0 oy
405 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (113 puan) tarafından

sevgili anneler merhaba. Yazdıklarımdan biliyorsunuz uyku eğitimine başladık. Emmeden uyutmaya başladım şükür olsun ki. Ancak şunu merak ediyorum, bebekleriniz kaç dakika emiyor. Eskiden emerek kucakta uyuduğu için sürekli emiyordu. Yani normalde ne kadar emer bir bebek bilemiyorum.Şimdi ise günde 5-6 kez bikaç dakika emiyor. Kaş yapayım derken göz çıkarmayayım da. Meme reddi ya da kilo kaybı gibi bir sorunla karşılaşmak istemem:( zaten biraz zayıf ilerliyoruz aydaşlarımıza göre. yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

7 Cevaplar

0 oy
(46 puan) tarafından
Merhaba canım kızım önümüzdeki pazartesi tam 5 ayını dolduruyor eskiden sürekli meme alan çocuk eskisi kadar iştahla ve dakikalarca durmuyor en fazla üç dakika hızlı hızlı içiyor ve memeyi çok istemiyor artık 4. Ay atağı heralde diye kandırıyoruz kendimizi bende bekliyim suralarda 
(113 puan) tarafından
Benim kızım atak dönemi daha çok memeye düşmüştü. Dediğim gibi önceden hep emdiği için ayrım da yapamıyorum. Bekleyelim bakalım diğer bebişler nasılmış:)
-Reklam-
0 oy
(4 puan) tarafından
Bizde de aynı sorun var çok korkuyorum memeyi tamamen bırakır diye bende bekleyeyim burada 
(113 puan) tarafından
İnşallah bırakmazlar :(
0 oy
(180 puan) tarafından
Benim kızım 5 buçuk aylık. Bir iki aydır iki göğsümü toplamda maks 5 dk da emiyor. Kilo alımımız gayet iyi. Artık büyüdükleri için ac olduklarında size bunu mutlaka hissettirirler merak etmeyin, memedeki 5 dk bile yetiyordur ona. 

 Eskisi gibi değiller hem bebekler artık güçleniyor daha kuvvetle emiyorlar hem de göğüslerimiz terbiye olduğu için hızlı şekilde karınlarını doyurabiliyorlar. Bir de küçük olduklarında 5 dk memeden süt emiyorlar ise geri kalan sürelerde bizim sıcaklığımızı ve kokumuzu sevgimizi emiyorlardı. Büyüdükçe çevreye olan ilgiler artıyor artık memede sadece doymak için duruyorlar :) 
(113 puan) tarafından
Çok rahatlattınız beni ne güzel açıklamışsınız, Allah razı olsun:) aslında tahmin ediyordum ama yine de acaba bir sorun mu var diye aklımdan geçiyordu. Aynı şeyleri yaşayan kişilerden bilgi alınca rahatlıyor insan. Teşekkürler :)
(180 puan) tarafından
Rica ederim :) bende ilk başlarda niye bu kadar az emiyor doyuyor mu diyordum. Sonra baktım kilo alımı iyi,keyfi yerinde dedim o zaman herşey yolunda gidiyor :)
0 oy
(23 puan) tarafından
Benim oğlum 7 buçuk aylık meme reddi hiç yaşamadım şükür ama yani bildiğim kadarıyla öyle olmuyor yani memeyi ağzına almak istemiyor diliyle itiyor bu şekilde biliyorum yanlış da yönlendirmek istemem ama 5 aylıkken sürekli emiyordu ama böyle 5 dk anca emiyordu yani sizin bebeginiz gayet normal bence sağlıkla büyüsün inşallah :)
(113 puan) tarafından
Teşekkür ederim tüm bebekler sağlıkla büyüsün umarım :) sağolun içim ferahladı yorumunuzla.
0 oy
(356 puan) tarafından
Bebeginiz kaç kilo acaba benimkide 5 aylik oldu ayni senin dedugub gibi oluyor 5 dk emip birakiyor cevresine bakiyor dikkatini çeken şeylere yoneliyor eskiden memede yarim saat kalip bititirdi. Şuan 5 dk emiyor çıkarıp etrafi izliyor. Bende meme reddi falan saniyorudm daha uylu egitimi vermedim dogrusu ramazandan sonra vermeyi düşünüyorum. Sadece geceleri 11.30 gibii uyuyor gece 3 4 defa uyaniyor sabah 9 a kadar gündüzde 3 uyku yapiyor 1 tanesi 1 saati buluyor digerleri yarim saat 20 dk sürüyor
(113 puan) tarafından
Şu an 7,5 kilo. Aynı dediğiniz gibi emiyor benimki de :) gündüzleri uzatmaya çalışıyoruz uykularını. 3 kez bir saatlik uykular yapıyor. Ama gece maalesef yarım saatte bir uyanıyor emmek için. İnşallah uykularını düzenlersek onlar da düzene girer.
0 oy
(167 puan) tarafından
5 buçuk aylık kızım duruma göre değişiyor bazen 5 dakika da doyuyor bazen yarım saat çekmezsem emiyor öyle keyif yapıyor heralde :)) her bebek bir olmaz bu emmede ya kimi hızlı çeker 5 dakikada doyar kimi 15 :) yani nasıl biz insanlar kimimiz yemeğini hızlı yer kimide aheste aheste onun gibi düşünebilirsiniz :) 
(113 puan) tarafından
Teşekkür ederim yorumunuz için :) anne yüreği merak ediyor işte
0 oy
(466 puan) tarafından
Benim oğlumda 5 buçuk aylık aynı dert bende de var 2 3 dk anca emiyor bırakıyor ama çok çabuk acıkıyor ve ben tek meme emzirdiğim için sütümde yetmiyor artık günde 3 kere mama veriyorum uyku eğitimini nasıl veriyorsunuz yani gece uyumayan bir çocuk mu ki de eğitim veriyorsunuz oraya anlamadım gündüz uykularimiz hep yarim saat yarım saat bizimde
(113 puan) tarafından
Benim ki mama da almıyor. Doyuyor mu emin olamıyorum. Ben de sık sık emziriyorum o yüzden. Memede ve kucakta uyuyordu . Gecem gündüzüm kalmamıştı. Ben de eğitim desteği alıyorum. Gündüzleri kısmen hallettik ama gece emmeleri devam ediyor. Bakalım zamanla aşıcaz sanırım.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 330 göst.
0 oy
2 cevap 781 göst.
0 oy
1 cevap 324 göst.
...