0 oy
366 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (192 puan) tarafından
Aşılar da cıva oranı yüksek olduğu için otizm hiperaktivite bozukluğu falan yapıyormuş bilginiz var mı?  

7 Cevaplar

+3 oy
(8,931 puan) tarafından
Sagdan soldan duyulmus, kulaktan kulaga yayilmis sacma sapan iddialar.

"Thiomersal, Etil Civa maddesinin organik bir bileşiği olup 1930’lu yıllardan bu yana birçok aşı ve ilaçta koruyucu olarak kullanılmaktadır.

Dünya Sağlık Örgütü Aşı Güvenliği Genel Komitesinin (GACVS); 20–21 Haziran 2002’de yayımladığı raporda Etil Civa’nın (Thiomersal) vücutta yarılanma ömrünün bir haftadan daha kısa olduğu, ortalama 4–9 günde vücuttan sindirim sistemi yoluyla atıldığı; dolayısıyla diğer civa bileşikleri gibi vücutta birikmesinin ve civaya bağlı bir takım kronik hastalıklara yol açmasının söz konusu olmadığı açıklanmıştır. Vücuttan atılımı güç olan Metil Civa olup bu madde Thiomersal içeriğinde bulunmamaktadır. 

Thiomersal içeren aşıların kullanımı ile Otizm başta olmak üzere bir takım kronik hastalıkların arttığı iddiaları üzerine bu ilişkiyi araştıran birçok bilimsel araştırma yapılmıştır. Bu çalışmalar sonucunda Thiomersal ile otizm arasında herhangi bir ilişki saptanmamıştır."

(192 puan) tarafından
Besinlerde ki cıva sindirim sistemiyle atılıyor ama kana karışan sindirim sistemiyle nasıl atılsın? Uzlaşalım bilgi paylaşımı yapalım tartışalım istiyorum konuyu saldırma amaçlı değil yorumum oncelikle bunh belirtmek isterim. Yurt dışında kullanılan aşılardan cıva çıkarılmış ama bizde hâlâ cıvalı aşılar kullaniliyor. Üstelik onlarda bu kadar fazla aşı da yok biz de her geçen yıl başka bir aşı ortaya çıkıyor. Anne sütünden başka bir sey vermeyin diyen doktorlar bilmediğimiz bir sürü maddeyi enjekte ediyor bebeklerimize. Aşıyı bulan bilim insanı kendi ailesine yaptırmıyor aşılamayı kitabında dahi insanların üremesini ve sayısını ancak aşıyla durdurabiliriz diye. Gel de bu adamın bulduğu aşıyı vur yavruna. Bi seminerde dinlemiştim yurt dışında elde kalan aşıları ülmemize göndermişler. Neden bebek ve çocuklar için Türk aşısı yapmaya karar verildi birden? Sağlıkçıların her dediği doğru mu gözü kapalı inanalım. Çok doktor var yaptırmayın diyen. Hangisine inanalım. İnsanların kafası karışık kimse yürekli olup evet yararlı ve ya zararlı diyemez çünkü para kazanılıyor hem de çok para neden kaybetsinler ki. Elin çocuğundan kime ne dmi ama.
(8,931 puan) tarafından
Tartisma amacli yazmadiginizdan tek tek yorum yapayim.

Kana karisan maddeler de sindirim sistemi vasitasiyla vucuttan atiliyor. Burada belirttiği de o.

Yurtdisinda asilardan cikarildigi bilgisini nereden aldiniz? Cunku Cdc'nin sitesinde guvenli oldugu ve kullanildigi yazıyor.

https://www.cdc.gov/vaccinesafety/concerns/thimerosal/index.html

Yurtdisinda bu kadar asi yok cumleniz hangi ulkeleri iceriyor? Amerika'da da neredese bizdeki kadar asi var.

https://www.cdc.gov/vaccines/schedules/hcp/imz/child-adolescent.html#birth-15

Bebegin gelisimi icin ilk 6 ay anne sutu yeterli. Vereceğiniz diger seyler katı besinleri sindirmeye hazir olmayan sindirim sistemine zarar verir. Asi kas içine enjekte ediliyor ve vucudun hastaliga karsi bagisiklik kazanmasini sagliyor.

Hangi asiyi bulan hangi bilim insani yapmis aciklamayi? Kaynak paylasmanizi rica ederim.

Kalan asilarin ulkemize gonderildigini soyledikleri seminer ne uzerineydi? Bu bilgiyle ilgili de kaynak paylasir misiniz? Herkes agzina geleni soyluyor çünkü.

Bebek ve cocuklar icin Türk asisi nedir?

