0 oy
140 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (1,638 puan) tarafından
Kızım 20 aylık şu an. Çoğu 2 heceli biçok kelimesi var. 3 heceli hiç yok. Ara ara cümle de kuruyor. Sık değil ama.
Şöyle bişey var çıkaramadığı kelimelerin ilk hecesini söyleyip bırakıyor. Ayşecik ay, kayboldu ka, tekerlek te falan böyle bisürü şey.
Doktor normal demişti ama o zamanlar biraz daha küçüktü. Ne kadar böyle devam eder acaba? Sizin de böyle kelimeleriniz var mı bu aylarda? Kelime sayılmıyorlar gerçi de.

2 Cevaplar

0 oy
(1,544 puan) tarafından
Kendini jazır hissedince konişur endişelenmeyin
(1,638 puan) tarafından
Sıkıntı değildir di mi? Bizim gibi olup da dediğiniz gibi kendini hazır hissedip devamını getirmeye başlamış olanları duymak istiyorum :)
-Reklam-
0 oy
(240 puan) tarafından
Yarım bıraktıgı zaman siz tamamlamayın ve o tam olarak söylerse istediği seyi verin, söylemeye yönlendirmeye çalışın onu sinirlendirmeden, eger bebeginizin yerine cümlelerini tamamlarsanız konusması daha da cok gecikir konusmaya ihtiyac duymaz cünkü
(1,638 puan) tarafından
Yani bazen istediği bişey olmuyor bu ki? Normal konuşuyormuş gibi yapıyorum mesela. Topu arıyoruz bulamıyoruz mesela. Nerde acaba, yok yok işte, kayboldu heralde diyorum. O da ellerini yok der gibi yapıp kaa diyor. Yani ben ne yapayım şimdi:)
(240 puan) tarafından
Çocuga Anlamadım seni degilde duymadım seni bi daha söyler msiin top nerde gibi tekrr sorablrsinz gülümseyerek, ama kafaya takmayın
, tv tablet ekranlarını sınırlayın en büyük etken bu kesinlikle, kitap alıp kitap okuyun ona, sonra resimleri büyük olan kitap tabi, sonra ona verin sıra sende sen oku anneye diyin, amac konusmaya tesvik
(1,638 puan) tarafından
Tv tablet telefon hiç yok:) Oyuncağından çok da kitabı vardır. Kendi bazen parmak gezdirerek taklit eder beni okurmuş gibi yapar bazen.
Ama ayda yılda bir çocuk görerek büyüdü pandemide. Bi de evimiz tenha bi yerde. Oyun grubu bulduk bi tane başladık bakalım. Sosyalleşmesine de katkısı olur inşallah.
Bi de son zamanlarda farkına vardım ben biraz fazla hızlı konuşuyorum:/ Belki de çok etkiliyor. Yavaş konuşmaya çalışıyorum bu ara.
(240 puan) tarafından
O zman, zamanı vardır annesi dert etme arkadas grubu cok iyi olmuş bazı cocukalr Bi anda konusmaya baslayabiliyor, o şimdi depoluyordur:)

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 114 göst.
0 oy
14 cevap 591 göst.
14 Nisan 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde 21bahar (183 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 131 göst.
...