0 oy
1,537 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (11 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

image

image

Bebeğimin boynunda beyaz iltihaplı sivilceye benzer şeyler oluştu. Pişik diyorlar ama emin olamadım. Bunun için doktora giden var mı ve nasıl geçirdiniz acaba? Mantar da olabilir. Fotoğraf çekmek için boğumları açtığımda huysuzlandığı için ancak bu kadar çekebildim.


Güncelleme:

image

image

Çok şükür anne sütü ile düzeldi.  Fotoğraflardan biri ilk günün sonu, diğeri ise 2. Günün sonu. 2. Gün saçlarını kestiğimiz için saç parçacıkları kaldı, öyle fotoğraf çektim. Sonrasında cıpcıp yaptırınca tamamen rahatladı. :) 
Bebek Ayı 4

9 Cevaplar

0 oy
(247 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Anne sütü sur geçer inşallah pişik için birebir
(11 puan) tarafından
Dün gece benim de aklıma geldi, sürdüm ama sanırım pişik değil, mantar. O yüzden pek iyi gelmedi. Kötüleştirmedi de. Kısacası aynı kaldı.
(11 puan) tarafından
Güncelleme yapmak istedim. Sonradan bazı yerleri kuruttuğunu fark ettim, o yüzden anne sütü sürmeye devam ettim. İlk gün %75 iyileşti, 2. Gün ise 1 tane hariç tamamı iyileşti. Kalan 1 tane ise çenesinin altında olan kısımda çıkmış, oraya da bugün sürdüm. Kurumaya başladı bile, inşallah o da tamamen iyileşecek. Yenidoğan bebeklerin yüzlerinde iltihaplı sivilce gibi şeyler çıkıyor ya, onlara anne sütü sürüp yumuşak bir bezle sildiğimde anında iyileşiyorlardı. Bir de yaklaşık 1 yıl önce bir yerde anne sütünün pişiklere iyi geldiğüni okumuştum. O aklıma geldiği için boynuna da süreyim, belki iyi gelir dedim ama tereddütte etmiştim. Sizin yorumunuzu görünce, demekki tek böyle düşünen ben değilmişim dedim ve rahatladım. Allah razı olsun cidden.
(247 puan) tarafından
Sizden de Allah razı olsun bende kızın 1 aylıkken  pişik olmuştu krem fayda etmedi anne sütü  iyi geliyor  diye okudum bir yerde ve kremi brakip hep  süt kullandjm. Ve biri bu konu  da soru sorunca da kendimi söylemek zorunda hissediyorum  sanki bütün  bebeklere borcum var gibi geliyor  bana . Tabi bazıları  Mustela vb marka şeyleri kullanmayi daha cool buldugu icjn dalga geçer gibi tepkide veriyorlar. Bebeğinin iyileşmesini çok sevindim  Allah bi daha yasatmasin yavrucaklar acıyla  kivraniyor dilleri yok söylemeye. ..
(11 puan) tarafından
Âminn. Dediğiniz gibi bende kendimi borçlu hissediyorum. Bu yüzden bebeğime iyi gelen bir şeyi bende herkese söylüyorum. Dediğiniz gibi Rabbim bir daha yaşatmasın. :)
-Reklam-
0 oy
(99 puan) tarafından
Canm ve oglumunda boynu kızarık pişik sürekli boyunları olmadgndan sürekli oluyor ama hayla geçmedi ben Bepanthol pişik kremini sürüyorum ara ara dönüyor ara ara çıkıyor.
(11 puan) tarafından
Birazdan fotoğraf ekleyeceğim inşallah canım. Pek pişiğe benzemiyor. Bir kaç gündür gçemedi ve bebeğimde huzursuzluk yapıyor. Zeytinyağı ve Sudocrem kullanıyorum ama malesef bir işe yaramadı. Normal pişik olsa hemen geçiriyordu.
(99 puan) tarafından
Ayy cnmm götür bence bı yazık çok fena olmuş kıyamam kuzuya :(
(11 puan) tarafından
Anne sütü ile iyileşti çok şükür. Sizde bir deneyin inşallah sizin kuzunuzda iyileşir. İlk gün çoğu iyileşti, ertesi gün ise tamamı iyileşti. Eğer sizde olumlu sonuç alırsanız, sonucunuzu muhakkak bekliyorum.
0 oy
(31 puan) tarafından
Mantarlı karışık pişik olmuş Travazol krem kullan ama Maksimum düzenli olarak en fazla 7 gün kullan daha fazla kullanma ara ara olursa inş olmaz kullanmaya devam edebilirsin çok faydasını gördüm bebeğimin poposu bu şekildeydi 
(11 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim. İnşallah bir an önce iyileşir.
0 oy
(196 puan) tarafından
Hem mantar hem pişik canimbu terledigi için ve boyun kıvrım yeri ya hava almadığı için olmuş travazol krem kullan bı de popolin pişik kremi var bitkisel içerikli ve hemen iyileştirir dönüşümlü kullan
(11 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim.
0 oy
(182 puan) tarafından
Trosyd kullan canım bunu sağlık ocağına da götürsen olur mutlaka bilecektir ne olduğunu öncelikle bir doktora danış derim bilmiyorum belki de ben çok pimpirikliyim ama bu çocuğun boynu bu hale gelene kadar neden beklediniz herhalde bir gecede bu hale dönüşmedi
(11 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım. Evet, bir gecede bu hale gelmedi tabikide. 2-3 gün oldu, ilk başlarda bu kadar çok değildi, bugün daha da çoğaldı. Doktora götürmeye gerçekten fırsatım olmadı bir türlü. Bu bebeğim 4 aylık. Bir de 17 aylık bir bebeğim daha var. Eşim ise sabah 9 buçuk, akşam 9 buçuk çalışan biri. Bir kaç gündür şehir dışına gidip geliyordu. Şehir dışına çıktığı günler eve çok daha geç geliyor. Hastane uzak olduğu için iki bebekle benim tek gitmem çok çok zor. Burada bebeğimi bırakabileceğim yahut bizi hastaneye götürebilecek akrabamız da yok.
Doğal olarak ne kadar çok istersem isteyeyim götürme fırsatım olmadı. Emin olabilirsin ki benim kadar pimpirikli bir anne daha olması zor. Çok daha küçük şeyler için doktora gitmişliğim var lakin malesef bu defa şartlardan dolayı gidemedim. Yarın eşim işlerini ayarlayabilirse doktora götüreceğiz inşallah ama o zamana kadar dayanamadım, defalarca araştırdım, evde elimden geleni yaptım ama geçmedi. Bir de buradan sorayım dedim. İnşallah bir an önce iyileşir.
(182 puan) tarafından
İnşallah doktora götürme fırsatınız olmuştur canım nasıl oldu bebeğin tabi yaşadığınız durumun içeriğini bilmeden çıkıştım kusura bakma
(11 puan) tarafından
Estağfirullah, evet sağlık ocağına götürdük. Hiç ilgilenmedi desem doğru olur. Sadece, canım ya nasılda kızarmış, deyip gönderdi. Çok sinirlendim. Gece anne sütü sürmüştüm, o biraz kurutmuştu. Eve gelince anne sütüne devam ettim ve ertesi günün akşamına hiç bir şeyi kalmadı çok şükür. Tamamen iyileşti, hatta birazdan fotoğrafını da eklerim. :)
(182 puan) tarafından
Çok sevindim geçmesine
0 oy
Profil image (537 puan) tarafından
Kim bilir canı nasıl yanıyordur.Daha çok mantara benziyor. Benim kızımın da boğumdan dolayı hiç geçmeyen kesik gibi kızarıklık var.çok çok az Sarı hametan sürüyorum hemen geçiyor. Boğumlardan dolayı Bir süre sonra tekrar çıkıyor. Islak mendil kullanmayın. Sürekli pamuklu mendil ile kurulayın.geçmiş olsun. Ama bence bir doktora götürün.
(11 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim. Rabbim bebişlerimize her daim sağlık, sıhhat, afiyet, can sağlığı, gönül hoşluğu versin. Onlar iyi oldukça, bizler de iyi oluyoruz. Çoğu zaman canı yanmıyor gibi. Krem sürdüğümde ve temiz ve kuru tutmak için sildiğimde ağlıyor, bir de başını iki yana sallayıp durduğunda huzursuzlanıyor. Sanırım sürtünmeden dolayı canı acıyor. Oğlumda böyle bir durumla karşılaşmadım ama kızımda görünce baya telaşlandım ve üzüldüm.
0 oy
(206 puan) tarafından
Ah kurban olurum canı çok acıyordur bir doktora götürsen kuzum pişik olsa sadece kızarıklık olurdu diye düşünüyorum o sivilce gibi toplar bilemedim ki nedir çok geçmiş olsun 
(11 puan) tarafından
Bugün götüreceğim inşallah. Allah razı olsun canım.
0 oy
(300 puan) tarafından

