0 oy
343 göst.
Ek gıda & Beslenme kategorisinde (12 puan) tarafından

Merhaba 29 Aralık'ta doğum yaptım 79 günlük bebeğim var  doğumumdan beri 3 kere ameliyat oldum hafta bu ay sonunda 4.yü olucam çocuğumu emziremiyorum sütümde gitti sadece mama yiyor bugün kaşık maması nedir diye baktım 4. Ayda başlanabilir diyor. Biraz aydınlanmaya ve akıla ihtiyacım var. (Ay sonunda doktora zaten götürcem ) sizlerden sadece fikir istiyorum 

image

Bebek Ayı 79 günlük

4 Cevaplar

+1 oy
(8,938 puan) tarafından
Bu cok yanlis bir bilgi. İlk 6 ay anne sutu verilir. Eksikliginde formul mama verilir. Kasik mama hic verilmese de olur. Bebeginiz 180 gunluk oldugunda taze sebze, meyve, yogurt gibi besinlerle ek gidaya gecersiniz. Kasik mama cok da saglikli bir urun degil.
(1,556 puan) tarafından
Yorumların çok dikkatimi çekiyor bilgine hayran kalıyorum bazen. Bununla ilgili bir eğitim aldın mı? Aldıysan nerden aldın :)
(8,938 puan) tarafından
Tesekkur ederim :) Hayir, almadim. 17 aylik bir oglum var. Onu dogru ve saglikli buyutebilmekle ilgili arastirmalarim sonucu bu bilgilere sahip oldum. İnterneti olan her annenin biraz zaman harcayarak cok kolay sahip olacagi bilgiler. Kaynaklarimiz kayinvalide, nene, teyzeden bilimsel makalelere evrildiginde herkes bunlari bilecek diye umut ediyorum :)
(1,556 puan) tarafından
Benim kızım da 16 aylık. İnan bazen gözlerim ağrıyor okuyayım doğru yapayım diye. Umarım dediğin gibi olur ve anam babam usulünden biraz uzaklaşırız :)
-Reklam-
0 oy
(21 puan) tarafından
Canım ben de oğluma aldım yedirdimde bı kaç defa ama gün içinde çok şık yedirme bağırsakları için ben günde 2defa veriyorum 5in içinde bizimki4aylik olan tek bı çeşit var onu kullanabilirsin kıvamını sen ayarla
0 oy
Profil image (1,345 puan) tarafından
Mama veriyorsunuz zaten böyle bir şeye hiç gerek yok verip bağırsaklarını boşuna zorlamayın bence. 
0 oy
(2,106 puan) tarafından

Kaşık maması ekngida arasında verilir genelde 7. Ayda başlanır.ondan önce vermeyin üzerindeki yazılan aya bakmayın çocuğun sindirimi zorlaştırır.bize doktor böyle tavsiye etti 7. Ayda basladm.sutunuz yetmezse devam mamaları kullanın ama kaşık maması kullanmayın. 

Ben sadece 7. Aydan beri  akşamları uyumadan önce veriyorm muhallebi şeklinde.suan 15 aylik olduğundan dolayı devam sütü ile yapiyorm.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 161 göst.
0 oy
11 cevap 908 göst.
0 oy
2 cevap 202 göst.
19 Eylül 2020 Ek gıda & Beslenme kategorisinde ~CihanınAnnesi~ (786 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 618 göst.
...