0 oy
223 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (5 puan) tarafından
Merhaba , bebeğime ek gida geçtim, fakat günde ne kadar verilmeli bilmiyorum,  ben çok mu veriyorum acaba kustu birkaç defa çünkü,  oyuzden  öğrenmek istiyorum. 

Ek gıdaya geçtiğinizde günde bebege ne kadar ve kaç defa vermeliyim?

4 Cevaplar

0 oy
Profil image (1,345 puan) tarafından
Yeni geçtiyseniz bebeğiniz ne kadarlık bilmiyorum ama 1 defa verilir tadım yaptırılır. Mesela yoğurt ile başlayıp bitirdiyseniz 2. Hafta sabah tadım 2. Ara öğün gibi yoğurt verebilirsiniz. Henüz çok küçük midesi maksimum yarım çay bardağı demişti doktorum ilk geçince. 
(5 puan) tarafından
teşekkür ederim
5 aylik bebegim suan
(63 puan) tarafından
Sağlık ocagina gittiğinizde aylara göre yeme şekli var ondan isteyin
-Reklam-
0 oy
(63 puan) tarafından
Bebeğin kendi yumruğu kadar onun midesi tabiri ile ona göre vermeniz gerekiyor tam anlamı ile başlatınca 3 ana öğün 2 de ara öğün veriliyor emziriyorsanız onlara şuan meyve püresi yoğurt hafif de sezze püresi veriliyor şuan az az pekmez yoğurt verin 
0 oy
(1,078 puan) tarafından
Kusmasının sebebi besin alerjisi de olabilir, fazla yedirdiğinizi düşünmüyorum. Çünkü zaten doyunca ağzını kitler ve yemek istemez. Ama siz verdikçe hep yiyorsa ek gıda serüvenine erken başlamış olabilirsiniz, doyunca durmanızı ister bebekler normalde.

Ayrıca günde 1 defa tadım yaptırıyorum öğlene yakın, akşamüstü de daha önce tattırdığım bir besinle ara öğün yapıyorum veya yoğurt. Her besini alerjisi varsa öğrenebilmek için 3 gün deniyorum. Bazı bebekler 3. Gün reaksiyon verebikir o yüzden önemli. Miktar olarak günde yaeım çay bardağı deniyor ama tek öğünde max yemek kaşığı kadar yiyorlar genelde. 
0 oy
(1,927 puan) tarafından
3 gün kuralı ile sebze meyveler tattırılır alerjisi olup olmadığı gözlemlenir. İlk gün 1 çay kaşığı 2. Gün 1 tatlı kaşığı 3. Gün 1 yemek kaşığı olacak şekilde tadımlar yapılır. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 153 göst.
25 Mayıs 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Simayın Annesi (39 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 282 göst.
16 Eylül 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Melodi (79 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 655 göst.
0 oy
4 cevap 243 göst.
...