0 oy
334 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (35 puan) tarafından
4 aylık bebeğim emmek istemiyor sadece çok acıkınca emiyor 5 dakika falan sürüyor emmesi sürekli emzirmeye çalışıyorum ama ağlıyor bu ay sadece 460 Gr almış ebe kilosu az ama mama verme emzir dedi ne yapmalıyım sizce doğum kilosu 3 kilo 4 aylık oldu 5 kilo 700 Gr doğduğundan beri emmeye karşı isteksiz .
Bebek Ayı 4

4 Cevaplar

0 oy
(747 puan) tarafından
İyi demiş aynen öyle yapın siz sık sık memeyi teklif edin. Ama bu çok normal neredeyse her bebekte oluyor o aylarda çevreyi keşfetmeye başlıyorlar ve memeye ilgileri azalıyor çevreye bakmak istiyorlar. Siz bebeğinizi Los odada, sessiz sakin bir yerde emzirin. Bir de uykuya dalarken yada uyuyunca da emzirebilirsiniz. 

Benim bebeğim de o zamanlar aynı şekilde az emiyordu ben de endişelenmiştim çok iyi anlıyorum sizi o zaman ben de bilmiyordum çok üzülüyordum. Ama geçici bir dönem emin olun ve emzirmeyi bırakmayın mama vermeyin ki bebeğiniz memeden tamamen uzaklasmasin. Ve endişelenmeyin uzun bir dönem olacak kaç ay sürer bilmem ama bir süre sonra memeye tekrar eskisi gibi ilgileri artıyor yeterki teklif edin.
(747 puan) tarafından
Bu arada maşallah kilosu çok iyi değil mi ya hu, 6 ayda doğum kilosunun 2, katına gelmesi bekleniyor sizin ki neredeyse 4 aylıkken gelmiş maşallah sakın mama vermeyin gerek yok.
(35 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim içimi rahatlattıniz gerçekten . Tavsiyelerinize uyacagim
-Reklam-
0 oy
(73 puan) tarafından
Benim iki çocuğumda öyleydi emmek istemezdi bende çareyi ayakta poposuna vurarak birde YouTube den ney sesi açtım osekilde emdi oğlumda bu çözümü bulamadım emmedi pek fazla ama kızımda bunu yapıyorum hep hem sakinlesiyo hem uyumasına yardımcı emmesi güzelleşti inşallah sizdede ise yarar
(35 puan) tarafından
Teşekkür ederim bende deneyeceğim
0 oy
(527 puan) tarafından
Canım benim de o dönemde böyle meme reddi gerçekleşti mama vermeden geçti. 

Farklı pozisyonlarda yarım saatte bir meme teklif edin. Mesela ayakta gezerek, top tutuşu, uzanarak falan. 

Ben boynuma altın kolye takıp üzerine doğru eğilerek emzirdim kolyeler oynarken ne emse kâr dedim. Birde akşam elimle sağım yapıp ertesi gün gece uykuya yatırmadan önce emzirip sonra sağdığım süte 1 çay kaşığı zeytinyağı karıştırıp şırınga ile verdim. 

1,5 ay sonunda memeye döndü tamamen
(260 puan) tarafından
Zeytinyağı neden koydunuz
(527 puan) tarafından
Kilo alımı için canım.
Doktorumun bilgisi dahilinde saf doğal zeytinyağı kullandım.
Birde instagramda hastalanmayan çocuk diye bir sayfa var o da öneriyor
(260 puan) tarafından
Teşekkür ederim ilk defa duydum
(35 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım deneyeceğim bende zeytinyağıni ilk defa duydum sen denedin mi gerçekten kilo almasına yardımcı oluyor mu
(527 puan) tarafından
Evet canım sürekli yaptım ve işe yaradı gerçekten
0 oy
(95 puan) tarafından
Bizimde 4. Ayda emme isteği hiç yok. Uykudan uyanınca veya uykuya dalmak üzereyken verin daha kolay tutuyor. Ayakta hoplaya zıplaya emziriyorum. Birde saç kurutma makinesi sesi iyi geliyor onu açınca sakinleşip tutuyor memeyi. Emzirirken yanınızda telefondan o.ses hep açık kalsın. Biz çareyi onda bulduk. 
(35 puan) tarafından
Deneyeceğim çok teşekkür ederim .
...