0 oy
184 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (164 puan) tarafından
Kızlar 2 günlük bir bebeğim var. Bebeğim hep aç ve meme gördüğünde saldırıyor. Bebeğim emmeye başlamadan önce meme ucumu ısırıyor ve bu nedenle memelerimin uçları baya acıyorlar. Çenesinden aşağı çekip mememdeki o koyu kısımdan bebeğin ağzına fazla koymaya çalışıyorum ancak emme esnasında çıkarıp sadece meme ucunu tutup ısırıyor. Bilmiyorum aranızda daha önce başına gelen var mı ama dişleri olmamasına rağmen ucuna baya zarar veriyor. Göz yaşları eşliğinde emziriyorum. Yardım edin, ilk bebeğim.. 
Bebek Ayı 2 günlük

3 Cevaplar

0 oy
(355 puan) tarafından
Benimkide öyleydi doğduğu gibi emdi şükür ama göğüs ucumı hep damakları ile sıkıştırır Dı aynı şekilde ilk birkaç gün göğüs uçlarım çok acıdı yara oldu krem filan kar etmedi siz bebeğiniz öyle yapınca yani sadece ucu tutup ısırınca serçe parmağınızı kullanarak bebeğinizi göğsünüzden ayarın(bunun nasıl yapıldığını yazarak ayrıntılı anlatamayacağım internette belki video veya görsel bulabilirsiniz eğer bilmiyorsanız)ve tekrar düzgün şekilde tutturdun memeyi bunu sabırla tekrar edin yoksa bir sonraki post göğüs ucumdaki yaralar geçmiyor olabilir:)) 
(164 puan) tarafından
O kadar yapışıyorki, ağzı da minicik. Yapabilirsem bugün bir deneyeyim, şuan halen hastanedeyiz. Peki şuan bebeğinizin emmesi nasıl? Halen ısırıyor mu? Göğüsleriniz iyileşti mi?
(355 puan) tarafından
Benim göğüslerim çok aşırı yara olmadı ben de hastanede yaşadım ilk olarak bu durumu oradaki ebe ve hemşirelerin öğrettiği gibi emzirdim eve gelince sonra yavaş yavaş bıraktı. Emmesi hala 900 Watt süpürge gibi maşallah kendinden geçiyor :)) siz canı acır diye düşünmeyin uzun tırnaklı değilseniz bişey olmaz bıkmadan ağzın nazikçe çıkarın tekrar koyu yere kadar sokun benim göğüslerim paçavra etmişti hastanedeki hemşire ve ebeler yara olmasından iyidir. Çünkü sürekli emzirmek zorunda olunca o yaralara geçmiyor.
(164 puan) tarafından
Doğum aniden başlayınca tırnakları kesmeye zaman olmadı, eve gidince ilk işim kısaltmak olacak. Çok teşekkür ederim ♡
-Reklam-
0 oy
(556 puan) tarafından
Hep aç olduğundan değil size ihtiyacı var. O yüzden hep meme de durmak istiyorlar. Ama ısırma işini yaşamadım. Belki tam kavrayamıyordur. Siz kahverengi kısmı vermeye devam edin. Alışır da rahatlarsınız umarım. İlk günler nasıl tutacağımızı ne yapacağımızı bilemiyoruz. 
(164 puan) tarafından
Evet, ucu acırken nasıl meme vermeye devam ediyorsunuz? Bir de memeden sütü nasıl çıkarıyorsunuz sütü meme ucuna sürmek için, memeyi tutma ve sıkma yöntemi var mı?
(556 puan) tarafından
Yara olmadı benim hiç çok şükür. İlk zamanlar hassaslık vardı. 2 ay civarı mastit oldum o zaman çok acıyordu ama aksine dayanıp daha çok emzirdim. Şuan acınız dayanma eşiğinizi bilemem ama sütün kesilmemesi ve bebişin doyması için mecbur devam etmek lazım. Kendim elle sağımı sadece mastit olunca yaptım netten bakabilirsiniz yöntemine.
(164 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim ♡
0 oy
(2 puan) tarafından
Benim bebeğim 59 günlük ve oda hala böyle yapıyor dişi olmamasına rağmen damlaları ile resmen ısırıyor memeyi çok canım acıyor ama işte yeter ki emdim diye ağlaya ağlaya emziriyorum . Böyle olduğunda serçe parmağını ağzına sokmaya çalış memeyi bırakıp tekrar aldığında düzeliyor
(164 puan) tarafından
Allah size de bana da sabır versin, yardım etsin ♡ Anne olmak çok zor

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 137 göst.
24 Kasım 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Tazeanne1 (218 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 190 göst.
6 Temmuz 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde ❤️ (169 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 105 göst.
3 Kasım 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Sahayin (19 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 78 göst.
30 Ağustos 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde lycoris (219 puan) tarafından soruldu
...