+1 oy
634 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (31 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Biraz önce 9 aylık bebegime fındık veriyorum diye bir anne tarafından tepki aldım. Ekte profesör doktor alerji ve beslenme uzmanı doktorumuzun ek gıda tablosunu paylasıyorum. Elbette kuruyemişlere toz haline getirilip verilecek 9 aylık bebege. Her yeni gıda 3 gün kuralıyla denenmeli. Ayrıca her bebek farklıdır. Bu temel bir tablo. Bebeginizin doktoruyla görüşüp uygulayabilirsiniz.

image



Bebek Ayı 9

9 Cevaplar

+2 oy
(541 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Burda herkes doktor boşver kimseye ispatlamak zorunda değilsin. Hiç kaale alma öyle boş yorumları. Sadece doktorunuz olsun dikkate alacağınız 
-Reklam-
+1 oy
(337 puan) tarafından
Bazı gıdalar dışında patlıcan, bal, bakla gibi doktorlar artık alerjen ürünleri de yaşından önce denetmeye başlıyor. Tabiki bu konu dediğiniz gibi tamamen kişisel. Sizin bebeginize sorun yaratmayan başka bebekte tehlikeli olabilir. Bu konuda da annelere iş düşüyor. Çocuklarını iyi gozlemlemeli doktora iyi anlatabilmeliler ki doktor gıda konusunda doğru yönlendirme yapabilsin.
+1 oy
(226 puan) tarafından
Biraz daha net çekip atabilirmisiniz. Fikir amaçlı ekran görüntüsü almak istiyorum
(31 puan) tarafından
Fotoğraf net aslında ama yüklerken boyutunu küçültüyor site. Bu yüzden bu kadar okunaklı olabiliyor ancak.. Dikkatli bakılırsa okunuyor yazılar.
0 oy
(273 puan) tarafından
Mail olarak atar mısınız 
0 oy
(266 puan) tarafından
Ha birde okunsa yazanlar mutlu olucam ama
(104 puan) tarafından
Aynen hiç belli değil ki
0 oy
(259 puan) tarafından
Fındık alerji nedeninden çok boğqza kaçmasın diye verilmiyor benm çocuğum 3 yaşında hala fındık tercih etmiyorum badem ceviz en güvenlileri kim sesiyse belki bu nedenle demiştir. 
(154 puan) tarafından
İşte aradığım cvp bu. Tepki gösteren kişi bnm ama bu durumu anlatmaya çalışsamda ne yazikki anlasilamiyorun
(337 puan) tarafından
Ben fındık, badem, ceviz gibi ürünleri robottan çekip o şekilde kullanıyorum. Konuyu bilmiyorum tabi ama amaç fındık yedirmekse bütün halde vermek şart değil ki. Listede de bütün kullanmak zorunludur gibi bir ifade yok sanırım.
0 oy
tarafından
Esimin findiga alerjisi var findkk iceren bisey yedigi an cikariyor insallah oglum da oyle olmaz ben cok seviyorum hamileyken de bolca yedim 9 10 aylik olsun bn de denemeyi dsunuyorum toz haline getirip. Buarada resim cok net dgl dha iyi cekip yoruma ekler misiniz 
0 oy
tarafından
Fındık fistiga gore daha az alerjik reaksiyon gösteren bir besin o yuzden 1 sene önceden ve doktor kontrolu olmadan verilmesi önerilmiyor. Eskide 3 4 sene önce vermiyorlarmis. Yani yanlış bir sey söylememiş aslinda, her doktorun farkli düşüncesi oldugu gibi herkesin de düşüncesi farkli olabilir. 
0 oy
(61 puan) tarafından
Net görünmüyor okuyamadim

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 417 göst.
10 Ekim 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Tazeanne1 (218 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 313 göst.
0 oy
2 cevap 1,165 göst.
17 Mart 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde ÖzgeKP (2,520 puan) tarafından soruldu
...