0 oy
238 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (57 puan) tarafından
28 günlük bebeğim gaz sancısından uyuyamıyor gazını alıyorum masaj yapıyorum karnına gazı çıkıyor kakasını da yapıyor o sırada karnı tok yine uyumuyor sancı giriyor birden ağlıyor kızarıyor memede ağlıyor meme de emmek istemiyor öyleyken ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Rezene ve kimyon çayı veriyorum iki çay kaşığı karnı ağrıyor diye iki kaşık da  nane çayı verdim yine aynı üstelik yediğime içtiğime çok dikkat ediyorum ne yapmalıyım artık. Sürekli kucakta gezdiriyorum lütfen öneri verin yardım edin.
Bebek Ayı 28 gün

6 Cevaplar

0 oy
(1 puan) tarafından
Biz 55 gün olduk halen de aynı bazen öyle bir gaz sancısı tutuyorki çığlık çığlığa yawrum kıyamam Allah yardım etsin 
-Reklam-
0 oy
(230 puan) tarafından

Doktora gidip gaz damlasına başlayın kesinlikle. Bizde çok çektik gaz damlalari hafifletiyor . Bağırsak düzenleyici Biogaia kullandık Gaz için Nurse Harvey biraz hafifletti doktorunuz ne onerirse onu düzenli  kullanın mutlaka. Bı de anason rezene papatya çayı için sutten bebegede geçer hafifletir belki sancısını sakinleşir . Ben hep içiyordum . Yoğurt süt bakliyat karnıbahar brokoli felan hiç yemedim.  3 üncü aydan sonra azalıyor dediler azaldı şükür . Sizinde azalacak inşallah.

Bir de bütün yemeklerinize kimyon atın . Kimyonu suya  bı çay kaşığı atıp için ya da tane kimyon var rezezene gibi demleyip için hergun.
(57 puan) tarafından
Çok sağolun deneyeceğim bunları yoğurt süt gaz yapar mı peki bana bol bol tüket diyorlar
(230 puan) tarafından
Süt aşırı gaz yaptı ben de . Denedim bı gün yoğurt yedim bı kase gece ıkinmaktan mahfoldu yavrum. Hele süt ve kefir içtiğim iki gün uyumadı ıkinmaktan diyebilirim. Artık yoğurt çorbası içiyorum o çok etkilemiyor sütü de  kekte pohcada bı de yarım bardak kaban domates çorbasına felan katıyorum çok yaşıyor hemde süt de tüketmiş oluyorum.
Peynir yiyorum çok olmamak şartıyla. Benim bebeğimi çok etkiliyor belki sizi etkilemiyordur deneyerek bulunuyor çok etkileyenler.
0 oy
Profil image (472 puan) tarafından
Ben 1 ç.k çörek otuna biraz su koyup kaynattim çörek otunu ayırıp sadece suyundan 1 c.k verdim kızıma çok güzel gazını çıkarttı belki bı denersin 
(57 puan) tarafından
Bunu da deneyeyim inşallah sağolun
0 oy
(13 puan) tarafından
Öncelikle geçecek çok az kaldı benim bebeğim de 2 aylık ve 1. Ayda aynı sıkıntıları yaşadım gazdan uyuyamıyordu. Ben o sürede şunu keşfettim yüz üstü yatınca uyuduğunu gazının daha çabuk çıktığını fark ettim ve yüz üstü yatırdım ama boğulma riskinden dolayı sürekli yanındaydım. O şekilde atlattım ben 
0 oy
(4,077 puan) tarafından
Bebeginiz daha çok küçük bence kimyon rezene nane vermeyin. Belki de onlarada karnını ağrıtıyor olabilir. Mesela kimyon benim midemi mahvediyor. Bende bebisime bi iki kere kimyon vermistim pek faydasi olmadi. Hatta suan 3 aylik olduğumuz halde vermeye cekiniyorum.Kendiniz düzenli sabah akşam kimyon tohumu içebilirsiniz. Bizde gazdan çok çektik. saksıdan uyuyamazdı sürekli sallardım. Hatta ememedigi zamanlar aç kalmasın diye mama verirdim. 

Bide doktora danışarak nurse harvey + Biogai başlayabilirsiniz. 
0 oy
(534 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun üzgünüm ama bunun çözümü yok maksimum 8 ay bu durumu cekiceksin cnm sabır eyle
...