0 oy
267 göst.
Doğum Sonrası Anne kategorisinde (16 puan) tarafından
Merhabalar iyi günler dilerim, 5 gün önce normal doğum yaptım ama bebeğimin kafası normalden 1 hafta önden ve büyük olduğu için rahmin çoğu yerini ve sol tarafı yirtarak cikti doktor da düzgün kaynasın dikişler sıkıntı olmasın diye sağ tarafı kesip yaklaşık iç dış 30 dikişe yakın attı. Bir kaç sorum olacak, siz çabuk iyileşmesi için nasıl bakım yaptınız? Ayrıca diskilama yaptığınız zaman temizliğini kendi başınıza nasıl yaptınız? Ben sürekli ped degistiriyorum kuru tutmaya çalışıyorum. Ancak her türlü oturması vs çok zor sizin ürettiğiniz çözümler nelerdi ?

4 Cevaplar

0 oy
(1,041 puan) tarafından
Oturması kalkmasi hele tuvalete gitmesi çok zor. Benim kqnamam 58 gün sürdü. Çok yoğundu. 6 paket depend 8 paket hasta bezi kullanıp sonra pede geçebildim. Temizlik en zor konu. Oraya dokunmak beni çok korkutuyordu. Klozete otururken bir tas ile üstten de su dönüyordum daha kolay temizlik oluyor. Eczaneden termojel alıp dikiş yerime koydum soğuk soğuk. Tuvaletten sonra fön makinesi ile kurutmak da iyi oluyor. İlk 1 haftadan sonra kullandığım hasta bezine kantaron dökmeye başladım. Yoksa tahriş ve pişik sorunu oluyordu. Ayrıca kanaman çok değilse en güzeli gece yatarken altına yatak koruyucu serip elbise ile yatmak. Altta çamaşır bile olmayacak. Ora ne kadar hava alıp kuru kalırsa o kadar rahat ediyorsun.
(16 puan) tarafından
Normalde dikiş atarken kanama sorunum vardı 1 1.5 saat kontrol altına aldılar şimdi verdikleri kanama ilaci e birlikte baya azaldı yeni aldığım gece pedi bitti sürekli degistiriyorum altimi en ufak kan olsa degistiriyorum ama tuvaletimiz alaturka çok korkuyorum o yüzden tam temizlenmeyip iltihap kapar diye
(1,041 puan) tarafından
O zaman hemen banyoya geçip belden aşağısını yıkayabilirsin bence. Temizlik çok önemli çünkü.
(16 puan) tarafından
Sürekli öyle yapıyorum ama korkuyor insan yine
-Reklam-
0 oy
Profil image (955 puan) tarafından
Lohusa pedi kullân. Batikon ile temizle orayı
(16 puan) tarafından
Gece pedi kullanıyorum şuan kanamam ilk güne rağmen baya azaldı
Profil image (955 puan) tarafından
Lohusa pedi kuru kalması için ve steril
0 oy
(100 puan) tarafından
Gazlı beze batticon döküp dikiş yerlerine dokundurup çekerek pansuman yapacaksn ama sarıp bantlamalı değil dediğim gibi dokundurup çek beş kez falan tekrarla sonra elinle yelleyerek kurut ıslak kalmasın her tuvaletten sonra temizleyince peceteyle veya pamuklu bezle kuruluyordum ben bir de şişlik falan varsa kalıp içinde buzu bir parça beze sarıp on dakika koyabilirsin bana hepsini doktor önerdi
(16 puan) tarafından
Benim şişlik falan yok da dokunamıyorum hiç çok fazla dikiş var altımda korkuyorum dokunmaya
0 oy
(77 puan) tarafından
Allah sağlık içinde büyütmeyi nasip etsin. Ben de epizyolu vaginal doğum yaptım. Günde 3 defa baticonlu gazlı bez ile temizleyip kuruladım. Kabız olmamaya çalıştım. Her dışkılama sonrası tuvalet kağıdı ile silinip duşta alt tarafımi yıkadım. Ve 40 gun boyunca u şeklinde yastığa oturdum. Aynı tarafa yüklenmedim.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 276 göst.
25 Mart 2023 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Guly (9 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 125 göst.
10 Haziran 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Udm (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 141 göst.
8 Ekim 2021 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Esvey (41 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 348 göst.
8 Temmuz 2021 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Zelihaslan (14 puan) tarafından soruldu
...