0 oy
361 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (149 puan) tarafından
Kizlar kızım 9.ayinin içinde yerde dönüp yuvarlanıyor birkaç birkacta olsa geri geride gidiyor yüzüstü birturlu tam apalama sürecine giremedi öne gitmiyor.Kayinvalidemler geç kaldı diyolar apalamasi için sizcede gecmi kaldı.İlk bebeğim zorlamak istemiyorum öne gitmek istemeyince ağlıyor kaldırıyorum bende.
Bebek Ayı 8.5

9 Cevaplar

0 oy
Profil image (4,556 puan) tarafından
Her bebek emeklemez ki bazı bebekler hiç emeklemeden direkt yürürler ve her bebeğin gelişimi farklıdır stres yapma çevreye kulak asma herkes kendi bebeği gibi olsun ister kendi bebeklerinden farklısını görünce karşı tarafı anormal düşünürler 
(149 puan) tarafından
Koltuklara dayanıp adım atmaya çalışıyor bir iki bir iki yüzüstü ayaklarına destek verirsem öyle gidiyor anca öne stres yapmayım diyorum hergun biri birşey söylüyor onlara belli etmesemde içten içe üzülüyor gibi oluyorum.
Profil image (4,556 puan) tarafından
Biliyorum ben o stresi doğdu doğalı yaşıyorum kızım 2400gram doğmuştu şuan da 15 aylık ve daha yeni 8 kiloya ulaştı her Allah'ın günü birileri bir şey söylüyor ama kızımın sağlık durumu çok şükür çok iyi gelişimi güzel zekası güzel akıllı mutlu bir bebek böyle durumlarda sadece takibini yapan doktorumuzun önerileri ile hareket edip onun dediğini yapıyorum çevreye kalsa benim kız **** geri zekalı cılız hasta bir bebek...  Etrafa sadece gülüyorum. Halası 8 aylıkken yürüdü seninki geç kaldı acaba bacaklarında sorun mu var topal falan olmasın diyorlar. Yapboz yapamadığı için (15 aylık tekrar ediyorum) acaba zekada gerilik mi var otizmli olmasın diyorlar! otizm ile zekanın aynı şey olduğunu düşünen bir kitleye cevap bile vermiyorum. Kızım doğdu doğalı o kadar çok kişiyle arkadaşlığı bitirdim bir çok akraba ile artık görüşmüyorum böyle insanlarla işim olmaz çünkü. Yani kısaca demek istediğim elbette stres yapılıyor ama araştırın mantığıniza ve doktorunuza güvenin öyle hareket edin diğerleri sadece konuşsun. Konuşup konuşup susarlar.
(149 puan) tarafından
İlk bebeğim ve ben onu zorlamak istemiyorum en yakinlar zaten konuşanlar kayınvalide ve kayınbaba birde elti gorumce işte .Tersliyorum söylediklerini ısrarla kiziyorumda çocuğu yere yatırıp aglatmayin bırakın istediğinde yapar herşeyi diyorum sanki benim kiiiz çok geride kalmış gibi davranıyorlar.Milletinki 7 aylıkken apalamis 9 aylıkken yürümüş ne yapayım çocuk istemiyor zorlayıp ilerisi için izmi bırakayım zihninde.Hangi devirdeyiz herşeyin çaresi var diyorum sen bu düşünceyle devam et diyolar bu sefer.
(1,636 puan) tarafından
7 aylıkken emeklemek 9 aylıkken yürümek erken olmuş şeyler zaten. O zamanda olmayınca geç olmuyor ki.
Emeklemeyi bilmem de erken yürüyenlerin çoğunda 1-2 yaş büyük kuzen kardeş vs oluyor. Taklitle hevesleniyorlar.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Her bebeğin gelişimi farklı olur canım illa apalayacak diye bir şey yok . Direk yürümeye başlayan da olabiliyor . Apalamak bir gelişim süreci değil ki her bebek yapmaz . Takma sen etrafı . Zamanı gelince bebekte herşeyi yapıyor zaten . 
(149 puan) tarafından
Apalamadan yürüyen bebek olurmuymus çocuk koltuklarda uğraşıyor yerde istemiyor öne gitmeyi arkaya kendi gidiyor ama onu seviyor
0 oy
(1,636 puan) tarafından
Emekleyen bebek varsa çevrenizde onlara oturmaya gidin:D Emekleme pozisyonuna getirin öyle de durabildiğini keşfetsin bi de.
0 oy
(219 puan) tarafından
Her bebek farklı illa emekleyecek diye birşey yok yaptığın egzersizleri teşvik edici uygulayın çok sevdiği oyuncağı az ileri koyun yakın mesafe ilkinde hemen ulaşsın zaman içinde yavaş yavaş uzaklaştırın

