0 oy
183 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (3 puan) tarafından
Anneler çoklu besin alerjisi olanınız var mı ne yedireceğimi şaşırdım yıldım yoruldum artık

2 Cevaplar

0 oy
(9,154 puan) tarafından
Yulaf alerjisi var mı mesela. Alerjisi olmayan bir meyveyi rendeleyip yulaf koyabilirsiniz içine. Doyurucu ve besleyici olur. Lifalif yulaf ezmesi var yumuşak kıvam ince öğütülmüş yazıyor üzerinde. Alerjisi yok ama ben ekmek yerine ondan veriyorum yoğurdun içine yada meyve püresi içine. Yulafa alerjisi yoksa kullanabilirsiniz 
-Reklam-
0 oy
(1,526 puan) tarafından
Bizim 2bucuk yıldır çoklu besin alerjimiz var, yorucu yıpratıcı bir süreç ama alışılıyor beslenme düzenine, bizim glüten alerjimiz yok ama glutensiz un diye aratırsanız bir çok alternatif çıkacaktır karşınıza, alerjinize uygun olanı kullanabilirsiniz.

Aklıma gelenler, glutensiz yulaf unu veya karabuğday unu kullanabilirsiniz. Bunları karıştırarak da kullanabilirsiniz. Nohut unu ya da mercimek unu da olabilir.. kek kurabiye gibi şeylerin içerisinde yine diğer glutensiz un çeşitleriyle karıştırarak badem unu da kullanabilirsiniz.
(852 puan) tarafından
Kızım 5.5 aylık 6 aydan sonra geçer diye ümidim vardı
(1,526 puan) tarafından
Alerji çok kişisel bir durum yani herkeste farklı seyreder, alerjinizin şiddetine göre değişebilir tabiki... bizde süt ürünleri ve MUZ alerjisi 2 yaş itibariyle geçti ama şuan yumurta ve kabuklu kuruyemiş alerjisi devam ediyor. Muhtemelen yumurta da geçecektir ama kuruyemiş alerjilerinde durum farklı mesela, ömür boyu da devam edebilir.
(852 puan) tarafından
İnşallah bizim de geçer bir an önce özellikle ek gıda dönemi bitmesini istiyorum

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 204 göst.
3 Eylül 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Selviliya05 (41 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 137 göst.
0 oy
3 cevap 494 göst.
0 oy
2 cevap 224 göst.
23 Ağustos 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Anneyim. (19 puan) tarafından soruldu
...