0 oy
329 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (94 puan) tarafından
Hanımlar sorum yukarıda 
Bebek Ayı 7 aylik

11 Cevaplar

+1 oy
(1,078 puan) tarafından
Çilekler oldu da haberim mi yok :D ayrıca herşey mevsiminde tattırılır ve kırmızı meyvelerin alerjik reaksiyona sebep olma olasılığı daha yüksektir diye biliyorum. Faydası çok olan bir sürü sebze meyve yiyebilecek durumdayken çilekte yemeyiversin :) üstelik çevrenizde yok belki ama çilek alerjisi olan bir çok kişi var. Tabi karar sizin.
-Reklam-
0 oy
(523 puan) tarafından
Çilek +12 ay vermeyin alerji yapabilir. 
(94 puan) tarafından
Anladım teşekkür ederim
0 oy
(153 puan) tarafından
Ben verdim 6 7 aylıkken 
(230 puan) tarafından
Bende dun yalattim somurdu bisi yok şimdilik
0 oy
Profil image (2,048 puan) tarafından
Çilek kivi tropikal meyveler alerjiktir 
0 oy
(314 puan) tarafından
Alerjik bebek her halinden belli olur canım. Ben veriyorum herşeyi. Sadece Bi bal vermiyorum 3 bucuk ayda basladım mama ile büyüdüğü için ufak ufak tadımlarla. Şimdi 7 aylık sofrada bizle yiyor yemeğini. 
(314 puan) tarafından
Hatice bek oğlum reflü lü doğdugu için ar mama kullandık ona ragmen sürekli burnundan agzından fışkırtarak kustu aylarca gece ben uyumadım gündüz kızım ve elim başını bekledik. Bir sefer gece uyuyunca tıkandı oğlum. Burnundan gelmişti. Aile hekimim uzun yıllardır samimi olduk artık. O yogurt ve yogurt çorbası un çorbası yavas yavas yedirmeye basla dedi. Brokoli ıspanak havuç patates az az pure yada çorba yapıp yedirince midesi rahat ediyordu. Yoksa her mama dan sonra bir saat mide agrısı çker aglardı. İlaç falan da fayda vermiyor.
(8,922 puan) tarafından
Ozel olarak yapiyorsaniz sorun yok. Yorumunuzda sizin yemeklerinizden yiyor gibi anlasiliyor.
(8,922 puan) tarafından
Ek gidaya gecme kararini aile hekimiyle vermeniz hic dogru olmamis maalesef. Buna cocuk doktoru ya da gastroenteroloji doktoru karar vermeliydi.
(314 puan) tarafından
Yoo bizim aile hekimimiz benim görüşüme göre ki yaklaşık 10 yıldır hekimimiz. Gerçekten çok iyi anlıyor. 3 coxuk büyğttüm ben onun tavsiyeleri üzerine bugüne kadar 10 yaş kızım bile hiç antibiyotik kullanmadı daha 3 kez ateşlendiğiji bilirim yanı 7 ys Bi kızım daha var çok şükür çok saglıklı lar ve artık ahbap oldugunuz için gece gündüz görüş fikir alırım sağolsun. Allaha bin şükür hastane yolu bilmeyiz pek. İlk kızım doğdugunda beri her zaman çok ilgili ve çok bilgili bir doktor ben memnunum.
(94 puan) tarafından
MASAALLAH ne güzel biz 5 aylıkken doktor tavsiyesi ile başladık ama ilk anneligim ikizlerim oldu korkuyorum bazen
0 oy
(8,922 puan) tarafından
Cilek alerji yapma olasiligi cok yuksek bir meyve. Riske girmeye gerek yok.
(94 puan) tarafından
Haklısın canım
0 oy
(1,526 puan) tarafından
Çoklu besin alerjili çocuk annesiyim, muz dahil bir çok şeye alerjisi olmasına rağmen 3 gün kuralına uyarak tropikal meyveler dahil bir çok şeyi 1 yaşı doldurmadan önce verdim. Çilek de verdim ama 7 ay henüz küçük olabilir, 9 aylık olmasını bekleyebilirsiniz, 9 aydan sonra yine 3 gün kuralıyla yavaş yavaş herşeyi vermeye başlayabilirsiniz tabi 12 ayı beklemeye gerek yok bence.

Tabi ki süt, bal, patlıcan, bakla gibi seyler için geçerli değil soylediklerim. Bu tarz şeyleri denemek için 1 yaş hatta bazıları için 2 yaşı mutlaka beklemek gerekiyor. 11 aydan sonra sütü keklerin içine falan kullanmaya başlayabilirsiniz.
(94 puan) tarafından
Bende 9 -10 aylik veririm 12.ayı 0ek beklemem galiba
0 oy
(455 puan) tarafından
Denemeden bilemeyiz  veb herseyide veriyorum  tabi 3 gün kuralina uyarak  zaten  genelinde kendini cabuk belli eder alerjikmi diye 
(94 puan) tarafından
Karışımlara geçtik 5
 Aylıkken ek gıdaya başladık doktor tavsiyesi ile ama tabi cilegi denerken 3 kuraliyla vermem gerek
0 oy
(19 puan) tarafından
1 yaşından önce verilmemesi öneriliyor ama 1 yaşına geldiğinde eğer çilek zamanı değilse şimdi zamanı geldiğinde de verebilirsiniz diyor uzmanların birçoğu. Çünkü hormonlu çilek bebeklerimize daha çok zarar verecek 
0 oy
(258 puan) tarafından
Çilek 1 yaşından önce verilmeyenler arasında
0 oy
(147 puan) tarafından
Domates çilek kivi yumurta beyazı bal bunlar 1 yaşından önce yasak hatta üzümü bile doktorlar 2 yaşından önce yasaklamışlar 
(94 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 182 göst.
0 oy
1 cevap 99 göst.
12 Şubat 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Zezü (649 puan) tarafından soruldu
...