0 oy
276 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (250 puan) tarafından

Merhaba hanımlar. Bizim doktorumuz ne zaman bisey olsa fitil verin diyor. Ve bu benim aklıma takılıyor. Fitil mecbur kalinirsa son care olarak kullanilmali diye okumuştum burda bi posttan. 

Mesela asi sonrasi ateş vs olabilir diyor. Atesi çıkarsa ne verelim şurup falan diye soruyorum yarim fitil verebilirsiniz diyor. Gecen gün bebeğimin atesi 38 e cikti aradim doktoru yarim fitil verin dedi yine. Doktor değiştirmeyi düşünüyorum artık bu konu yüzünden.
Bir de fitilin zarari nedir yada neden mecbur kalinirsa vermemiz daha doğru bilen varsa aydınlatabilir mi merak ediyorum.
Bebek Ayı 100 gunluk

6 Cevaplar

0 oy
(39 puan) tarafından
Canım çok normal öyle demesi çünkü fitil en sabun sonuç gösteren ilan bunda birsdy yok bizimkide öyle yapiyor ateşi sancısı olursa fitil verin diyorlar gittim tüm drlar öyle 
-Reklam-
0 oy
(750 puan) tarafından
 kızım ateşlendiğinde doktorumuz calpol şurup ver 5 saate bir demişti fitil i de bir kere kullandım onda da 10 gün hiç kaka yapmamıştı o yüzden verdi zararlarını ben de pek bilmiyorum 
0 oy
(32 puan) tarafından
Canim fitilin iki versiyonu bulunuyor. Biri PARANOKS S  digeri paranoks fenobarbital. Ilk yazdigim calpol surubun muadili bir fitil ve hic bir zarari yok gonul rahatligi ile kullanilabilir. Fakat digeri icinde bulunan bir maddeden dolayi bebeklere son care olarak oneriliyormus. Ben de şuan icinde bulundugum durumdan ötürü taze arastirdim  amcamiz doktor fitil yaz dedim. Neden surup vermiyorsun dedi. Geceleri bebek uyurken uyandirip şurup vermek zor oldugu icin fitil istiyorum dedim tamam o zaman ikisi de ayni dedi. Ama dedigim gibi kutuda paranoks s yazacak.
(234 puan) tarafından
Paranoks piyasadan toplatildi canim sağlik bakanliği tarafından 'S' olanı eczanelerde
(32 puan) tarafından
Doğrudur canim o konuda bilgim yok ama şuan hem covid hem ust dişler geliyor. Atesimiz 39 u gecti 3 gecedir. Bende tedirgin olup arastirdigimda bu bilgileri buldum. Uyanikken calpol veriyorum ama gece uykusunda saati gelince fitil. Uykulu bebe şurup icmiyor çünkü.
(250 puan) tarafından
Pirofen diye bir fitil bize verdiği. Kibrista yaşıyorum ben Türkiye de var mi bu ilac bilmiyorum. Ama içeriği parasetamol + phenobarbital yazıyor.
(32 puan) tarafından
Turkiyede toplatilan versiyonu canim o sanirim. Phenobarbitql bebeklere iyi gelmiyormus diye okudum ama doktor gibi bilemeyiz biz tabi bilmeden yorum yapmam istemem.
(250 puan) tarafından
Ben bi araştırayım o zaman onu. Olmadi haftaya Turkiye ye gelicem ordan alirim bi kac kutu gerek olursa onu kullanirim. Teşekkür ederim :)
(234 puan) tarafından
Ben de genelde fitil kullaniyorum paranoks S bebeğin surubu zor içiyor yalnizken veremiyorum bir de fitilin etkisi daha uzun oluyor
(250 puan) tarafından
Cok tesekkur ederim cevabiniz icin. Burda bazi sorularda görüyorum fitil son care falan diye tereddüt ettim bende o yuzden.
(234 puan) tarafından
Yok canim doktor öneriyor sonuçta hatta youtubede bir doktordan dinlemiştim diyor ki, çocuk gece uyuyor ateşi cikti çocuğu uyandirip  ağlata ağlata surup vermek yerine fitil verebilirsiniz ama tabi surubu daha cok oneriyor bircok doktor.
Bebişlerimizin ihtiyaci olmasa keşke:(
0 oy
(638 puan) tarafından
Paranox fitil ağrı kesici ateş düşürücü doktorumuz ateş 39 olmadan fitil yaptırmamıştı onu da yarım kullanmıştık(10 kilo altında yarım fitil öneriyordu) dolven kullanmıştık

Gliserin kansuk fitil de kaka yapamadığı dönemde kullandık bağırsak taki kakayı cıvıltan fitildir o da.

Hangi fitili neden verdiği önemli bence
(250 puan) tarafından
Pirofen diye bir fitil bize verdiği. Kibrista yaşıyorum ben Türkiye de var mi bu ilac bilmiyorum. Ama içeriği parasetamol + phenobarbital yazıyor. Ates icin kullan dedi.
(638 puan) tarafından
Parasetomol ateş düşürür uyku yapar. O ilacı bilmiyorum ben. Kilosu 10 kilo altındaysa yarım vermeye dikkat et canım bence
(250 puan) tarafından
Evet 10 kilonun altında yarim verdim, tesekkur ederim.
0 oy
(234 puan) tarafından
Ben kullaniyorum şurubu içmiyor yalniz veremiyorum çoğu zaman o yüzden yarim veriyorum gerektiğinde şukür çokta gerekmedi
0 oy
(1,325 puan) tarafından
Bu nedenle doktorunu degisme bebege zaten fitil verilir surup verilmez. Mecbur değilsin vermeye ama fitil en hafif ilaclardan antibiyotik agir. Atesede fitil verilir yani doktorun gerekeni söylemis
(1,325 puan) tarafından
Ha bu arada ben yurt disindayim 125 mg paracetam8l fitiller yani calpol surubun fitili gibi
(250 puan) tarafından
Yok tek sebep bu degil zaten. Pirofen diye bir fitil bize verdiği. Kibrista yaşıyorum bende. Türkiye de var mi bu ilac bilmiyorum. Ama içeriği parasetamol + phenobarbital yazıyor.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 158 göst.
3 Haziran 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Canitezb95 (73 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 105 göst.
25 Ekim 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde green (102 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 716 göst.
7 Ekim 2019 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Fadilem (105 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 130 göst.
28 Ocak 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Cigdem85 (1,367 puan) tarafından soruldu
...