0 oy
192 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (15 puan) tarafından
Kızlar merhabalar bebeğim 5 aylık sağlık ocağındaki hemsirem geçen ay ilaç verdi 2 tane demir eksikliği için kullanılıyormuş sanırım ama ben almadım araştırdığımda ilaçların içinde paraben vs kansarojen maddeler var ayrıca tahlil falan yapılmadan nerden anlıyorlar demir eksikliği olduğunu ki eskiden ilaç yokmuş insanlar daha saglikliymis benim gibi vermeyen var mı ilaclarini ayrıca 6 aylık olunca ek gıdada pekmez vermeyi düşünüyorum araştırmalarim sonucu gayet iyi geliyormuş 

6 Cevaplar

+1 oy
(149 puan) tarafından
Geçen birisi çok pişmanım diye post açmıştı umarım siz de pişman olmazsınız.  Devletin verdiğini kullanmazsanız bile başka marka kullanın bence. O dönemde bebekler ihtiyaç duyuyor demek ki doktorlar öneriyor. En olmadı kendi çocuk doktorunuza danışın ona göre hareket edin.
-Reklam-
0 oy
(1,019 puan) tarafından
Sağlık ocağının verdiğini kullanma zaten başka marka al canım eczaneden daha kaliteli olsun
(15 puan) tarafından
Evet onu da düşündüm ama hep paraben var içerisinde kozmetik ürünlerinde falan kullanılıyor paraben
Profil image (46 puan) tarafından
Bestlak onaylı doğal kullanın ama ihmal etmeyin
0 oy
(228 puan) tarafından
Benim anlamadığım neden devlet böyle ilaç veriyor.asiyi da devlet yapıyor umarım içeriği temizdir. Ben ocaen d vitamini kullaniyirum.demire başlayınca bu markayı alirim
0 oy
(77 puan) tarafından
Parabensiz ilaçlar da var . Mesela oceon marka. Mutlkaa kullanın. Ben sürekli kullandığım halde 9 aylık bebeğimin demiri cok dusuk cıktı doz artırdık. 
0 oy
Profil image (4,556 puan) tarafından
1. Eskiden yokmuş diye bir şey yok kim söyledi size eskiden olmadığını? 28 yıl öncesi bile vardı bu sistem annem bana hiç aksatmadan kullanmış ha eskiden içeriği nasıldı bilemem anneme ne verildi ise onu kullanmış lakin şuan verilenlerden bazıları temiz içerikli olmadığı için doktor değiştiriyor oluyor bitiyor. Eskiden insanlar daha sağlıklı  değildi sadece daha sağlıklı besinler vardı şimdi ekmeğin içindeki unun yapıldığı buğdaya kadar ithal geliyor GDO'lu besin tukete tukete bu haldeyiz ayrıca eskiden ne kadar çok bebek ölümü vardı biliyor musunuz bir çoğu sebepsiz araştırılmadan toprağa verildi kim bilir neyin ihmalkarliği sonucu böyle oldular...

2. Kan tahlili yapmaya gerek yok bebeklerin en hızlı gelişme dönemi ilk 1 yıl olduğu için rutin olarak veriliyor çünkü  anneden ve yiyeceklerden  gelen demir yetersiz kalıyor. Demir eksikliği çok ama çok büyük sorunlara yol açıyor hiç hafife alınacak bir mesele değil iyice araştırın hiçbir doktor keyfi takviye vermez!!

3. Pekmez demir için yetersizdir. bir bebeğin günlük demir deposunu dolduracak kadar pekmez içmesi için öyle bir iki kaşık değil su bardağı dolusu pekmez içmesi lazım anca o zaman gerekli dozu almış olur e böyle bir şey mümkün değil boşuna hayal kurmayın pekmezi sadece tatlandırıcı olarak kullanabilir ya da öyle ilerde serbet içecek  niyetine  verebilirisiniz. 
(15 puan) tarafından
Peki ben ne alabilirim eczaneden öneriniz var mı
Profil image (4,556 puan) tarafından
Doktor bize microfer önerdi memnun kalmıştım 1yas kontrollerinde kan değerleri çok güzel çıkmıştı
0 oy
(18 puan) tarafından
Demir ilaç değildir.vitamindir.pekmezdenndemir ihtiyacını karşılar diye düşünüyorsan yanilirsin.yarim kilo pekmez icermen gerekir günlük.ki bu mümkün değil.ayrica pekmez bitkisel kaynaklı bir demirdir.sen hayvansal demir vermesin bebeğine.

Bebeklerin beyin gelişimi büyük 3 yaşına kadar büyük oranda şekilleniyor.ve demir IQ yu artıran eksikliği ise etkileyen bir vitamin.

Bir araştırma var düzenli demir verilip ilkokul çağına gelen çocuklar verilmeyenlere göre 5 puan daha fazla ölçülüyor zeka.5 puan diyip geçme çok etkiliyor.

Neden tahlil yapılmıyor konusu ise demir depolanan bir vitamin fazlası zarar vermicek.yoklugunda o depolardan kullanacak hatta.

Bu yüzden vermelisin.tabi tercih senin yine.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 149 göst.
8 Nisan 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Mihra asel (23 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 230 göst.
20 Mart 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde 21bahar (190 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 153 göst.
3 Mart 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Dilara06 (31 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 157 göst.
29 Ocak 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Elisasu (120 puan) tarafından soruldu
...