0 oy
729 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (490 puan) tarafından
Kızım tam olarak 3.5 aylık. Gece 12-1 arası gece uykusuna geçiyor. Besliyorum. Sabah 3.30 4.00 arası uyku arasında emzirip mamasını veriyorum. Uyanana kadar uyandirmiyorum. Gündüz 11 e 12 ye kadar uyuyor. Sizce uyandirmalimiyim ? 
Bebek Ayı 106 günlük

10 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Hayır uyandırma canım. O aylarda acıkınca uyaniyorlar ztn. Uyandırmaya alistirinca iyice uyku düzenleri bozuluyor
(490 puan) tarafından
Sadece 1 defa uyandiriyorum. Sonra bırakıyorum uyuyor. Sanırım böyle alıştırdım. Daha rahat oluyoruz her ikimizde
tarafından
Ha tmm 1 keredende birşey olmaz ama zaten acıkınca o uyanır. Benim kızım 11 aylık. Artık gece beslenmiyor. Ama bazen çok açıkırsa uyanıyor mama diye
(490 puan) tarafından
Ay benimkide 11 aylık olacakmı:) büyüdükçe heyecan basıyor:)
tarafından
Bende öyle diyordum biliyotmusun. Ama şimdide büyümesin diyorum. Tam iletişim döneminde. Ne desem anlıyor şirinlikler yapıyor o kdr tatliki. Buzamanlari bir daha gelmiycek:(
(490 puan) tarafından
Maşallah ya :) şimdi gülücükler atıyor biz evde deli gibi hareketler yapıyoruz. Büyüdükçe şeker gibi oluyorlar. Maşallah nazar değmesin:)
-Reklam-
0 oy
(156 puan) tarafından
7 saat aç kalması çok fazla. Bence uyandırıp vermelisin
(490 puan) tarafından
Uyandığında da emmiyor yada mama yemiyor ki. Gündüz 2 saat arayla sürekli besliyorum. Uyku düzeni böyle sanırım. Uyanınca yemiyor çünkü.
0 oy
(767 puan) tarafından
6 saat doyurmadiginda kan şekeri düşüyormuş canim bence uyandir
(214 puan) tarafından
3 buçuk aylık bebeğin kan şekeri düşmez artık kendi bilir açlığını acıkınca uyanır
(767 puan) tarafından
7-8 saat aralıksız uyuması normalmi yani bu ayda. 15 gün geçmiş olsa da yenidogan sayılır bu bebek bence.
(490 puan) tarafından
Yani bu kan şekeri olayı benim bildiğim ilk 2 ay. Sonrasında kan şekeri düşmüyor. Bizimki uyanmıyor gece. :)
(214 puan) tarafından
Hem emzirip üstüne mama veriyorsa iyice doyuyodur zaten ki mama da uyku yapar o yüzden uyuyo olabilir. Yenidoğan da olsa 1 aydan sonra uyandırmayın diyor doktorlar
(214 puan) tarafından
Kilo alımı iyiyse hiç dokunmayın bence kan şekeri düştüğü için uyusa siz beslemeden hiç uyanamaz
(767 puan) tarafından
Benimki de gece hiç uyanmiyor ben 4 saatte bir kaldırıyorum uyandırmadan emziriyorum içim rahat etmiyor belkide ben pimpirikliyim:))doktor kontrolum cuma günü bende sormayı düşünüyordum bu konuyu zaten bakalım inşallah dediğiniz gibidir bende memnun olurum:)))
(214 puan) tarafından
Keşke benimki de uyusa 5 aylık oldu en fazla 3 saat uyuyor. 5 6 saat uyursa hastalandı mı acaba diye düşünüyorum :)
(767 puan) tarafından
:))) Allah korusun bişey olmasın da uyusunlar yani ama işte uyku eğitimi diye birşey varmış sanırım ben onu hiç bilmeden öğrettim kızıma yanlışlıkla.o da hiç saatlerini sasirtmiyo iyiki de bilmeden doğru yapmışım .doğduğu ilk günden beri aynı saatlerde uyuttum.onun etkisi diye düşünüyorum.nebe suresi benim ilk günden beri kurtaricim oldu .hamileyken çok dinletin ondan anlık galiba.Allah'a şükürler olsun hamd olsun inşallah devamli gider böyle:)))
(214 puan) tarafından
Biz de çok sureler dinlettik YouTube'dan açıp ama uyumucaksa uyumuyo uykusu gelince de durmuyo saatine göre uyusun diye uğraşıyorum ama pek olmuyo
(490 puan) tarafından
Ben doğduğunda annemle babannem vardı yanımda çocuk 15 günlük oldu herkesi kovdum :) ilk anneliğim olmasına rağmen kendi düzenimi olusturdum. Şimdi 3.5 aylık oldu. Hala kendim dışında kimsenin uyutmasina izin vermiyorum. Öyle bi alıştırdım ki yüzüme bakarak uyuyor. 3 kere ee ee ee diyorum bitti uyudu :) tek sıkıntı beşiği dışında asla uyumuyor. Ve misafirliğe gittiğimizde veya bize birisi geldiğinde çocuğun içinden başka bir çocuk firtliyor:)
