0 oy
275 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (41 puan) tarafından
Bebegimin 7 aylik olmasina 1 hafta kaldi ek gida olarak sadece kahvalti da cicibebe peynir yiyo gun icerisnde yogurttur sebze pureleridir yapoyorum ama yemiyo kaşıgın ucunla 1 2 bilemedin 3 kaşikta birakiyo migdesini bulandiriyo veya da bogazinda kalmis gibi oksuruyo bende panik yapip yedirmeyi birakiyorum bu durum beni cok uzuyo sizde de boylemi ne yapmam gerek ?
Bebek Ayı 6

3 Cevaplar

0 oy
(1,019 puan) tarafından
Canım bir sürü post görüyorum bu aralar 7 aylık bebrkler dişten dolayı yemiyor
-Reklam-
0 oy
Profil image (162 puan) tarafından

benimki 11 aylık ama hâlâ zor yiyor. sabrediyorum düzelecek diye. günde 4 defa katı gıda veriyorum her defansında eziyet çekiyorum resmen. allah yardımcımız olsun :(<3

0 oy
(748 puan) tarafından
Yemeyi daha yeni ogrendigi icin oksurup tiksirmasi normal. Bence belirli bir miktarda yedirip tamamlamalisiniz. 

İki cocuklu bir anne olarak edindigim tecrbeye gore ilk oglumda bende cok panikledim biraktim yedirmeyi hep şuan 24aylim daha yeni yeni puturlu taneli yemeye basladi. İkinci oglum 6bucuk aylik ikinci cocuk rahatligindanmidir. Oksursede tiksirsada az bekleyip devam ediyorum. Oyuncaklarla kandirip arada su vererek. Ama o yiyecek neyse tamamlaniyor. Birde kasikla verirken ilkinde hep kasigin icindekileri agzini ortasina birakiyordum dumduz ust damaga yapistigi icin cocuk bilip diliyle onu indirip yana alip cigneyip yutamiyordu. Oguruyordu.

İkincisinde mamasini yemegini neyse artik kasikla bir saga bir sola yanaginin icine birakip bende cigneme hareketi yaparak hatta baya bildigin gevis getirir gibi nasil yapacagini gostere gostere yediriyorum. Kesinlikle bunu yapmani tavsiye ederim.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 339 göst.
18 Ekim 2019 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Nbg (88 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 128 göst.
0 oy
7 cevap 510 göst.
...