+2 oy
594 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (54 puan) tarafından
Merhabalar, bebeğim 8.5 aylık. Eşim ve ben varız sadece ailelerimiz başka şehirde. İlk 3 ay annem yanımdaydı gittikten sonra fena zorlandım ama alışmıştım. Ta ki bir ay öncesine kadar. Bebeğim beni görmeden nerdeyse nefes alamayacak durumda. Ne zorunlu ihtiyaçlarım için ne de ev işleri yemek için zaman bulamıyorum. Babası çalışıyor sabah gidip uyku saatine yakın eve geliyor. Sadece haftasonu zaman geçirebiliyorlar ona zaman geçirmek denirse. Babasında bile durmuyor sürekli bağırıyor beni görmeyince asla sakin kalmıyor. Yanında olsam da bitişik duruyoruz. İlla temas edecek. Temmuz doğumlu 40 çıkıtktan sonra sıkıntılı bi sünnet süreci geçirdik bir ay kadar daha eve kapandık o yüzden sonrasında dışarı çıkarma deneyimlerim hep fiyasko oldu. İki haftadır yarım saat de olsa çıkarıyorum ama arabasında durmuyo illa kucakta olacak. Hem araba hem bebek taşımaktan bayılcak gibi oluyorum. Dışardan arkadaşlarım gelse alıştırana kadar göbeğim çatlıyor. Yanımda yatıyor sürkli dönüyor yatarken beşikte bariyere çarpıp uyanıyor doğru düzgün uyuyamıyorum da emdiği için. Sabahları yarım saat babasına vereyim diyorum 40. Senfoni gibi çığlık kıyamet o kadar yoruldum ki. Faal olarak çalışma hayatından bu raddeye gelmeyi bünyem kaldırmıyor. Kimin çocuğunu görsem sessiz sakin kendi halinde sosyal mutlu.nerde hata yaptım bilmiyorum. Yalnız baktığım için olduğunu düşünüyorum yoksa bu kadar olmazdı. Ne yapabilirim fikirlerinize ihtiyacım var. Havalar ısınıyor bol bol çıkarıp insan göstermekten başka bir şey gelmiyor aklıma..
Bebek Ayı 8.5

7 Cevaplar

+1 oy
(909 puan) tarafından
Resmen beni anlatmssn. Bebegim 16 tem dogumlunsoylediklernin aynisi. Babasina gder 10 dk snra geri gelmek ister. 2 aydr ucumz berabr uyuyrz besgne koydgum an cglk cylga uyaniyo. Yanimda uyuyo ama uyumak denrse devmli uyaniyo emmek istiyo o kucakta uyuyo ama ben uykuszlkdan perisan oldum. O gun wc ye gdebiliyosam ne mutlu bana  inanrmsn bugn sessz sakin oynuyodu dedm 2 dk hemen dusa grip ckiyim cglik kiyamet ykti ortaligi. Yatakda yada beskte uyusa bende braz dnlensem diye bekliorm
(54 puan) tarafından
Benimki de 16 temmuz doğumlu ikiz kardeş olabilirler mi:)))
(909 puan) tarafından
Tum 16 tem. Dogumlular boyle demekki:)
-Reklam-
0 oy
(712 puan) tarafından
Bu süreçte yalnız değilsiniz herkesin ilk evlâdı sakın olur ikincisi ortalığı yıkar unutmayın. Benim ilk evlâdım öyle idi anlatamam size yaşadığım buna rağmen gezmekten dolaşmaktan insanlarla tanışmaktan alıkoymadım kendimi de kızımı da nasıl desem terlik çantası gibiydi oysa akranlarımın çevrenin sakindi bebeleri.simdi ikincisi tam tersi sakın mülayim 8 gün sonra 9 aylık benden başkasına gitmiyor ama diş çıkardığı için ve çevreyi tanımaya başladı.bu süreç geçici valla alışkın olduğum için sakın kalmaya çalışıyorum 
(54 puan) tarafından
İkinci çocuk fikri aklıma gelince beynim karıncalanıyor Allah hak edip de bebeği olmayanlara versin benim hakkım kaldıysa diyorum :)) bir yaş diyordum ama daha uzun sürece sanırım, hayırlısı olsun..
(712 puan) tarafından
Bende öyle diyordum ama büyüğü 5 yaşında yapayalnız kaldığını görünce ikinciyi de düşündük
0 oy
(4,092 puan) tarafından
Bence de tek buyuttugunuz için olabilir. Bide dışarıya geç çıkmaya başlamış ya annesi zamanla alışır inşallah. Bebek arabası konusunda maalesef bazı bebekler binmek istemiyor. Bende daha bebek arabası alamadım. Bir an önce alıp kullanayim diyorum. Yoksa benim bebegimde hep beni ve babasını görüyor. Başka bi yere gittiğimiz an düzeni bozuluyor ki daha 3 aylık. Onun bile bi düzeni var. 

