0 oy
616 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (319 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Hanımlar 3 ay önce doğum yaptım aslında çok mutluydum bebeğime kavuştuğum için ama aksilikler peşimizi bırakmadı. İlk olarak bebeğim aşırı gazlı ve kolik. Hala daha uzayan sarılıkla uğraşıyoruz çok hafif gözlerinde ve yüzünde kaldı ama bir türlü atlatamadık. Sürekli emziriyorum bu yüzdende aşırı gaz oluyor bebeğim hiç durmuyor. Bir de makatında hafif çatlak olmuş bakımını yapıyoruz ama zorluyor.  Onu mutlu gülerken görmek istiyorum. Daha sonra bebeğimin gözüne metal çapak saplandı onun ameliyatını oldu iyileşme sürecinin sorunsuz geçmesini bekliyoruz çünkü göz olduğu için ne olacağı belli değil. Bebeğimi sürekli kremlemekten ilaçlamaktan çok yoruldum sanki bütün aksilikler bizi bulmuş gibi. Çok mutsuzum aşırı sinirli ve gerginim kendimi nasıl toparlayabilirim sizin özel olarak yaptığınız bir şey var mı? Mutsuzluğum bebeğimide yansıyor ve ben çok üzülüyorum. 

Ek: hanımlar herkes çapağın nasıl battığını sormuş inanın bizde bilmiyoruz gözünde siyah bir şey gördüm ve yerinden hiç oynamayınca hemen doktora koştuk çıkardılar ve metal çapak olduğunu söylediler yeride pas tutmuş onun ameliyatını oldu pas orda kalsaymış enfeksiyon kapabilirmiş. 
Bu arada herkese tavsiyeleri için teşekkür ederim bende artık böyle yapacağım
Bebek Ayı 2 ay 25 günlük

16 Cevaplar

0 oy
Profil image (436 puan) tarafından

Çok gecmiş olsun canım bebegini gözüne metal çapak nasıl battı çok üzüldüm umarım bebişin biranönce iyileşir onun dışında diğer saydıkların hemen hemen herkeste olan durumlar bence kendini hep kötü şeyler bizi mi buluyor düşüncesinden çıkarmaya çalış Allah beterinden sakınsın daha ne kötü şeyler başına gelenler var rabbim yardımcıları olsun bebeklerimizi korusun lohusalık süreci devam ettiğinden piskolojimizde haliyle böyle oluyor ama zamanla düzeliyor herşey canını sıkma<3

(319 puan) tarafından
Soruya ekledim kuzum başımızdan geçenleri çok teşekkürler
-Reklam-
0 oy
Profil image (337 puan) tarafından
Ben inşirah suresi okuyorum Rabbım kolaylaştır zorlaştırma diyorum bide çok huysuz olunca birazdan uyuyacak ve sen onu özleyeceksin diyorum bide aynaya bakıp derin nefes alıyorum gülümsüyorum öyle onu kucağıma alıyorum
0 oy
Profil image (456 puan) tarafından
Arada kısa süreli de olsa bebeği babasına bırakıp (uyurken bırakıyorum ben) çıkıp Bi hava alıyorum enerji yükleyip eve dönüyorum 
0 oy
(1,406 puan) tarafından
Allah acil şifalar versin öncelikle. Şöyle ki kazaen olabilecek şeyler adı üstünde kaza ile olmuş olacağından en iyi şekilde atlatması ve daha dikkatli olunmasından başka çare yok malesef. Gaz burdaki annelerin bebeklerinin neredeyse tamamının yaşadığı ve çoğunlukla bebek hareketlendikçe ve artık gazını kendi kendine çıkarabildikçe, tabi bağırsak sindirim sistemi geliştikçe ve anne de yediklerine içtiklerine dikkat ettikçe hafifleyecektir.  Genelde ilk 3 ay bebeklerin bakımlarının en zor olduğu, annelerin kendilerini en çok yıprattıkları dönem oluyor ama olumlu yanları olumsuz yanlarından fazla olmasaydı kimse birden fazla çocuğa yeltenmezdi bu da bir gerçek :) ben şahsen o dönem çok ağladım çok üzüldüm kendimi en yetersiz değersiz bakımsız özensiz ve mutsuz hissettiğim günlerdi. Sadece bebeğimle avunuyordum. Ama bebeğimin o günlerini çok özlüyorum, açıp videolarına bakıyorum sürekli ne kadar minikmiş diyorum. Ben onların gözüyle bakmaya başladıkça psikolojimi biraz olsun düzeltmeye başlamıştım. Yani şu yetişkin halimizle marsa gidip orada yaşamaya çalıştığımızı düşünsenize, ilk seferler nasıl afallarız ortama uyum sağlamak adına zaman geçmesi gerekir mücadele etmemiz gerekir öğrenmemiz gerekir. Aynı şey bebişlerimiz için de geçerli ve hiç bilmedikleri bu dünyada tek iletişim şekilleri ağlamak iken onlara yardımcı olmaktan, onların evi yuvası olmaktan başka çıkar yol yok.

