0 oy
1,024 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (29 puan) tarafından
8 aylıgız ama delirmek üzereyim artık sürekli mızmız huzursuz dışarıya çıkıyorum aynı eve geliyorum aynı delirmek üzereyim artik sinir sistemlerim çöktü hayattan artık zevk almıyorum okadar bunaldım bi tek uyuyunca kafam dineleniyor uyanikken sürekli mız mız ama sürekli artik kafayı yememe az kaldı napcamı şaşırdım büyüdükçe acaba sakinlermi diyorum yok yok yok tam tersi büyüdükce mizmizlaması hiç durmadı çöktüm artik çöktüm sinirimden kucagimdan bazen atıveresim geliyor hep sabır çekiyorum hep.
Bebek Ayı 8 aylık

15 Cevaplar

+2 oy
(426 puan) tarafından
Kucaktan ativermek ne demek  o senin canından cıktı evet çok zor dönemler de var ama geçecek..
(29 puan) tarafından
Yani atcamdan deil tabiki mecazi anlamda söyledim okadar bunaldim demek istedim yanlış anlama olmasin
(426 puan) tarafından
Bi derdi vardır bazen bebek her şeyi b8rak bana bak diyor gerçek anlamda bana ver kendini diyor onu çok iyi tanıyıp bunu anlaman lazım ben de ilk çocuklarında çok zorlaniyordum yanimda bazen biri olduğu halde bile
Şuan 3 çocukla  alerjik huysuz olmasına rağmen mutlu bir bebek büyütüyorum hep sıkıntılı geçti allerjisi  hastalığı dışı pisigi ilacı hepsi o kadar zordu ki elimden en çok sevgi geliyordu ve çok şükür ki 1 yaşında bence mutlu bir bebek hala yapıştığı bunalttigi oluyor ama 2 3 sene sonra istesemde bana yapışmayacak  kucak istemeyecek.. bu günler gececek  sen annesin  onun en çok bu dünyada en çok sana ihtiyacı var ömür boyu.. sabretmek zor olsa da başarırsın dua et iyi gelevek 1 telefon 1 müzik bile günü kurtarır kendini yani iyi gelecek şeyleri seç enerji dolarsın emin ol bitip  gidiyor bu günler..
-Reklam-
0 oy
(32 puan) tarafından
Seni anlıyorum  canım  zor bir durum  deki kendi kendine dünyada binlerce çocuk özlemi  çeken  olsunda herseyine razıyım  diyen  insanlar var güçlü olmak zorundayım de, bazen insanın pisikolojik  çöküyor  ama onun annesi sensin sen stres yaptıkça  o hissediyor  ve dahada miz miz oluyor belki diş  çıkarıyor  yada bir geçiş  döneminde  etrafındaki  insanlardan destek almaya çalış  mesela eşinden  inan birgün geçecek  bunlar büyüyecek  ve belkide bu anlarını özleyeceksin  Rabbim güç  sabır  ve tahammül  gücü  versin ve yarından itibaren  mizmizliginin  yerini gülen  sakin uyumlu bir bebek alsın sabret canım sen annesin bu yüzdendir  ya cennet annelerin  ayakları  altındadır  ....
0 oy
(276 puan) tarafından
Degisiyorlar her ay,, bir bakiyorsun miz miz, bir bakiyorsun kendi halinde , belki bir sikintisi vardir annesi bir agriai vafdir yada yedikleri rahatsiz ediyordur not al surekli ne yedi aksam nasil yatti falan diye.

Benim oglumda hep miz miz deli ediyordu beni, aksam nasil uyudu oda kac dereceydi , o gun ne yedi ne faliyet yaptik kontrol ettim doktora goturdum aa bir baktim yogurt yediginde, mercimek yediginde bulgur yesiginde huysuz mesela ! Birde oda sicakligi 22 gecince saglikli uyuhamiyordu hepsini duzelttim sessiz sakin bir cocuga dondu.derdi vardir canim gozlemle sana ihtiyaci vaf 
0 oy
(365 puan) tarafından
Hiç gülmüyor mu bebeğiniz.  Gülse aslında bütün yorgunluklar geçer normalde.  Bütün kontrollerini düzenli yaptırdınız mi .  Bebegin bir sorunu yoksa bu kadar miz kız olmaz çünkü düşünün bir sıkıntısı var ve konuşamıyor kimsede anlamıyor.

