0 oy
687 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde tarafından

İçilebilir iyot çözeltisini sulandırıp sürdüm dün akşam, bu sabah baya yatışmıştı pütürcükler sönmüş, bir kaç kez daha süreceğim. Yaklaşık bir çay bardağı suya bir damla damlatıp sürdüm. 


Pişik önleyici kullanıyorum, pamuk ve suyla temizliyorum yine de pişik oluyordu, mavi hametan bile işe yaramıyordu. Dün birinde görmüştüm denemek istedim iyotu, iyi geldi Allah tarafından elhamdülillah. 

Benim kullandığım markanın adı raw material. Normalde suya damlatıp içiyorum boğazım ağrıdığında hasta gibi hissettiğimde, bakliyatların ıslatma suyuna damlatıyorum gaz yapmaması için, bi çok kullanım alanı var bi araştırın isterseniz. 

2 Cevaplar

0 oy
(300 puan) tarafından
seçilmiş
 
En İyi Cevap

İyot çözeltisi pek çok yarayı tedavi ediyor. Pişik, egzama, mantar vb gibi. Aynı zamanda enfeksiyonel hastalıklarda da çok iyi geliyor. Her insanın nasıl ki d vitamini eksikliği var ise aynı o yoğunlukta iyot içinde eksiklik hisseder. Normalde eksiği gidermek için çok ciddi oranda tuz tüketmek lazım günde ama yemekrlrr vs dahil kullandığımız tuz oranı belli. O yüzden lugol yani iyot aslında sürekli tüketilmesi gereken bir vitamin. Ayrıca bebeklerde yaş önce olanlarda oral yoldan verilmezmiş çözelti haline getirilip deriz üzerinden alırmış. Özellikle tiroid sorunu olan bebekler için doğal tedavi yöntemi. Bknz: Dr. Hasan hüsnü eren.

Pişik için kullanmamıştım ama bende denerim inşallah. Teşekkürler paylaştığınız için. 
-Reklam-
0 oy
(220 puan) tarafından
Bir tanıdığım önermişti ama çok kullanılmadığı için özellikler gebe ve emzirenlerde emin olamamıştım. Belki denerim

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 309 göst.
0 oy
1 cevap 146 göst.
1 Mart 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Sabriye Mihrimah (111 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 169 göst.
26 Ağustos 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Sultan tekin (74 puan) tarafından soruldu
...