0 oy
306 göst.
Ek gıda & Beslenme kategorisinde (72 puan) tarafından
tarafından yeniden kategorilendirildi
Merhaba arkadaşlar 6aylık bebeklerinize ekgıdayı nasıl ve kaç ögün veriyorsun birde neler verdiniz... Ben balkabağı,havuc,patates,yogurt,elma denedim tadımlarda bunlardan farklı suan ne verebilirim ..

5 Cevaplar

0 oy
(266 puan) tarafından
Bu işler uzun uzun antikicak ayrıntı işler . O yüzden kimse yazmaya yanaşmıyor
(72 puan) tarafından
Sanırım öylee
-Reklam-
0 oy
(319 puan) tarafından
Ben instagramda doktoranneninblogu ve birmuhendisbirpediatrist gibi sayfaları takip ediyorum. Bunlar gibi yazmadığım birçok sayfayı da takip ediyorum, bunlar ilk aklıma gelenlerdi. Bu gibi sayfalardan ek gıda ile ilgili çeşitli bilgilere ulaşabilirsin. Doktor oldukları için bence diğer sayfalardan daha güvenilirler :)
(72 puan) tarafından
Bende instgramdan takip ediyorum birkaç sayfa bunlarada bakcam teşekkürler
0 oy
tarafından

image



Biz bu sekilde basladik daha 1.gun denedik kabagi sevmedi kuscak gibi oldu :(

(72 puan) tarafından
Teşekkür ederim canm balkabagını 3gunluk test olduktan sonra patates havucla haşladım püre yaptım zeytinyag ekledim öyle sevdi benmki  ilk balkabağini oda sevmemis gibiydi
0 oy
(647 puan) tarafından
Tadımları günde bir kez 3 gün kuralı ile verdim bebegimin çoklu besin alerjisi var önce sebze ve meyve verdim sadece kabak havuç balkabagi patates elma armut muz verdim sonra irmikli muhallebi pirinç lapası yulaf lapasi denedim bunları yiyince kendim evde bisküvi yaptim günde 2 öğün  vermeye başladım her sabah bisküviyi ıhlamur yada su ile eziyorum içine pekmez yada meyve püresi ekliyorum akşam uzeride sebze çorbası,  meyveli muhallebiler,tavuk suyu ile ıslatılmış tambugday yada çavdar ekmeğinin içi, yulafli pirinçli lapalar veriyorum çeşitleri arttırmaya çalışıyorum et sulu, haşlanmış kuru kayısı ile tarifler deniycem aklimdakiler bunlar ben içlerine zeytinyağ koymuyorum koyduğumda yemiyor cok şükür hiç kabızlık problemi yasamadik
(72 puan) tarafından
Cok saol canm bende bugün denicem bazilarinı
0 oy
(117 puan) tarafından
Biz ek gıdaya başlayalı 20 gün oldu. Şuan hala tadım yapıyoruz. Havuç,yeşil kabak,yoğurt,brokoli,bal kabağı verdim şuan karnıbahar veriyorum. Bundan sonra meyvelere geçeceğim. Önce sebzeler sonra meyveler olarak planladım. Sadece 1 öğün, 3 gün kuralı ile tadım yapıyoruz. Bir iki kez şöyle yaptım sadece. Mesela denediğim bir sebzenin 3. Günü ise bir önce denediğim başka bir sebze ile karıştırarak verdim. Böyle yapabilirsiniz. Ayrıca bebek irmiği aldım eve meyvelere geçince denediğim meyvenin 3. Gününde irmikli olarak vermeyi planlıyorum. Zaten 7 aylık olmasına 8 gün kaldı. Biraz biraz miktarları artıracağım. Bu arada meyvelerden sonra da yumurta deneceğim. Umarım bir işine yarar bir cevap olmuştur cnm :))
(72 puan) tarafından
Çok saol canımm bnde senin gibi uyguluyorum karnibahar vermedim hala gazlı cünkü :)

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 377 göst.
22 Şubat 2022 Ek gıda & Beslenme kategorisinde KLMn (845 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 364 göst.
0 oy
3 cevap 358 göst.
5 Nisan 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Eylülbebek (201 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 225 göst.
...