0 oy
(447 puan) tarafından
Ya birak uyusun benimkide 4 aylık uyandırmam kendi uyanmadigi müddetçe 
(490 puan) tarafından
Kilo alımı iyise uyandırmayin diyorlar. Bilemedim bende :)
0 oy
(3,768 puan) tarafından
Aman canim uyuyan cocuga dokunma, acikinca uyanir artik buyumuste zaten, gelisimi ayina uygunsa uyandirma, ama gece uykusuna cok gec geciyomus, bebeklerde buyume hormonu 7-10 arasi salgilaniyo, uyku saatlerini daaha one cekebilirseniz daha iyi olur , belki de gec yattigi icin yorgunluktan o kadar cok uyuyodur
(490 puan) tarafından
Gün içerisinde 4 defa ara uyku yapıyor. :) 1 saat 1 saat uyuyor saat 6-10 arası uyuyor sonra uyutmuyorum. Oyun saatimiz babamız da geç geldiği için ona göre uyarladık. :)
0 oy
(30 puan) tarafından
Kız maşallah ne güzel elleme ,benimki saat başı kalkıyor darısı başıma 3,5 aylık benimki de
(490 puan) tarafından
Gün içinde çok uyutma yor onu uyur annesi :)
0 oy
(264 puan) tarafından
65 günlükkwn kontrole gittiğimizde doktorumuz artık o istedikçe uyanıp emer doyurmak için uyandırmayın dedi ama ben buradakileri dinledim kan şekeri muhabbetinde 9 ayımıza gircez hala uyku düzenimiz oturmadı size tavsiye akışına bırakın o acıkırsa uyanır
(490 puan) tarafından
Bizim gün içerisinde 4-5 defa 1 er saat uyuyor. Saat 6 gibi 3-4 saat uyuyor. Gece uykumuz 12-1 arasi uyuyor. Ben gündüz uyumayı sevdiğim için kendime göre ayarladım bebeği:)
0 oy
(1,740 puan) tarafından
Gece beslemeniz çok da iyi bir şey değil bırakın kendi uyansın birde uyku saati çok geç değil mi instagramda Türkan acar ve tunalihayat var onları takip edin saatlerini ayarlayın daha iyi uyuyor
(490 puan) tarafından
Benim kızım gün içinde 4 defa uyuyor. En son uykusu 6-10 arası sonra 12-1 gibi uyuyor. Eşim geç geliyor isten. O yüzden oda görsün diye böyle ayarladık. :) uyku sorunumuz yok maşallah uyuyor.
0 oy
(359 puan) tarafından
40 i çıktıktan sonra gece uyandırmadim kendi acıkınca uyandı en çok beş saat uyur benim minik şu an 6 aylık iki yada üç kez kalkar.
(490 puan) tarafından
Benimki uyanmıyor:) babası da uykucu anneside uykucu bebede uykucu oldu. Ben sabah 4.30 da kendim kalkıp emziriyorum mamada yapıyorum. Gündüz 11-12 ye kadar uyuyor. Kendisi uyanıyor zaten.
(359 puan) tarafından
Ayy maşallah benim ablaminkilerde öyle ya hala uykucular benimkiler tez canlı hemen uyanır şükür miniğim gece uyuyor ilk kızımda uyumazdık.
(490 puan) tarafından
Valla bitane daha yapasim uslu bebekler her zaman şükür sebebi :)
(359 puan) tarafından
Ablam o yüzden doğurup duruyor o zaman:) fena bir bebek olsa doğurmaz mı ki 3 tane şimdi 5 çocuk istiyor o:)
(490 puan) tarafından
Valla uslu bebekler şevkimizi getiriyorlar:) ben tek çocuğum. Hep kalabalık aile hayalimdi. Sanırım 3 bebek yaparım gibime geliyor. Sezeryan istemiyordum ama bebek gelmeyince mecbur sezeryan oldum. Ki sezeryan doğumdan aşırı korkan ben doğurduktan sonra insanların korkuttuklarini anladım:) tek kötü yani 3 doğumdan sonra izin vermemeleri :)
(359 puan) tarafından
Maşallah Rabbim sağ salim büyütmeyi nasip etsin. Evet sezeryanin öyle bir sıkıntısı var.
0 oy
(6,402 puan) tarafından
Bence uyuduktan sonra hemen sonra besleyeceginize biraz daha geç bir saat besleyin dengeli olsun canim . Ayrıca çok geç yattığı için çok geç uyanıyor bence şimdiden uyku düzeni yapmalısın yoksa büyüdükçe cok zorlanırsin
(490 puan) tarafından
Uyku düzeni böyle olusturdum. Eşimin çalışma saatlerinden dolayı 10 da uyanıyor. Babayla zaman geçiriyor.  12-1 arası tekrar uyiyor.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 546 göst.
0 oy
3 cevap 404 göst.
30 Ağustos 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde ozlem3461 (36 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 369 göst.
0 oy
6 cevap 546 göst.
...