0 oy
186 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (3 puan) tarafından
tarafından kapalı
Arkadaslar 1 aylik erkek bebegimiz bugun cok fazla acikmaya sık yemege basladi ama kakasını yapmiyor sadece sabah altini degistirdik , vede buru surekli  salya doluu sebeplerin nedir acaba acil yardimci olunnn ? 
notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

1 cevap

0 oy
Profil image (176 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Bebek büyüdüğü için günden güne daha çok yemek istemesi normal. Kaka sayısı düşebilir, bazen günde 3 kez yapar bazen 3 günde bir yapar. İshal olmadıkça günde sanırım bir haftayı geçmedikçe (buna pek emin değilim siz araştırın) kakayi problem etmeyin. Ama günde 5-6 kez çişli bez değiştiriyorsaniz sorun yoktur doyuyodur.

Burun tıkanıklığını serum fizyolojik sıkıp aspiratörle çekebilirsiniz.
(3 puan) tarafından
Tesekkur ederim serum fizyolojik ile ilgili videolar izlek biraz korktuk acik casi
Profil image (176 puan) tarafından
Evet ben de tedirgin olmuştum, hatta eczaneden aspiratörü falan alıp sağlık ocağına hemsiremizin yanına gidip, ben yapmasını bilmiyorm yanlış bişey yapmaktan korkuyorum bana ilk siz gösterir misiniz diye rica etmiştim. :) Öyle korkulacak bişey yokmuş halbuki ama işte burnuna su sıkıyosun sonuçta boğulur mu diye bı korkuyo insan :)) ama hiç bişey olmuyo merak etmeyin. Çok rahatlar bebek
(248 puan) tarafından
Canım bak burnunu kesinlikle ama kesinlikle açık tutman gerekiyor. Çünkü bebekler 6 aya kadar ağızdan nefes alamıyorlar. Haberin olsun ona göre önleminizi alırsınız
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 347 göst.
0 oy
3 cevap 303 göst.
23 Ocak 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde SeiFer (135 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 89 göst.
4 Şubat 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Elizim (317 puan) tarafından soruldu
...