Siz ısrarla dışarıya çıkarmaya devam edin. Yavaş yavaş sosyallesir. Eve de sık sık misafir çağırın ki alışsın. Mesela bende anneme çok duskunmusum bi yere giidnce ağlarmışım biri gelince ağlarmışım. Çünkü beni tek büyütmüş. Ama şimdi eltilerime bakıyorum. Kayinbabamlarla oldukları için çocukların hiç yabancısı yok. Ama kalabalıkta da eminim eltilwrim rahat edemiyordur
(54 puan) tarafından
Kesinlikle kalabalıkla alakalı çok teşekkür ederim çıkarabildiğim kadar çıkaracağım havalar da bir iyi bir bozuyor tam alıştı diyorum başa sarıyoruz:)
(4,092 puan) tarafından
Bizde tayinciyiz ve Bitlisteyiz. Güneş çıktıkça mutlu oluyorum  :D  Bahar bi gelseydi  :)
(712 puan) tarafından
Vana gelin daha güzel bence hakkinizda hayırlısı
0 oy
tarafından

Annen baya uzun kalmış maşallah. Ben bebeğimle daha erken yüzyüze kalmak isterdim.

Emeklemiyor mu. Kendisi hareket ettikçe biraz daha senden bagimsizlasir. Benim kızım 8. Ayda emeklemeye başlayınca. Etrafı incelemeye başladı. Dolapları fln karisitiriyodu. Ne biliyim birşeyleri kurcaliyodu biraz öyle vakit geçiriyordu ki halada öyle.
İşte birde ağlamasın diye her dediklerini yapıyoruz bizi kullanıyorlar.
Yalnız baktığım için oluyor demişsin ama şu zamanda büyüklerle bakan anne çok nadirdir

