0 oy
341 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (372 puan) tarafından
Neyi yanlış yapıyorum bilmiyorum bebeğimi anne sütünü sağıp verdim 60 CC bu arada 25 günlük arkasına hemen kakasını yaptı ama uyutamadim uyumuyor eşim ise aç diyor daha yiyeli 1 saat oldu tekrar mama mi yapmam lazım daha öncesinde de fazla verdiğim için kustu yani şimdi sütü verdim kakasını yaptı 1 saat geçti ama halen uyumadı aç mıdır 

3 Cevaplar

+1 oy
(116 puan) tarafından
Çişli bez sayısından anlarsınız doyup doymadığını 
(372 puan) tarafından
Hayır yani şuan için soruyorum mama yedi kakasını yaptı diye eşim tamam aç diyor hemen öyle olur mu
(116 puan) tarafından
Hayır canım ne alakası var gazı vardır uyumama nedenini direk açlığa bağlamayın
(372 puan) tarafından
Bana aç diyor yok dedim salladım uyudu sürekli piş piş istiyor ve kucakta sallanmak istiyor ben mi alistirdim kızıyorlar bana
(116 puan) tarafından
Daha küçük senin sıcaklığını kokunu istiyor pışpışlanabilir ama ayağa alıştırma derim bıraktırması zor oluyor
(149 puan) tarafından
Canım gazlı bebek kucak istiyor pıspıs istiyor yapmazsan durmaz kendi bebegimden biliyorum çatlayacak gibi oluyor o yüzden herkesi boşver senin bebek istediğin gibi davran derim
-Reklam-
0 oy
(29 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Bebeklerin ikinci ve 3. Haftalarında büyüme atakları oluşur Bu atak döneminde çok huzursuz olurlar ilgi isterler çok acıkırlar. Bu gayet normal bir durum. Bebeğini kucak istemesi kendini sakinleştirme yöntemidir. Aynı şekilde fazladan emme istekleri de streslerini azaltmak istemeleridir.

Bebeğin açısından da kolay değil 9 ay güvenli bir yerdeyken birdenbire karmaşık bir Dünyaya Geliyor her şeyi tanımaya çalışıyor fazla bilgi yüklemesi var ister istemez strese girebiliyor en en çok desteği de annesinden bekliyor seni sakin olup bu sürece rahat aşmak ve onu da sakin tutmam çok önemli.

Korkma yeni doğan bebek hemen kucağa alışmaz. Aranızdaki bağ oluşturmak için kucağına al ona sürekli sakin tutmaya çalış. Tentene temasını çok yap.

Başka bir huzursuz olma sebebi de bu ikinci ve 3. Haftada çok süt içtikleri için gaz problemi yaşayabiliyorlar. Bunlarda gaz dertlerini anlatamayınca streslerini azaltmak için daha çok süt içmek istiyorlar.

Ayrıca Eşinize söyleyin isterse Çocuk doktoruna da sorabilir bebekle aç ya da Tok olduklarını anlayamıyorlar. Meme verin sabaha kadar Eme bilirler. Dedim ya hala kendilerini anne karnında zannediyorlar anne karnında 9 ay boyunca parmak emiyorlar yani duyduklarını bilmiyorlar. Ayrıca Fazla emmeleri hızlı kilo alımını tetikler Bu da yeni gelişen organları baskı yapar bebek bundan da rahatsız oluyor.

Bebeğinizi bir doktora götürün gaz problemi var mı yok mu öğrenim En azından size gaz damlası yazsın Siz de Bebeğiniz de biraz rahat etsin. Bu dönemde gazını muhakkak çıkartın.

Bebeğinize beyaz gürültü dinle edebilirsiniz süpürge sesi araba sesi bunlar onu biraz rahatlatıyor Çünkü anne karnında hissettiriyor. Arabanız varsa kulüp saatlerinde arabayla gezdirin araba onları rahatlatıyor.
0 oy
(265 puan) tarafından
Emzirme Akademisi grubu var Facebook ta. Orada emzirme danışmanları var. Dedikleri şu:

Bebeğin doyma kriterleri:

İlk kırk gün günde 3 tane 1 lira büyüklüğünde  kakalı bez.

Kırktan sonra 6 aya kadar günde toplamda margarin ağırlığında çişli bez,

6 aydan sonra bebeğin neşesi.

İlk zamanlar gaz çok oluyor, benim oğlumun gazı çoktu, 17 kere bez değiştirdiğini hatırlıyorum, gazla beraber coort diyor ve kaka çıkıyordu, ağrısından da ağlıyordu, meme veremiyordum, hastanede biberona alışmıştım, denedim sonra da yara olmuştu. Sağıp biberonla verdikçe rahatlıyor gibi oluyordu, sonra biberon dan dolayı tekrar gaz oluyordu. Yaklaşık 2 ay böyle saçma bir döngüye girdik. Eşim de annem de aman doymuyordur mama ver vs demelerine rağmen ben inat ettim, sarılık durumu geçtikten sonra hep süt sağdım verdim. Sonra bu emzirme danışmanlarına denk geldim. Sürekli sağarsan gereksiz tazyik olur bebek içermez, sağdığın miktar sana bebeğin doyduğunu ya da sütün yetip yetmediğini göstermez, dediler. Biberonu ve varsa emziği direkt çöpe at, sürekli emzir, emzirdikçe gelir, dediler. 2 aydır çok şükür emziriyor um, ilk başta yetmiyor mu ki düşüncelerim oldu ama onlardan kurtuldum. Gaz damlası da kullandık ama kullansan da kullanmadan da ilk 3 ay oluyor gaz. Şimdi çok hareketli bebeğim, ayaklarını oynattıkça pıt pıt çıkarıyor gazını. Mama için lütfen kendiniz karar vermeyin, doktora danışın o önce anne sütü, sonrasında mama, derse o zaman verin. Maalesef bazı doktorlar anne sütü düşmanı, direkt mama diyor, öyle birine denk gelirseniz dinlemeyin o kişiyi. Bebeğiniz sizde durup kokunuzu almak istediği için de ağlar. Belki de üşğyordur. Bebek bu, her ağlaması acıktığından olmuyor. 

İlgili sorular

...