0 oy
291 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (206 puan) tarafından
6 ay olacaz  nasıl neyle başlayacam. Ne vereceğimi nasıl vereceğimi bilmiyorum bana tam bilgi verirmisiniz yeni baslayacam. Ve günlük su  nekadar vermeliyim

5 Cevaplar

0 oy
(1,339 puan) tarafından
Günlük su istediği kadar verdim alıştırma bardağı ile kendi istedigi kadar içiyor . Ara sıra teklif ediyorum gün içinde. Özellikle her ek gıdadan sonra veriyorum .

Ben ilk havuç, patates vs gibi sebzeler ile başladım araya yumurta sarısı, yoğurt,peynir kattım sonra sebzelere devam ettim . 6 dan 7 ye kadar tadimlar bitince 2 öğün verdim kahvaltı ve akşam yemeği 7 den sonra üç öğün veriyorum .

İlk gün patates 2_3 gün ler de 3. Gün patates havuç .. ilk önce havucu tek veriyorum bir iki çatal sonra patates ile birlikte veriyorum . Tek havucun tadını alsın diye.

 Yemek yedirirken mama sandalyesinde önünde oyuncak olmadan sakince yediriyorum hala öyle alıştı şükür öyle gidiyor . Şuan 8 aylık . Ben hep sofralara kızımı da koydum görsün nasıl yemek yiyoruz nasıl cigniyoruz .karşısına geçtim çiğnedim yemek yedim şuan kızım ezmeden yiyor


6 da çatalla ezdim 7 den sonra iyi hasladim küçük böldüm hiç ezmedim .
(206 puan) tarafından
Tesekur ederim
-Reklam-
0 oy
Profil image (1,497 puan) tarafından
Ek gıdaya ilk başlandığında havuç, kabak, patates, elma, armut, muz gibi mevsime özgü sebze ve meyvelerin püreleri ya da yoğurt verilebilir.
İlerleyen zamanlarda sebze çorbası, kabak dolması, yoğurtlu meyve ve sebze karışımları gibi birden çok besin içeren yemekler tercih edilebilir.
(206 puan) tarafından
Tesekur  ederim
0 oy
(211 puan) tarafından
Sebzeyle başla bitir canım, daha sonra meyvelere geç yoksa istemeyebilir sebze yemek
(206 puan) tarafından
Tesekur ederim
0 oy
Profil image (4,556 puan) tarafından
Öncelikle 1 yaşından önce asla verilmemesi gereken şeyler mesela bal, inek sütü  keçi sütü, şeker, tuz... İnternete yaz 1 yaş öncesi yasakli liste diye mutlaka o listeye uy eğer uymazsan Allah korusun bebeğin alerji olabilir hazımsızlık yaşayabilir şeker hastalığına tansiyona meyilli olabilir obeziteye meyilli olabilir bunlar çok önemi konular yasak olanı verme verecek olana da engel ol bu anne ya da eşin bile olsa izin verme.
Diğer bir mevzu 3 gün kuralıdır. Bebeğine ne verecek olursan ol mutlaka 3 gün kuralı ile ver ilkkez vereceğin her şeyi 3 gün arka arkaya yavaş yavaş çoğaltarak vermelisin mesela patates vereceksin ya güzelce haşla çatalla güzelce ez birinci gün 1 çay kaşığı ikinci gün 1 tatlı kaşığı üçüncü gün 1 yemek kaşığı vereceksin sebze verirken içine 1 çay kaşığı kadar hakiki zeytinyaği karıştır kabız olmasın.  3 gün patates bitti ya 4. Artık yeni bir besine geç mesela havuç ver aynı şekilde haşla çatalla ez ayni kurallarla ver sonra başka bir şeye geç böyle böyle bütün sebze meyveleri veririsin. Üçüncü büyük kural verdiğin besinler bebeğinin ayına uygun olmuş mesela bebeğin 6 ayliksa sadece 6 aylıkken yiyecegiy şeyleri ver mesela sen tutup 6 aylık bebeğe portakal verirsen hem gaz yapar hem hazımsızlık yapar hem de pişik yapar eğer bir de alerjisi varsa Allah korusun hastanelik bile olabilirsiniz. Yani rastgele şeyleri verme mutlaka araştır internette hepsi yazar 6 aylık bebek ne yer 7 aylık bebek ne yer yaz bu şekilde görürsün hepsini.  
Dördüncü kural blender rondo vs kullanmak yasak bebeğine sadece çorba ve püre tarzı şeyler yedirme pütürlü olsun bütün verdiklerin.  İyice haşlayıp çatalla ezmek yeterli meyveleri de cam rendede ezerek verebilirsin.  6.ayin sonunda yumurta sarısı vermeye başlayabilirsin beyazını 9.ayda vermeye başla 9 aylık olmadan beyazını verme.  7.ayin sonunda kuzu eti kuzu kemiği suyu 8.ayda tavuk 9.ayda balık vermeye başlayabilirsin.  İlk zamanlar tadım aylarıdır bebek öyle diyana kadar yemek sadece tadına bakması yeterli maksat alerjisi var mı onu öğrenmek asıl öğünü anne sütü ya da mama olmalıdır.  Dediğim gibi şeker ve şekerli şeyler kesinlikle yasak ileri zamanlarda değişik tarifler yapmak istersen pankek gibi o zaman pekmez kullanabilirsin
(206 puan) tarafından
Çok açıklayıcı olmuş çok tesekur ederim
0 oy
(219 puan) tarafından
Benim bebeğimin 6.ayı bitmek üzere iki haftadır ek gıda veriyorum ve hiç tadım olayına girmedim tabii herkesin kendi fikri ilk sebzeyle başladım kabak havuç tatlı patates (normal patates vermiyorum çünkü şekerden ibaret) bunları haşladım içine irmik koydum çatalla ezdim biraz pütürlü kalacak şekilde verdim hiç blender kullanmayın alışması için daha sonra bal kabağı püresi yapıyorum yine içine irmik koyuyorum daha sonra bezelye püresi yapıp verdim bugun ilk defa mesela kabak pirinç bir parça haşlanmış tavuk yaptım karıştırıp o şekilde verdim sabah kahvaltısında da yogurt meyve ( kayısı avakoda elma armut erik püresi) bunlardan herhangi bir tanesini koyuyorum yumurta sarısı çok az pekmez 2 tane bebe bisküvisi bunları karıştırıp veriyorum yogurt koymadım gün de yulaf lapası yapıp diger malzemeleri yine karıştırıp o şekilde veriyorum şimdilik bu şekilde devam ediyorum
(206 puan) tarafından
Çok açıklayıcı olmuş çok tesekur ederim

İlgili bir soru bulunamadı

...