0 oy
236 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (133 puan) tarafından
Kizlar merhaba cerazette aldım ama reglinin ilk günü alın diyor, normalde kontrol hapları bitince başlanılmıyor mu ilk kez kullanacağım. Ve regl olduğumuzda bırakıyor muyuz yoksa hep içiyor muyuz? 
Bebek Ayı 9

1 cevap

+2 oy
(748 puan) tarafından
Doktorumun yaptigi bilgilendirme şu sekildeydi 

Hic birakmadan surekli icilen bir hap o. Regli olmaya basladiysaniz ilk gunu baslamaniz gerekir. Olmadiysaniz hemen baslayabilirsiniz. İcerisindeki hormon degeri dusuk seviyede oldugu icinn ilk ay koruma orani dusuktur. Ek korunmayla ilk ayini gecir.

Ayrica doktorumuz 6aya kadar cerezetta kullan 6ci aydan sonra normal doğum kontrol hapı kullanabilirsin dedi. Ben yasmin kullaniyordum ondan devam edicem.

Ayrica bu cerazetta ara kanama vesairede yapabiliyormus hormonlari olumsuz yonde de etkileyebiliyormus. 9 aylik olmussunuz zaten bence doktorunuza danisip normal hap kullansaniz daha iyi olur gibi
(133 puan) tarafından
Canım bu kadar emek verip açıkladığın için çok teşekkür ederim. Evet 9 aylık olduk ama meme bağımlısı bir çocuk yani çok az çorba içip ardından keyfine göre bile emiyor o yüzden çok tereddüt ettim bunu aldım. Bunu 6 ay kullansam sonrasında kendi yemeye başlarsa inşallah, birde geceleri uyursa hapin etkisini belki en aza indiririm bebeğe geçmemesi için diye düşünceye girmiştim.
Yaşamını çoğu kişi de duydum onda da bu yan etkiler mevcut mu özellikle sinir yapıyor diyorlar cezarrette için :) inşallah olmaz da bebislerle uykusuzlukla zaten zor mücadele veriyoruz
(435 puan) tarafından
Valla bende yorum yapicaktim ama sen herseyi anlatmissin tekrarlamaya gerek yok:)
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 201 göst.
0 oy
6 cevap 459 göst.
0 oy
5 cevap 356 göst.
0 oy
4 cevap 824 göst.
17 Eylül 2020 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Glsmcmk (28 puan) tarafından soruldu
...