Belki yine emeklemeyecek direk yürüyecek 
0 oy
(342 puan) tarafından
Benım kızım 10 ayına kadar dönmedi bile suan 15 aylık yürüyor 11 ayında emekleme ye basladı sonra hemen yurudu 
(149 puan) tarafından
İnşallah canım şu boş sesler sussun istiyorum artık.Cocugumu kıyaslamaktan vacgecin diyorum sen böyle bize laf söylemeye devam et diyolar.
(149 puan) tarafından
Emekleme süreciniz ne kadar sürdü peki yürümeye çabuk geçmiş ya
(342 puan) tarafından
15 gun sürdü
0 oy
(490 puan) tarafından

Canım benim üçüncü doğdu şimdi 3aylık inan diğer ikisi hiç emeklemedi kızım tam yaşında tutunmadan yürüdü oğlumda 9 aylıkken şimdi ben üçüncüsündende emeklemesini beklemiyorum açıkcası :D   sen takma kafana boşver ağzı olan konuşuyor insan içten içe sinir oluyor ama bi kaç aya yürüyecek zaten az daha sık dişini <3

0 oy
(1,406 puan) tarafından
Hayır geç değil. Lütfen herhangi bir gelişimi için geç kaldı yorumlarını kulağınızı tıkayın. Her bebek bir değil. Benim oğlum emeklemek için yaşını karşıladı ve hiç acele etmedim. Teşvik ettim sadece. Nasılsa hepsinin sırası gelecek. Allah sağlık versin yeter ki
0 oy
(18 puan) tarafından
Her bebek farklı kimseye kulak asmayın zamanı gelince emekler.Kimi bebekler hiç emeklemeden yürüyo benim öyle olmadı ama.İlk kızım yaşını 1 hafta geçince yürüdü.Şuan oglum 8 aylık daha yeni apalamaya başladı ama hiç sevmiyo hemen aglıyo kucaga çıkmak için.Kız kardeşimin bebegi mesala 10 aylıkken yürüyodu.Her bebegin gelişimi farklı anın tadını çıkarın kimseye kulak asmayın bu günler geri gelmicek.Herkesden uzakda olduguma seviniyorum bu mesajları okuyunca, çok seviyolar herşeye karışmaya insanlar, mesafe koyun.Kalkın kendinize bol köpüklü bi kahve yapın ohhh misss.
0 oy
(325 puan) tarafından
Geri geri gidiyorsa yakındır ileri de gider bizimki de önce geri gidiyordu 7 ci ayın içinde emekledi bol bol yere koy oyuncak al eline gel kızım de çağır ilgisini çekecek bişey olsun destekle kızını her bebek aynı deyil cnm belki hiç emeklemez yürür bu kayinvalidelerde her şeyi pek bi biliyorlar maşallah .

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 113 göst.
15 Ocak 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Eylül5816 (856 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 110 göst.
26 Ekim 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde elahaniminannesi (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 107 göst.
5 Ekim 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde dlnsa (40 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 247 göst.
2 Eylül 2023 36-48 ay arası bebekler kategorisinde plns_01 (10 puan) tarafından soruldu
...