0 oy
255 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (533 puan) tarafından
Sizinkiler neler yapıyor anneler

3 Cevaplar

0 oy
Profil image (4,552 puan) tarafından
Zaten daha anca bu aylardan sonra emekler acele etmeyin bebeğe fırsat verin belki hiç emeklemeyecek öyle de bir ihtimal var
(533 puan) tarafından
Aynı ay olan kuzenimin çocuğu emekliyor felan bide sadece dede diyor o yüzden sordum canım sağol
Profil image (4,552 puan) tarafından
Canım sakın kim olursa hiç bir bebekle kıyaslama yapma her bebeğin gelisim basamakları farklı olur. iki kardeş hatta ikiz kardeşler arasinda bile büyük fark vardır kıyaslamaya çalışırsan hem üzülür hem de bebeğe eziyet etmiş olursun çünkü elinde olmadan onu da zorlamaya çalışabilirsin.  Mesela benim iki kardeş arasında büyük farklar vardı biri 8bucuk aylikken ilk adımlarını attı 9 aylıkken net yürüyordu ama küçük kardeşim 17.aya doğru anca bağımsız olarak yürüyebilirdi  erken yürüyen kardeşim aynı zamanda erken diş çıkardı 4 aylıkken 2 diş patlattı diğeri ilk dişini 1bucuk yasinda çıkardı hatta 16 aylıkken doktora götürdük sorun mu var diye doktor 18 aylık olunca bakalım on zamana kadar bekleyelim dedi o da o dönemde patlattiydi zaten sonuç olarak ikisinde de sorun yok ikisi de gayet sağlıklı :)
(533 puan) tarafından
Çok haklısın canım çok sağol:*
-Reklam-
0 oy
(129 puan) tarafından
Her çocuğun gelişimi farklıdır. Benim 8 aylık oldu daha hiç kelimesi yok. Sadece tuhaf sesler çıkarıyor. Emeklemeye yeni başladı. Bazı bebekler hiç emeklemeden yürümeye başlarmış, siz yine de isterseniz emeklemesini teşvik edecek hareketler yapabilirsiniz. Mesela yüzüstü yere koyup ulaşabileceği bir yere oyuncağın koyun sonra yavaş yavaş oyuncağı daha uzak yere bırakın. Başta zorlanır ağlar ama zamanla alışır tabi ağlatmamak gerek sıkıldığını anlayınca kaldırıp ertesi gün denemek olumlu sonuç almanızı sağlar.
(533 puan) tarafından
Canım sürekli yerde oynatıyorum kucağımda olmadığı zaman oyuncak felan hep koyuyorum destek veriyorum yok balık gibi karnının üstüne çırpınıyor:)
(129 puan) tarafından
Olsun zamanla alışır benimkide 7 aylıkken öyleydi ben yinede devam ettim teşvik etmeye 8. Ayda başladı emeklemeye.
0 oy
(323 puan) tarafından
Benim kızımda ayni sekilde emekleme yok dönme yok dede nene var
(533 puan) tarafından
Bizde de sadece dede var dönme felan var ama canım sanırım kendi zamanlarını biliyorlar

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 420 göst.
0 oy
7 cevap 345 göst.
25 Eylül 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Mamajiyo (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 194 göst.
20 Kasım 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Seydanur6363 (57 puan) tarafından soruldu
...