image

canım kesinlikle bu ikisini  karıştır sür.  30 dk içerisinde de etki eder inşallah. Benim kızımın de resmen pişmiş 4 aylıkken.  Banyo yaptırip bunu sürdüm geçti Allahinnizninile..
(11 puan) tarafından
Fito kremim var ama diğeri yok. Çok teşekkür ederim canım. İnşallah iyileşir.
0 oy
(1,927 puan) tarafından
Off nasıl canı yanıyordur fark etmediniz mi kafaya göre krem kullanılamaz hemen doktora götürün muhtemelen kortizonlu krem yazar 
(11 puan) tarafından
Çoğu zaman çok canı yanmıyor. Ara sıra huysuzlanıp ağlıyor ama o bile benim canımı çok yakıyor. Kafama göre krem kullanmadım. Başta pişik diye bildiğim için sudocrem kullandım. Bebeklerimin ikisinde de sudocrem ve doğal zeytinyağı dışında hiçbir şey kullanmadım. Sudocremi ise sadece pişik oluşmaya başladığında kullandım. O da çoğu zaman hemen etki ediyordı, diğer bez değişimime kadar düzeliyordu. Bugüne kadar doktora danışmadan kafama göre hiçbir şey kullanmadım. Hatta başka doktora gitsem dahi kendi doktorumuza onaylatmadan yine kullanmadım. Kullan derse kullandım, kullanma derse kullanmadım. Ne kadar dikkat edersek edelim malesef böyle şeyler olabiliyor. Bu da canımızı oldukça yakıyor malesef.
(1,927 puan) tarafından
Ben size birşey demedim geçmiş olsun
(11 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim.

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 369 göst.
28 Nisan 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Elifdrms (60 puan) tarafından soruldu
0 oy
32 cevap 1,440 göst.
0 oy
17 cevap 587 göst.
24 Kasım 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Tucekirlangic (54 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 187 göst.
7 Mayıs 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Ceycey1267 (11 puan) tarafından soruldu
...