Kendinize iyi gelecek şeyler yapın mesela evdeyseniz bile sabah kalktığınızda yatak kıyafetlerinizden kurtulun. Oje sürün. Makyaja zaman olmasa bile bi rimel sürün ne kadar güzel bir değişiklik olacaktır. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama alın bebeğinizi dışarı çıkın yürüyüşler yapın. Sohbet etmeyi sevdiğiniz birileriyle görüşün. Yani normalde yapmaktan hoşlandığınız, size kendinizi iyi hissettirecek ne varsa tabi bebek bakımıyla ilgilenirken onları dört dörtlük yapamasak da minimalize ederek gerçekleştirin. Bunlar sizin ruhunuzu da besleyecek ve yaşadığınız dönemi daha kolay atlatmanıza yardımcı olacaktır 
Profil image (436 puan) tarafından
Ne güzel anlatmışsınız kesinlikle katılıyorum . İçinde yaşarken zaman geçmek bilmiyor sanki hep öyle kalacakmış gibi hissediyoruz ama zaman öyle çabuk geçiyor ki bu sefer de vay be ne günlerdi diye kimi zaman geçip gittiğine seviniyoruz kimi zaman ay ne kadar minikmis zaman ne kadar çabuk geçiyor çok çabuk büyüdü diye içimiz buruluyor. Bizde 6 aylık olduk bütün hepsini fazlasıyla yaşadık bi tek gözüne çapak batmadi ama onun yerine başka şeyler yaşadık yani rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Bebek haricinde evde tabiri caizse sünepe gibi gezmek de insanın özgüvenini kırıyor bence sürekli pijama eşofman saçlar dökülür diye topuz yapıp gezmek..
0 oy
tarafından
Valla benim bebeğimde aynisiydi harfiyen.. benim hala pskilojim düzelmedi kızım. 1yasinda
0 oy
(288 puan) tarafından
Cok geçmiş olsun düzelir herşey merak etmeyin biraz sabır napalim böyle boyle buyuyecekler fakat metal çapak ne onu bilmiyorum nasıl battı ?
(319 puan) tarafından
Soruya ekledim kuzum nasıl olduğunu
0 oy
(523 puan) tarafından
Kendinizi yıpratmayın bebeğiniz dışarıda ağlamıyorsa arabaya koyup gezdirin size de iyi gelir temiz hava. Benim de oğlum 4 aylık oldu ilk 3 buçuk  ay resmen ölüm gibiydi 28 gün hastanede yattı çıktığında çok küçüktü emmedi mama ile besleniyor şu an ve bu benim ikinci evladım kızım da var o da 5 buçyk yaşında dediğiniz gibi ilk zamanlae çok gergindim eşim kızımda mutlu değildi fark ettim ki ben değiştirsem onlar da mutlu olacak kendi kendime her sabah bugün daha iyi geçecek dedim ve sık sık evden çıkmaya çalıştım bu ara oğlum hiç durmadan ağlayan bir bebek ne bebek arabasında ne arabamızda duruyordu ama Bi şekilde sonra uykuya geçiyordu. Kızımı okula götürürmek korkulu rüyamdı tam o saatte ağladığı için. Şimdi şimdi biraz düzeldi uykuyu aldıysa gazı da yoksa keyfi yerinde aslında ben mutlu olmaya başladıkça onunla konuşup sevdikçe o değişti sanki yani tüm aile mutlu olmaya başladık diyebilirim. Sizinki yine ilk çocuk öyle düşünün uyursa uyuyun ya Bi kahve yapıp için hep bu günler de geçecek o büyüyecel diye teselli olun kızım da çok zor büyümüştü tek büyüttüm eşim hep görevde olurdu ama şimdi kimseye ihtiyacım yok o en iyi arkadaşım oğlum da büyüyecek doya doya uyuyup gezeceğz siz de öyle düşünün :) 
0 oy
Profil image (2,048 puan) tarafından
Bebegim doğdu aşırı gazlı ve kolik oldu.sonra kakada kan hırıltı ve bisürü şikayet sonunda alerjisi olduğunu öğrendik.doktor doktor gezdik sonra aielcek corona olduk sonra alerji nedeniyle diyete başladım 15 kilo verdim ac ac yaşıyorum resmen.ek gıdaya geçtik hergun yeni alerjiler çıkıyor ayda 2 kez yüzü kızarır. 9 aylik olduk hala tam gaz gaza devam.bitun gaz ilaçlarını da denedim.ogum yoğurt yiyemiyor yumurta yiyemiyor diye oturup ağladığım oluyor.birde tabi olayın benden yana olan kısmı var.ruyalaeimda artık sadece yemek görüyorum.ama hep diyorum ki emdikçe mutsuzluk hormonlardan geçer oyuzden hep mutlu olayım huzurlu olayım.sirf o mutlu olsun diye kendimi motive ediyorum. Çıkıp hava alıyorum balkona çıkıyorum onunla oyunlar oynuyorum. Diyorum bu kadar derdi var bari biz merhem olalım 
0 oy
(36 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun inşallah bir an önce iyileşir sizde bebeginizde rahatlarsınız 
0 oy
(1,325 puan) tarafından
Benimde piskolojim alt üst oldu 45 günlük bebegim dogdu iki hafta isal oldu tam düzeldi Abisinden virus kapti 3 gündür kusiyor isal. Bide 2.5 yasinda büyük oglum  var kıskanıyor huysuz yapisti bana bebekten beter. Tek bakiyorum. Bebegim aslinda rahat hasta oldu 
0 oy
(94 puan) tarafından
canım öncelikle cok gecmiş olsun belli ki kötü yorucu şeyler geciriyosun sabırlı ol sen mutlu olursan bebegin mutlu olur cünkü bebek annesini hisseder stres yapma sütünü etkiler bebegin daha cok kücük biraz daha buyüsün kendi kendine oynar güler degişik sesler cıkarır iyi şeyleri düşün iyi olsun tabi yorucu ama inan ki hepsi geciyor... :))) 
0 oy
(202 puan) tarafından
Canım benim ikinci çocuğum bu bebeğim,ilkinde çok zorlamıştım hiç büyümeyecek gibi geliyordu yanlızdım.Şimdi büyüyeceğini bu sıkıntılı günlerin geçici olduğunu kendime sürekli tekrar ediyorum,haftasonları 1 saatliğine de olsa bebeği babasına bırakıp dışarı çıkıyor, hava alıp alışveriş yapıyorum bu bile bana çok iyi geliyor.Ama benim en büyük moral kaynağım destekçim 9 yaşındaki ilk göz ağrım canım oğlum,onun okuldan gelince kardeşinin yanında oturması onu oyalaması bile bana yetiyor:)
0 oy
(78 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun. Üst üste gelmiş her şey. İnşallah toparlanır minik en kısa zamanda<3benim oğlum bir buçuk aylık. En büyük sorun uyumamasi, uyuduğunda da cok kısa süreli uyuyup uyanmasi. Haliyle çok huzursuz. Yedi yaşında bir oğlum daha var. Cok uzun sure gaz ve alerji ile uğraştık büyük oğlumda. Hastanede yattık. Cok zor büyüdü. Cok bunaldigim zamanlar oluyor. O zaman diyorum ki bak ilki büyüdü, ne güzel bir çocuk oldu. Bu da büyüyecek sabret. Allah böyle nasip etti diyorum ve Allah'a sığınıyorum.  Fırsat bulunca müzik dinlemeye çalışıyorum. Okumayı çok seviyorum. Nadiren de olsa kitap okumaya çalışıyorum tamamen kopmamak için. Az önce küçük oğlumu kanguruya koydum. Büyük oğlumu da aldım dışarı çıktık. Bir saatte olsa cok iyi geliyor. Bazen oğlumu sallarken dizi izliyorum. Cok yavaş ilerliyor ama olsun. Fırsat bulunca banyo yapmak cok rahatlatıyor. Hamilelikte yaptığım nefes egzersizlerini yapıyorum. Eşim genelde çalışıyor. Kayınvalidem yakın ama mecbur kalmadıkça destek almıyorum.  Özetle kendi kendime destek olmaya çalışıyorum. 

