunu. Erken zamanda fark edildiği için hızlı tedavi edilmişti. Yatıyorken kafa düzleşmesi olmasın diye pirinç dolu yastık koyardık kafasının yanına ki kafasını sağ tarafa çevirmesin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 268 göst.
15 Aralık 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde SencerMirzaninannesu (48 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 224 göst.
29 Ocak 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Hatice ciger93 (69 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 237 göst.
17 Temmuz 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Zeynep3148 (17 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 131 göst.
21 Mayıs 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Adaasel1 (298 puan) tarafından soruldu
...