0 oy
340 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (44 puan) tarafından
Bebeğim 6 aylık oldu ek gıda olarak ne vermeliyim sevgili anneler fikir verebilir misiniz 

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
Şuan senin tadım yaptırman lazim. Sebzelerden başla. Sonra meyvelerden ver. Sonra yoğurt yumurta denetirsin. Özellikle ilk 1-2 ay tadimlarla geçiyor. 
(44 puan) tarafından
Tamam çok teşekkürler
(590 puan) tarafından
Bende 10 gün sonra başlayacağım mesela kabakla başlamayı düşünüyorum ama nasıl olucak püre muhallebi kıvamı gibimi yada daha sivimi yapicaz
tarafından
Canım suda yada buharda hasla. Ezilecek kıvama geldiğinde bir parça al çatalla ez. İster bir iki damla zeytinyağı damlat . İstersen kendi sütünden yada mamasindan damlat. Öyle ver.
(590 puan) tarafından
Çok tesekkurler
-Reklam-
0 oy
(9,157 puan) tarafından
Yoğurt ile başlayabilirsiniz. Kabak haşlama ile de olabilir. Ben sebze lere hep bir tatlı kaşığı zeytinyağı koyuyorum bu arada. Ek besine geçişte kabızlık yaşanabilir engelliyor bunu 
0 oy
tarafından

Kabak 

Havuc

Patates 

Buharda pisirdim hasladim 3 kasik kurali ile tadim yaptrdim. Baslangic icin bunlar ideal zaten hepsi 3gunden 9gununu aliyor sonra meyveleri denersinz sonra yogurt peynir yumurta vs. Boyle 1ay geciyor zaten. Biz baslayali 1ay oldu kabagi hic sevmemisti bugun kabak havuc bezelye patatesli corba yaptim yedi tbi cok vermedim versem bi kase yerdi. Yani tek tek ve pütürlu verince pek sevmiolar ama alisiolar ilk tadimlar szi ve bebegnzi zorlayabilir umudunuzu yitirmeyn :) 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 199 göst.
0 oy
0 cevap 103 göst.
0 oy
3 cevap 182 göst.
...