0 oy
(122 puan) tarafından
Bebeğim doğdu eşim ve kaynanam annemi evimden kovdu, eşimle aram açıldı eşimin içine sanki şeytan girmişti herkesi bana karşı doldurdu şimdi tek tek düzeltmeye çalışıyor aramızı onlarla ama ben adım atmıyorum artık şu saatten sonra, bebeğimin geçmeyen sancıları ağrısı vardı alerjiden dolayıymış o da... 
(319 puan) tarafından
Bende alerjiden şüpheleniyorum başka ne gibi belirti vardı alerji için sizde canım
(122 puan) tarafından
Hırıltı lı solunum, gaz sancısı, ishal, kakada kan, mukus, vücut döküntü leri şu ara iyice arttı egzema sardı vücudunu çocuğun. Bulunduğumuz ilde alerji doktoru da gitti kalakaldım ne yapacağımı bilmez şekilde.
0 oy
(10 puan) tarafından
Ben bebeğimi emzirirken telefondan Yasin mülk vakıa Nebe açıp dinliyorum bebeğimde dinliyor. Özellikle 7 Ayetel Kürsi 7 nas Felak 7nazar duaları var onu da dinleyin derim bebeğinizin rahatladığını fark edeceksiniz.
0 oy
(365 puan) tarafından
Kafa bu olabilir Allah yardımcın olsun kimse anneliği sorgulamayaz  burda . Hepimiz başına gelebilir ki aynı olayı ben yetişin halimle yaşadım  han tarafımızdan inşsaat  vardı.ben balkonda çamaşır asıyordum.  Çok Rüzgar vardı gözüme küçük.bi parça girdi ben ovusturdukce diye gitti felan derken çıkartıldı.  Şükür iyiyim şimdi göz ağrısı da 2 gun çok olur sonra toplarlar üzülme.  

