0 oy
349 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (174 puan) tarafından
Merhaba kızlar dün tire sütü ve yoğurdu aldım sütü pişirip yoğurtla mayaladm ama tutmadı süt gibi hala 1 gün durdu. Direk tirenin hazır yoğurdunu versem zararlı mı sizce?
Bebek Ayı 5

4 Cevaplar

0 oy
(121 puan) tarafından
Vermemeniz daha iyi olur. Pastörize süt alın. Ocakta ilitip mayayi ekleyin. Eger tutturmakta zorlaniyorsaniz gida termometreleri var ben ondan kullaniyorum. Süt 45 dereceyken mayalayip firina koyup kapatiyorum firinin kapağini. 4 saat bekliyor. Yazin dereceyi düşürüyorum tabi.Dediğiniz gibi tutmadigi zaman firini iki dakika isitip kapatiyorum o zaman tutuyor.
(174 puan) tarafından
Kendimize yaptığımızda çok güzel tutturuyordum. Buda cam şişede pastorize süttü bn hep jersey sütüyle yapıyordm güzel oluyordu sütten mi anlamadım. Dediğiniz gibi fırına koyuyorm 1 gün bekliyo ama olmadı.
(121 puan) tarafından
Cam şişede isi tenceredeki gibi ayarlanmiyor. Ben tencerede 1litre pastörize sutten yaptim bebeğe iki gun verdim kalani biz yedik.
(174 puan) tarafından
Cam şişedeğkini nasıl yapıyosunuz acaba kaynatmamam mı lazmdı
(121 puan) tarafından
Cam şişede yaptım tutturamadim ben de. Sicaklik ayarlamasi farkli oluyor. Sokak sütü kaynatilir pastörize süt kaynatilmaz mayalaya uygun sıcaklıkta kapatilir ocak
(174 puan) tarafından
Tüh keşke araştırıp öyle yapsaydm neyse artk öğrenmiş oldm :)
(121 puan) tarafından
♥️  pastörize süt zaten zararli hastalik yapan mikroorganizmaların öldürülmüş, hali. Yararli mikroorganizmalar var. Siz tekrar kaynatirsaniz yararli kismini da öldürmüş oluyorsunuz
(121 puan) tarafından
Ama sokak sütünün cok iyi kaynatilmasi lazim. Bebek için en iyisi pastörize süt.
(174 puan) tarafından
Sadece ılıması yetrli mi mayalamak için
(121 puan) tarafından
Evet yeterli.pakette pastörize süt yazar dikkat edin
-Reklam-
0 oy
Profil image (848 puan) tarafından
Ben vermiştim bulamıyordum köy yoğurdu kendimde yapamıyorum ama şimdi buldum köy yoğurdu onu veriyorum
0 oy
(1,041 puan) tarafından
Ben açık yoğurt vermem yerinde olsam canım. Hayatımda 1 kez mikrop kaptım. Doktorlar tifo mu brucella mı bulamadılar. İkisi de bir pozitif bir negatif çıktı. 2 hafta hastanede yattım. Brucella iyi kaynatilmamis sütten veya taze peynirden, iyi kaynamayan sütten mayalanmis yogurttan geçen lanet bir hastalık. Ömür boyu çekiyorsun 1 kez yakalanınca. Benimki brucella değilmiş neyse ki. Ama ben açık ayran bile tüketmiyorum artık dışarıda.
(1,041 puan) tarafından
Evde pastörize sütten de yoğurt mayaladigim oluyor. Normal mayalamadan hiçbir farkı yok. Normalde de sütü cam kavanozlara mayaliyorum. Camda soğuma çabuk olduğu için tencerede mayalama sıcaklığından 1, 2 derece daha sıcak olabilir.
0 oy
(380 puan) tarafından
Bende cam kavonozlara tek tek mayaliyordum ama daha kolayı varmış. Şimdi sütü tenceredeyken mayalanacak kıvama kadar soğumasını bekliyorum tencereye mayayı koyuyorum. Sonra cam kavanozlara alıp mayalanmaya bırakıyorum. Hem her zamanki ölçü şaşmıyor ;)

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 368 göst.
6 Haziran 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Yigitberkannesi (289 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 461 göst.
18 Mart 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Öylesinebirii1 (1,253 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 182 göst.
0 oy
1 cevap 455 göst.
...