(54 puan) tarafından
Emekliyor fakat sürekli göz teması kuruyor. Birşeylerle ilgileniyor bi oyuncağına bakıyor bi bana.  Oyun parkı zıpzıpı ana kucağı salıncağı herşeyi var ama bensiz zaman geçirmiyor. Tabiki bu zamanda çoğu anne yalnız büyütüyo fakat aileleriyle aynı şehirde çoğunluk. İş dünyasında da herkes çocuk sahibi olmuyor malesef artık ya da benim etrafımda çocuğu olan yaşıtlarım yok çocuklu ortama da sokamıyorım o sebeple.
tarafından
Aynı durumdayız canım. Benim ailemde başka şehirde burda kimsem yok. Geçen sene hep canımız sıkıldıkça hava iyi oldukça aşağı indik. Öyle kapının önünde tur attık geldik. Şimdi 1 yaşında parka götürürüm artık. En azından enerjisini atar. Benimkide öyle huysuz ama emin ol her bebek öyle. Kendi başına zaten saatlerce oynamazki.
Valla hele benim kızım bebekken aşırı huysuz aşırı huzursuz bir bebekti. Hep ağlıyordu gaz sancısından fln birde alerjisi var. O ağlıyordu ben yorgunluktan sinirden stresten ağlıyordum . Eşim sağolsun hep yardımcı oldu. Hem ev işlerine hem pskilojik olarak.
Uykusuda çok sikintiliydi gerçi hala sıkıntılı salincaksiz uyumuyor ama sanırım ben artık bebekli olmaya alistim
(54 puan) tarafından
İşte en önemli husus bu bebekli olmaya alışmamıx lazım. Benim oğlum da alerjik kolikti 5 ay sürdü. Benim kendi ailem çok geniş değil ailemizde bebek çok yok olanlara da uzağım hayatımda ilk kez bir bebekle haşır neşir oluyorum diyebilirim o da oğlum :)) bu kadar sancılı ve zor olduğunu bilsem belki hazırlıklı olurdum ama şoku henüz atlatamadım :)) herşeye rağmen annelik çok güzel Allah onları bize bağışlasın :)
tarafından
Evet bende aynısını diyorum bazen ki eminim anneliği ilk defa tadan her kadın bunu der. Ben 30 yaşındayım. İnan enerjim bile bazen olmuyor. Sezeryan doğum yaptım. Bel ağrım çok oluyor. Yaşlanmış hissediyorum kendimi ;) dediğim gibi kızımda huysuz bende bazen sinirleniyorum ama işte sevgileri kendilerine baktirtiyir :) sinirleniyorum bunaliyorum bir gülüyor simariyor sinirim geri gidiyor.
0 oy
(924 puan) tarafından
Bizde 9 temmuz dogumluyuz bi 6 aylikken boyle olmustu birde simdi.. ben odadan cikinca arkamdan agliyor bende cok yoruldum ilk disi patladi patlayana kadar ben patladim.. ama disari cik bence ben cok ciktim disari arabayla kanguruyla bazen bebek arabasinda uyurken kola ve buskivi alip parkta oturdugum oldu insaninin ihtiyaci oluyor sesli hareketli oyuncak al oyaliyor baya 
(54 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(897 puan) tarafından
Seni çok iyi anlıyorum canım benimde tam 40 günlük bebeğim var. Ne eşimin ne benim ailem yaşadığımız şehirde değil. Annem doğumda geldi 20 gün kaldı gitti çalıştığı için. Eşimde ise başladı çok zorlandım. Sezaryanliydim kimsesiz ve çaresiz hssettim. Bebeğim kucuk olduggu için sık sık emmek istiyor kucakta rahatlıyor annem gittiğindem beri doğru düzgün yemek hile yapamadım imkanın varsa bence bi destek al hem kendin için hem de belki bebeğin sana aşırı bağlılığı icin bir fikir verir. 
(54 puan) tarafından
Düşününce hangi aşama daha zordu diye karar veremiyorum ilk çocuksa her aşama zor sanki Allah yardımcımız olsun :) destek almayı planlıyorum fakat giderken küçük canavarı nereye bırakırım bilmiyorum:))
0 oy
Profil image (436 puan) tarafından
Benim oğlan da 8bucuk aylık aynı dediğin gibi ailelerden uzakta bir şehirdeyiz ve 5 dk durmuyo yalnız arkamı dönmemle ağlaması bir oluyo hiçbir işimi göremiyorum anca uyurken oda arada basıyo feryadı kosuyorum sallamaya hemen gece desen 2 saatte bir maximum uyanıyor ya sallıcam ya emzircem sabahın köründe de tastamam uyanıyor gözleri fıldırfıldır hadi uyu uyuyabilirsen artık gece yatmaz 1lere kadar bacım işte böyle böyle büyücekler de çöktük erken yaşta:)) inşallah düzelir ler de biz de Bi rahat. Ederiz
(54 puan) tarafından
Bu yorumları okuyunca hem üzülüyorum hem de bir nebze içim rahatlıyor. Birbirimizin halinden en iyi yine biz anlarız. Bebeğimde sorun mu var diye düşünmeye başlamıştım ki yalnız değilmişim. Geçecek inşallah bu günler de belki özleyeceğiz bile ne olursa olsun bir gülümsemeleri yeter sağlık olsun :))
Profil image (436 puan) tarafından
Aynen:) sağlık olsun canım insan herşeye alışıyor nede olsa hele evlat içinse zaten en kötü halde bile gözü kapalı yapıyosun

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 387 göst.
16 Ocak 2021 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Canan01 (41 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 279 göst.
9 Aralık 2022 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Mizantropist (17 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 179 göst.
12 Mayıs 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Rkyeee (40 puan) tarafından soruldu
...