Geçen gün YouTube  Bi annenin videosunu izledim  bebeği 300 grm doğmuş yaşamaz denmiş ama ağır engelliye olsa yaşamış. Şu an 8 yaşında  bir gece sabaha kadar ağlıyor ve sabah.hastahene yolunu türüyor.  Bütün muaylelerden geçiyor.  İdrar kan tahlili böbrek taşı diye üst batim  alt batim ultrason  kist olabilir diye kadın doğum bile muayene ediyor aktı yedi Dr dan sonra tam çıkarken annenin aklına bir de ağzına dişine bakalım  diye geliyor ve hakikaten azı dişlerin  zorluyor muş. İnşallah çocuğumun sıkıntısı budur ve jel le ağrı kesiciler le geçer diyor.

Çok duygulanmistim bir anne olarak şükür ettim evladım sınavım değil.  İnşaAllah  bende evladimin sinavi olmam demiştim.   

Şükür sabir ve sükunet  bebek büyütürken   çok önemli. Umarım bebeğinizin altta miz  mizliga  sebep olan bir sıkıntısı yoktur.  Sizde biraz kendinize vakit ayırın eşinizden ailenizden destek isteyin açık havaya çıkıp yürüyüş yapın. İyi gelecektir .
0 oy
(116 puan) tarafından
Valla benim bebe de aynı artık oyalamak için çözüm buluyorum örümcege bindir değişik oyuncaklar al, kitap oku, bebek müzikleri dinlet. Birde 8. Ayda dış çıkıyor ya ondan da huysuz olur tedagil al biraz rahatlar. Bebek büyütmek kolay değil maalesef eşine ver birazda o ilgilensin.
(466 puan) tarafından
Tedagil işe yaradimi ? Bugun aldik bizde nsl yapacagimi anlamadim parmagima döküp dislerine surdum. Ama yedi onu o hemen. Siz nsl yapysnz
(116 puan) tarafından
Direk olarak ağzına döküyorum
0 oy
(26 puan) tarafından
Alerjen bir bebek olabilir canım. Yedirdiklerine  dikkat et. Vücudunu iyi gözlemle. Ağrısı vs vardır. Benim bir arkadaşımında bebeği hiç durmuyordu. Huysuz bu bebek doğduğundan beri böyle diyordu.7 ayda süte alerjisi olduğunu öğrendiler. Diyet yapınca çocuk duruldu. Meğerse karın ağrısı varmış yavrunun. Sende dikkatli ol. İyi gözlemle.
0 oy
(9,106 puan) tarafından
Bak ikinci çocuğunu 10 yıl sonra yapan bir anne olarak söylüyorum bunu o miz mizlik dediğin şey dünyanın en güzel şeyi. İlk çocuğumda senin gibiydim ama 10 yıl sonra öyle bile isteye çocuk yaptım ki miz mizlik dediğin şeyi yapamıyor bile.

Zaten Y uykusu vardır, ya gazi, ya aç, ya sevgi, ya oyun, ya su istiyor dur.

Bugün misal bebeğim kaç saat durmak bilmedi. Yemek yese olmadı, uyudu olmadı, emdi olmadı, oyun olmadı. Meğer su istiyormuş.

İlk çocuğum senin gibiydi aslına bakarsan çocuk aynı ama ben toydum bence. Sakinleş o uyurken keyif veren birşey yap. Gak şanslısın ki benim bebeğim hiç uyumazdi gece gündüz 
0 oy
(455 puan) tarafından
10 aylik olana kafar süre bilir   kilaklik tak müsik dinle eminsen bir derdi yok bu aylarfa normal bakmiyacan bazen finlemiyecen yoksa gercekden sinir  sistemi iyice bouulur yerde durmaz kucakda durmaz disatfa durmaz  vallah birakiyom yere  aglarmi  mozmizlanirmi 10 dakka  kendime zaman ayiriyorum auda olsa bir kahvemi yapiyorum iciyorum  kendime gelip öyle yeniden deniyorum oyunlar oynamaya kucakda dolandormaya disaro cikmaya 
0 oy
(590 puan) tarafından
Altıncı aya kadar iyi geldik sakindi bebeğim iyiydi hoştu ama bu altıncı ay en zor gelen ay oldu bana bende anlamıyorum aynı sekildeyiz doğduğu günden beri geç uyur 12de uyutuyordum razıydım artık gene biri bazen ikiyi buluyor uyuması ve gündüz öyle böyle vakit geçirebiliyoruz ama akşam yedi gibi bı başlıyor ağlamaya huysuzluga taa ki işte uyuyana kadar zaten gündüzde uyuyan bebek değil iyice büyüdüğü için huyları değişiyor sanırım..umarım disi falan kasiniyordur diyorum yoksa diş vakti kim bilir neler yapar..

