0 oy
244 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (24 puan) tarafından
Merhaba kızlar kafam çok karıştı bebeğim yeni 1 yaşını doldurdu daha öncesinde bilgim yoktu menenjit aşısıyla ilgili şimdi vurdurmak istiyorum ama çok anlamadım 1 yaş öncesi 1 yaş sonrası diye geçiyo ama bazı yerlerde yapılması lazım bazı yerlerde gerek yok 1 yaş aşısı içinde var zaten deniliyor siz yaptırdınızmı ne düşünüyorsunuz 
Bebek Ayı 12

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
Valla benimde kafam karışık. Çocuk Dr önce yaptır dedi sonra 1 yaştan sonra yaptır dedi. Şimdi de çocuk nöroloji Dr bile önermiyor istersen yaptır dedi kafam karıştı . Ama yaptırmak istiyorum memenjit çok tehlikeli bir hastalık Allah korusun. Şu yabancılar geldiğinden beri her hastalık çoğaldı ondan yaptıracam galiba.
(1,837 puan) tarafından
Geçende burda post dan okudum bende menenjit aşısını bulan çocuğuna mi ne yaptırmamis zaten bebeklerimize neler yüklüyor lar bilmiyorum aşı diye gidiyoruz aşi kan damlasi vitamin nebilim
(258 puan) tarafından
Yaptırmayınca da daha kötü sonuçlar olabiliyo. Eskiden sürekli bebek ölümleri oluyodu sebebi bu hastalıklar. Kimse doktora götürmezdi ve aşılar bulunmamıştı.
(24 puan) tarafından
Aynen katılıyorum yptırıcam bende teşekkür ederim cevabınız için
-Reklam-
0 oy
(565 puan) tarafından
Menenjit aşısı önemli canım Allah korusun bulaştığı zaman 24 saat içinde ölümcül olabiliyor. Bende ilk kızımda bilmiyordum hatta 2 yaşına kadar duymadım hiç sonra doktora gittik 2 yaşından sonra tek doz şeklinde olan nimenrixi önerdi tek doz yapıldı ateş falan hiç bir şey yapmadı. 

Sarırım 1 yaşından sonra nimenrix tek doz yapılıyormuş. Doktora sorun eczaneden aldım hemen sağlık ocağında vurdurdum
0 oy
(690 puan) tarafından
3er doz şeklinde 2 türüde yaptırdım. 2 şer dolarını. Şimdi 12 aylık ve 15 aylıkken kaldı. Onları da nasipse yaptiricam. 
0 oy
(721 puan) tarafından
Tüm menenjit aşılarını küçükken yaptırdık 5 doz birden. Bir yan etkisini de görmedik. Siz yaşından dolayı tek doz yaptıracaksınız. Başka herhangi bir aşının içerisinde bu aşı bulunmaz.çok da tehlikeli bir hastalık olduğu için biz yaptırmayı uygun gördük.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 199 göst.
0 oy
7 cevap 250 göst.
0 oy
6 cevap 218 göst.
23 Ağustos 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Esoskirec (119 puan) tarafından soruldu
...