Saglikcilarin dedigine gozu kapali inanmayalim. Doktor secme ozgurlugunuz var. Fakat Dunya Saglik Orgutu, Saglik Bakanligi gibi kurumlarin asi ile ilgili aciklamalarini ve asi ile tarihe karisan hastaliklarin bilgilerini okuyalim. Ulkemizdeki asisiz gocmenlerden gelen hastaliklarin yillardir gorulmedigi halde tekrar yayginlasmasini okuyalım. Aşı yaptirin diyen cocuk doktorunun cebine para girmez. Doktorunuzun elin cocugundan kime ne diye dusundugunu hissediyorsaniz o doktoru birakin.
-Reklam-
+2 oy
(1,484 puan) tarafından
Böyle söylentiler var. Doğru yada değil bilmiyorum. Bence aşı karşıtlarının çıkardığı şeyler kısırlık falan yapıyor da deniyor. Ben şunu bilirim geçmişten bugüne ölümcül hastalıkların bir çoğu aşı ile günümüzden silinmiş. Bence asılolan bu. Benim tüm aşılarım tam çok şükür bir hastalığım da yok. Bebeğim de 14 aylık özel dahil tüm aşılarını yaptırdım. 
+2 oy
(9,069 puan) tarafından
Yalan şarlatanların işi. Yurt dışında böyle şeyler söyleyip birtisel ilaç diye millete kakaladiklari ile zenginliğine zenginlik katan doktorları bilir kişi gibi gösterenler var böyle tip bazı doktorlar malesef bizdede var. Bakın bizim ülkemizde bir dönem aşılar çok daha eksiksiz yapılırdı ve birçok hastalığın önü alınmıştı şimdi memenjit, çocuk felci gibi hastalıklar bir bir hortluyor hem aşı karşıtları hem aşısı olmayan mülteciler yüzünden. 10 yaşında çocuğum tüm aşıları tam okul birincisi. Bu yalanı atan gerizekalıdan zeki olduğu kesin. Aşı hakkında şu şarlatanlıgi yapanlara sinir oluyorum. Annemin aşıları var benim aşılarım tam eşimin ve ailesinin aynı şekilde buraya kadar üremiş olmamız gösterir ki kısır da yapmıyor bir diğer yalanları bu çünkü 
(8,931 puan) tarafından
Burada da var profesor olabilmis sarlatanlar. Maalesef insanlar bir sey arastirmadan bu zekasiz insanlari profesor diye dinleyip ciddiye aliyorlar. Hic dusunmuyorlar ki kanitladiklarini iddia ettikleri seyler gercek olsa nobel alirlar. Onlara sorsan ilac lobisi izin vermiyordur. Herkes gerizekali, bir onlar akilli cunku.
(9,069 puan) tarafından
Ya ne diyelim ama yok domuz şu bu diyorlar ya Allah da diyor en büyük günah kul hakkı aşı karşıtları yüzünden aşı olan çocuklar da tehlikeye girmiş oluyor ben hiç birine hakkımı helal etmiyorum. Kocam mı escinsel ben mi. Lut kavmi mi buldu yoksa aşıyı. Alerji yapıyormuş içindekiler çocuklar o yüzden alerji olurmuş. Benim iki çocuğum da herşeyi yiyor. Hiçbir alerji leri de yok. Of saçma sapan gerçekten. Allah akıl fikir versin. Geçen gün o yurt dışındaki şarlatanlar ve buradaki uzantılarının dinledim bende ne paralar kaldırıyorlar bu şekilde. araştırıyorum sanıyorlar kendilerini . Benim anneannem şu çiçeği yüzünden ölmüş. Aşısını olsan iki üç yerinde sivilceler gibi çıkıp yara olup geçiyor ya.
+1 oy
(1,109 puan) tarafından
Öyle birşey olsa şuan sağlam insan sayısı 10 da 1 oranında olurdu herkes birşey uyduruyor.
(6,392 puan) tarafından
Aradığım yorum
0 oy
(75 puan) tarafından
tüm salgın hastalıklar aşı ile son buldu aşı ve aşılama çok önemli bence, benim annem çok ağır bir kabakulak olmuş, sonra kızamık, biz bunları hiç görmedik şükür. ben zorunlu aşıların hepsini yaptırıyorum
0 oy
(167 puan) tarafından
Valla büyük oğlum 12 yaşında her aşısını yaptırdım hiçte pişman değilim o bur oğlum 3,5 aylik yine yaptiricam  bizim zamanımda anneler bize yaptiridilar Allah şükür hiç birşey yok onu sen karar vereceksin 
–1 oy
(249 puan) tarafından
Biz doktor değiliz buraya yazmanız sadece kafanızı çok karıştırır. Bende şimdiye kadar herkez yaptırmış diyip ikinci aya kadar aşı yaptırdım sonra çok şükür karşıma profesör doktor Alişan yıldıran çıktı. Google ye yazın alisan yildiran aşı gerçekleri diye. Ve videolar kısmına tıklayın orda 25 dk lik aşı gerçekleri videosunu görüceksiniz onu mutlaka izleyin hic vakit kaybetmeyin. Ben ondan sonra daha cok araştırdım ve ben eşime daha önceden aşıyla ilgili kötü sonuçları söylediğim de bana inanmiyordu çok kızıyordu bu konuyu açamıyordum deli oluyordu sinra bu dediğim videoyu izlettim çok şükür kabullendi artık inanıyor ve biz kızımızı ikinci ay aşısından sonra kurtardık artık aşı olmuyor  birde isterseniz size isntagramdan baska you tube da konuşan doktorlar var yabancı bilim instanlari falan onları da gönderebilirim. Bebeğimizin vücuduna giren herşeyden sorumluyuz Allah bize bunun hesabını sorucak ahirette. Çocuklarımız bize ALLAH'IN emaneti.
(249 puan) tarafından
Siz hazır bilgiye alışmış araştırmayan sorgulamayan insanlar olarak anlamamaniz çok normal
(32 puan) tarafından
Alişan beyi dinledim uzun konu evet iki türlü de risk
(32 puan) tarafından
Kitaplarını aldınız mı ? Hastalık durumunda tedavi vs birde çocuk felci aşısı en azından yaptırmak gerek bana göre
(8,931 puan) tarafından
Nevasar, fikra tespiti o kadar dogru bir tespit ki :))

Biz hazir bilgiye alismisiz, siz sarlatanlari dinlemeye devam edin :)
(624 puan) tarafından
Teşekkür ederim:)

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 317 göst.
0 oy
17 cevap 745 göst.
0 oy
9 cevap 381 göst.
22 Şubat 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Miniğimm50 (161 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 94 göst.
...