Bide tek bakmak insanı gerçekten yoruyor 

Ne diyelim Allah sabır versin  
0 oy
(399 puan) tarafından
Büyük ihtimalle 8 . Ay atak zamanı ona denk gelmiş
0 oy
Profil image (349 puan) tarafından
Kizim o kadar akilliydiki yemin ederim aynı asla durmuyor simdi gündüz uykusu sıfır hep huysuz mahvediyor beni ne kucakta duruyor ne uyuyor ne mama yiyor bizde haftaya 8 aylik olcaz gün gün huyları değişiyor dişi cikmadi daha onun huysuzlugumu bilmiyorm ama gercekyen cok zor .
0 oy
(1,025 puan) tarafından
İlk çocuğunda böyle düşünmen çok normal. Daha önceden kimseye bağlı olmadan serbest yaşıyordun bir anda hayatın değişti. Ancak 3 çocuk annesi tecrübeli bir anne olarak sana şunu söyleyebilirim ki bebekler anneleriyle aralarındaki bağı hissediyorlar. Senin onla bağ kurarken ne kadar sabırsız, sinirli, öfkeli, tahammülsüz yada şefkatli, sabırlı, ilgili olduğunun çok farkındalar. Ben de ilk çocuğumda o hataya düştüm. Bebeğim ağladı ben anlamaya çalışmadım. Hep ağlıyor, mizmizlaniyor diye hayifladim. Bir an önce büyüsün diye gün saydım. Ne zaman yürüyecek, ne zaman konuşacak, ne zaman çişini öğrenecek.... Hep benden bağımsız olsun, ben de rahat edeyim diye düşündüm. Ama hata etmişim. Şimdi tamamen tadını çıkarıyorum anneligimin. Bol bol öpüp kokluyorum bebeğimi. Hiç büyümesin istiyorum. Hep mis kokusu kalsın kollarımda. Hep göz teması kuruyorum. Agladiginda tek benimle sakinlesiyor ve bundan büyük haz duyuyorum. En önemli işim o. En değerli vaktim onun. İnan ki bu günlerin geçecek. Ve sen bebeğine haksızlık ettiğin için üzüleceksin.
0 oy
tarafından
Valla benimkide birebir aynısı emin ol büyüdükçe de aynı. Şuan   1 yaşında herşeye ağlıyor herseye huysuzlaniyor. İş yaptirmiyor yemek yemiyor valla hem bedensel hem beyinsel her şekilde çöktüm. Eşimlede ilgilenemiyorum doğru düzgün.
0 oy
(570 puan) tarafından
Benimki de sürekli benle dur bana bak göz göze olalım istiyor  az kafam TV ye çevrilsin  hemen  benim dikkatimi çekip göz göze  gelmek istiyor  resmen aşk yaşıyoruz  oglusumla :) çok tatlı bu halleri  ama hic işin olmayacak  işin oldu mu pacami bırakmıyor  ağlayıp  duruyor  iftara yemek yapacağım benle  ilgilen diyor  kucağıma  alınca hersey  bitiyor  sarılıyor anni anni  deyip  kendini  sevdiriyor  sabır lazım  işlerini  bırakıp  onla  vakit geçirmenizi istiyor onlar 
0 oy
(323 puan) tarafından
Fazlası var eksiği yok benim kiziminda.bizde 8 ayligiz

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 128 göst.
15 Nisan 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Melinda (29 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 509 göst.
10 Ocak 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Yaseminky12 (321 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 203 göst.
28 Aralık 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Selmaa28 (113 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 625 göst.
22 Şubat 2019 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde hikayemm (104 puan) tarafından soruldu
...