0 oy
258 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (62 puan) tarafından
Merhaba bebegim 61 günlük. Ve ben Lisans ve Onlisans örgünde ogrenciyim. Yarin sınav başlıyor Cuma.gunu bitiyor. Bebegimi Cuma günü aşı yapsam olur mu? Bilen varsa yardımcı olur musunuz ?

Ve ikinci ay aşısı ateş falan yapıyormuş. Herkeste.oluyor mu? Ve ben heyecanli biriyim ilk bebeğim yardımcı olur musunuz? 
Bebek Ayı 2

9 Cevaplar

0 oy
(4,077 puan) tarafından
Mutlaka koltuk altı ateş ölçer bulundurun. temassizlar pek doğru olcmuyor. Ayrıca evde calpol bulundurun 
(62 puan) tarafından
Tamam abla onlar var sagolasin
-Reklam-
0 oy
(258 puan) tarafından
Canım ben bebeğimi sağlık ocağına götürdüğümde bana 2. ay aşısı için gün verdiler ve dediler ki bu aşı burda sadece cuma günü yapılıyor eğer o gün gelmezseniz haftaya cuma gelmek zorundasınız. Bir de aşı verem aşısıymış 3 gün boyunca banyo yaptırmayın dediler biz daha olmadık bu arada günümüzü bekliyoruz. Yeni nesil aşılar çok fazla ateş yapmıyormuş. Ateşi çıkarsa fitil kullanıp ateşi düşer zaten. Ama onu da çocuk doktoruna sormak lazım reçetesiz satılmıyor sanırım. 
Profil image (753 puan) tarafından
Satılıyor cnm
(62 puan) tarafından
Tamam teşekkürler Allah razı olsun
0 oy
(185 puan) tarafından

Bi sıkıntı olmaz cnm  ben 1 hafta sonra vurdurmustum sünnetli olduğu için oğlum 1 hafta so ra da yaptırsam  bisey olmaz  ateşi çıkabiliyor evet calpol surup olsun evde biraz huzursuzluk halsizlik oldu benm oğlumda atsın yok denecek kadar azdı gece yarım çay kaşığı vermiştim 

(62 puan) tarafından
Tamam teşekkürler abla
0 oy
Profil image (232 puan) tarafından
3 aya kadar yapılıyor daha sonra yapılmıyor. Bizde ateş olmadı ama 3 gün ağrısı ağlaması huysuzluğu oldu birde aşı yerinde şişlik kızarıklık oldu. Calpol verdiler sağlık ocağında 3 kere içirdim.
(62 puan) tarafından
Tamam teşekkürler Allah razi olsun
Profil image (232 puan) tarafından
Rica ederim. Amin
0 oy
Profil image (4,552 puan) tarafından
2.ay aşıları içinde verem aşısı var yani canlı bir aşı gecikmemesi daha sağlıklı olur sizi ne zaman çağırdılarsa gidin vurdurun gelin. Birçok bebekte 2.ay aşısı yan etki yapmıyor korkmayın hafif bir ateş yükselmesi olabilir o da zaten 38e gelmeyebilir bile. 
Profil image (4,552 puan) tarafından
Bir de bu aşıdan sonra birkaç gün su temas etmemesi lazım bu yüzden aşıyı olmadan önce banyo yaptırın öyle asi olmaya gidin rahat eder bebisiniz
(62 puan) tarafından
Teşekkür ederim Allah razi olsun
0 oy
Profil image (753 puan) tarafından
Benim bebeğimde birsey olmadı
0 oy
(457 puan) tarafından
Bize fitil vermişti ama ateşi çıkmadığı için ilaç kullanmadık. 3,4 saat huysyzlandı sadece ama normalde de huysuz olduğu için çok zorlanmadık :) 
(62 puan) tarafından
Aha teşekkürler
0 oy
(1,053 puan) tarafından
Biz 2inci ay aşısını 70 günlükken yaptırdık mecburen geçti biraz bizde ateş olmadı ama ağrısı oldu ilk 2 gün huzursuz oldu 6 saate 1  1 çay kaşığı calpol veriyordm onun sayesnde fazla zorlanmadık ama genelde bir çok bebekte ateş oluyor mutlaka yanında ateş ölçer ve calpol bulundr ne olur ne olmaz 
(62 puan) tarafından
teawkkueler.
0 oy
Profil image (39 puan) tarafından
Canım bize salı günü gelin dediler o gün gelemezsen de bi sonraki hafta salı gel dediler çünkü belli bir günü varmış sanırım tabi her sağlık ocağının günü farklıdır hangi gün demişler ise o gün gidemezseniz eğer bir sonraki hafta o gün gidin ateş konusuna gelince bende burda okudum baya da bir korktum yalan değil ama aşı yapınca ateşi sadece bir kere çıktı ona da zaten şurup verdim daha bir sorun olmadı çok şükür  korkarak gitme aşıyı yapınca zaten iki saatte bir kontrol edersin bebeğinin ateşini sadece evde calpol bulunsun yeterli 
(62 puan) tarafından
Teşekkürler Allahr azi olsun

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 200 göst.
7 Aralık 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Ukonetsret (194 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 258 göst.
0 oy
6 cevap 299 göst.
21 Ocak 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Elif Nur (379 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 578 göst.
4 Eylül 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Merveibo (109 puan) tarafından soruldu
...