0 oy
2,390 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (186 puan) tarafından
Anneler oglum 6 bucuk aylık ne gündüz uyumuyor uykusunada var ama uyumuyor ayagımda salatarak uyutuyorum ve bazen istemeyerek hızlı salıyorum uyusun diye ama hemen kendime geliyorum ve sağlamayı bırakıyorum ben bebeyime zarar veriyorum sinirden ben  hiç iyi bir anne olmamışım galiba cok pişman oluyorum sonra öyle saladıgım için Allah sabır versin artık tama uyudu diyorum gene uyanıyor nasıl yapmalıyım derin uykuya damlası için bide ayakta sallamayı nasıl bırakmalıyım kendime hakim olamıyorum ama çok pişman oluyorum lütfen yardım edin 

23 Cevaplar

0 oy
(615 puan) tarafından
Canım öyle durumda sinirlerine hakim olmak için bebeği yerde bırak git elini yüzünü yıka o melek sana hep muhtaç. Bu arada benim bebeğim hiç bir zaman ayakta sallanmadı. Beş bucuk aydan sonra ben beşiğine koydum uyku vakti ise döne döne öyle uyudu. Çok cırlamadığı sürece beşiğinden almadım. Çok cırlarsa alıp oyun oynamaya devam ettirdim. Öyle öyle alıştı.
-Reklam-
0 oy
Profil image (766 puan) tarafından
Oglum 13 aylik ve hala uykusuzuz. 

Maalesef bazı bebeklerin yapısı bu önce kabullenin .

Uyumuyir.diye hızlı sallamayın sınırlarınızı hakim olmanız lazım siz bir annesiniz. Geçecek.l elbet bu günler geceler .Sinirlendiğinde evlat sahibi olmak isteyip olamayanları düşünün. 

Uyutmaya başlamadan nebe süresini açın dinletmeye başlayın kucağınıza alın evin içinde dolanin sessiz sessiz konuşun bebeğinizle mayisinca yanına.uzanin sizde onunla birlikte dinlenin .

Ev işi temizlik vs.bunlar bebeginizden  daha önemli değil yetişme yetişememe telaşına girmeyin olduğu kadar olsun hersey sizin önceliğimiz bebeğiniz olsun .Uykuya dua sesi ile daldıysa açık kalsın uyanana kadar nenni ile daldiysa nenni acik kalsin .Nasil uyursalar uyandıklarında aynı ortamı istiyorlar .Ben tam 12 ay boyunca her gece 40 dk 30dk bir uyandım uyumyuordu emziriyordum kucağımda salladım ayagimda salladım  yanında uzandim uc tane besik değiştirdim ne yaptıysam olmadı. 1 yaşına girdiği hafta gunduz uykusunu ilk defa uyduu aralıksız 1 saat uyudu oturdum zor günler geçti mi diye ağladım inanın. A aydır gunduz uyuyir bazen 20 dk bazen 1 saat .Gece hala emmeye kalkıyor sağlıkları yerinde olsun önemli olan bu.

Allah kolaylık versin. 
0 oy
(655 puan) tarafından
Bence ilk önce kendini suçlamayı bırakmalısın sonra sabır dinlemelisin benimki 1 yaşında şuan ayağımda 1 haftadır hasta ne gecem kaldı ne gündüzüm. Ama yapacak bişey yok anneyi hepimizin yeterr diye bağırmak istediği zamanlar oluyor tam o anda Bi dur derin nefes al bebeğinin yüzüne bak ve seni ben istedim ve sana çok iyi bakacağım Allah ım bana güç ver de bildiğin duaları okumaya başla inan Bi sakinlik geliyor. Bebeğine şimdiye kadar vermediysen bile zarar gelebilir çünkü onların beyni kafa taslarından küçük ve sarsıntıda derbe alıyor bunu da getir aklına bir daha yapmazsın. En başta dediğim gibi onu istemen bile senin çok iyi Bi anne olduğunu gösterir hepsi geçecek hepimiz aynı yollardan geçiyoruz sen iyi bir annesin kendini suçlama. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 124 göst.
0 oy
3 cevap 604 göst.
0 oy
8 cevap 384 göst.
0 oy
5 cevap 270 göst.
...