0 oy
399 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (203 puan) tarafından
İyi akşamlar bebeğim çok hareketli ilk çocuğum tabi bunu neye dayanarak söylüyorsun derseniz 6 buçuk aylkk benimle birlikte 4 arkadaşımda doğurdu aynı sene en küçüğü benimki bazen buluşuyoruz benim bebeğimin eli kolu durmuyo bı birine sariliyo bı diğerine doktor 6 ci ay kontrolünde gelişimi ilerde iletişimi çok iyi kontak kuruyor erken oturuyor dedi dediği gibi diğer bebekler henüz oturamiyor veya 9 aylık yeni oturmaya başlamış benimkisi 5 buçuk aylıktan sonra desteksiz oturmaya başladı şuan mesela emeklemeye çalışıyor oturup oyun oynuyor acaba benim bebeğim de hiperaktiflikmi var internetten araştırdım karşıma çıkıyor devamlı?

4 Cevaplar

0 oy
(9,154 puan) tarafından
Hiperaktif denilemez bu anlattıklarınız ile gelişimi hızlı denilebilir. Hiperaktiflik çok daha farklı bir durum. 
(203 puan) tarafından
Haklısınız insan yinede tereddütde kalıyor diğer bebeklerden farklı görünce
(9,154 puan) tarafından
Benimkide dediğiniz gibi 4 aylık Kendisi oturdu. Katı gıdaya geçti falan diye ovunurken baktım arkadaşın 7 aylık oğlu desteksiz yürüyor. :)
(203 puan) tarafından
Maşallah :) küçükken büyüsün diye bekliyordum şuan böyle harektli görünce herkes çok yaramaz olacak işin zor diyor haliyle artık korkmaya başladım :D
(9,154 puan) tarafından
Yaramazlık değil annesi insanların malesef dili bu çirkin etikete alışmış. Yaramaz dedikleri çocuk öğreniyor keşfediyor. Bir çocuk suyu yere yaramazlık için dökmez yada meyve suyunu ne olacağını bilmiyor ki anlamaya çalışıyor. Aaa ıslandı bakayım yine islanacak mi. Bakayım yine atınca ses çıkacak mı. Bu cekmecenin içinde ne var. Bunların adı yaramazlık olabilir mi hiç. Diyen yaramıyor bence :)
(203 puan) tarafından
Haklısınız artık beraber kira döke ogrenicez :)
-Reklam-
0 oy
(63 puan) tarafından
Benim kızım da öyle çok fazla hareketli. Hiç yerinde durmuyor emeklemeye başladığından beridir bırakıp bir yere gidemiyorum. Kucağıma alıyorum kucağımda bile oturmuyor hep gezme peşinde. Yürümeye başlayınca ne yapacağım bilmiyorum.
0 oy
(1,045 puan) tarafından
Çocuklarınıza hiperaktif demeyin hanımlar. Hiperaktivite bir engel biçimi okullarda bilginiz olsun. Yani davranış bozukluğu daha doğrusu. Hareketli de gelişimi önde de...
0 oy
(1,109 puan) tarafından
Her bebeğin gelişimi aynı olmuyor canım mesela benim bebeğim senin dediklerini 4 aylıkken yapıyordu Geçen arkadaşımın bebeğini görmeye gittik 3 aylıktı çocuk o kadar durgunduki kafasını bile çevirmiyir benimki 3 aylıkken daha farklı çırpınıyordu kalkma hareketi yapıyordu onlarda benim bebeğime bu erkenden yürür hiç durmuyor dediler. 4,5 aylık bebeğim oyuncaklarıyla oynar ben tutunca  ayaklarinin üzerine basıyor adım atiyor. Yatarken elinden tutunca doğrulup ayağının üzerine kalkıyor. Geri geri sürünüyor Bunlar hiperaktiflik değilde bebeklerin daha meraklı ve hızlı gelişim gösterdiğini gösteriyor. Eğer gün içinde sende benim gibi bebeginle çok ilgileniyorsan oda aktifl olabilir. Mesela ben ona bir kackez dönme hareketini gosterdim bir baktım benim yaptığım gibi dönüyor. Egzersiz onlarla devamlı iletişim kurmak onları da etkiliyor.
(117 puan) tarafından
Kesinlikle katiliyorum. Anne ilgilenince bebekte her konu da daha aktif ve merakli oluyor. Hemde kendini guvende hissediyor. 4 aylik benim oglumda 3 aydan beri oturmaya calisiyor zor tutuyorum erken diye. Kasik koyuyorum onune hemen aliyor yemek yermis gibi kasigi tutuyor:) dogdugu gunde kafasini tutabiliyordu mesela. Ters bebekti muhtemelen icerde idmanliydi :)
(1,109 puan) tarafından
Benimkide oturmaya çalışıyordu 3 aylıkken  3,5 aylıkken oturtmaya başladım artık kucağımda.Doktorumuz kendi rahatsız olmuyorsa oturt 6.ay gibi desteksiz oturması lazım ek gıdaya başlayacak dedi.qa İlgi gerçekten çok önemli tepkilerimize göre hareket ediyorlar. Herşeyi anlıyorlar ve çok akıllılar zamane bebekleri sadece destek bekliyorlar. Bir kaç kere yapacaklarını göster hemen yapmaya başlıyorlar. Hahaha erkenden başlamış içeride antreman yapmaya. Sağlıkları yerinde olsun inşallah .
(117 puan) tarafından
Bizde 4. Ay kontrolune gidemedik covidiz malesef gitseydik doktora soracaktim artik oturtayim mi diye cunku kucagimda oturtmamak icin kivraniyorum ve cok zorlaniyorum. Ya kafasini egiyor ya bacaklarini kaldiriyor oturma pozisyonuna gecmek icin. İcerde kafasini hep yukarda tuttugu icin ve yukariyi zorladigi icin kafa kaslandi herhalde :D Allah hepsine saglik sihhat versin insallah. Simdi covidiz oglum oksurdukce canimdan can gidiyor resmen.
(1,109 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun. Ceske onlara birşey olmasa Rabbim tez vakitte şifa versin inşallah. Bizim doktor oturt dedi. Sende kucağında başka bence rahatsız olursa kendini yatırma pozisyonuna almak istiyorlar

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 405 göst.
0 oy
4 cevap 222 göst.
8 Eylül 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Özlem yolcu (136 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 371 göst.
0 oy
1 cevap 182 göst.
5 Nisan 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Yigitberkannesi (290 puan) tarafından soruldu
...