Gel gelelim.strest ve vesveseye  benim Allah bağışlarsa  4 tane çocuğum var 8 5 2 yaşlarında ve 1 aylik ... yorgunluk stress ve gerginliğim  hat saaffada  olabiliyor  bazen.  

2 yasinda olan kizim ben den başka kimseden ilgi istemiyor izin vermiyor.yemek yedir meye  alt değiştirmeye uyutmaya 

. Onu ayağımda sallarken bebeğim o.kucağımda  emziriyorum. 

Bende ne yazikki çok sağlıklı değilim sezeryan sonrası kanamam hayati risk yaşadım oldu rahimim alındı mesane me dikiş atıldı dakika başı tuvalete gitmem gerekiyor.... 

Ama çıldıracak gibi olduğumda hep.icimden sakinlesene kadar ayetel kürsü okurum çocuklarım pes pese sağlıklı oldu rabbime sonsuz şükürler olsun Rabbım  beni onlara bağışladı.  Tek çare yi dua da buldum. Nas felak ayetel kürsü  bunları tesbih yaptım emzirirken  uyuturken .cocuklarim avaz avaz  ağlar yada bağırırken okurum.  Ve eşimden de okumasını isterim.  Sende dene allahin izniyle için ferahlicak

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 741 göst.
18 Haziran 2020 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Goksu nur (142 puan) tarafından soruldu
+3 oy
55 cevap 1,933 göst.
26 Aralık 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Ayyse (86 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 561 göst.
18 Ekim 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Italya (20 puan) tarafından soruldu
...