0 oy
658 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (130 puan) tarafından
Hayırlı günler herkese 13 aylik bi oglum var henüz yürümüyor öncesinde baba mama kaç gel gbi kelimeler söylerken şu aralar canı istemezse onlari da solemyor.genel olarak göz kontağı cok iyi qma bazen biseye dalmissa çağırsanda bakmiyor.ama en çok aklima takılan sürekli oyuncakların bulaşık makinesindeki tabakligin içindeki tekerlekleri bile döndurmesi bsylerin tekerleklerin dondurmeyi cok seviyor bide çamaşır makinesini çalışırken farkederse cok dikkatini çekiyor bıraksam sürekli oturup izlicek gibi.acqba otizm olablrmi dye düşünmeye basladim

6 Cevaplar

0 oy
(1,554 puan) tarafından
TV açık mi izler mi, buna dikkar et izletme konuş kitap oku ama bir ara bende endişe ediyodm baktım her çocuk bu konuda meraklı tekerlek döndürme vs. Sonra bitiyo o merakları canım şuan arabası ile normal oynuyo 15 aylık gözün üstünde olsun dikkatini dağıtacak güzel etkinlikler yap en önemli şey sosyallestir parka getir
-Reklam-
0 oy
(747 puan) tarafından
Oğlum 10,5 aylık her dediğiniz bizde de var hiç bir sorun olduğunu düşünmüyorum :) bebeğime bol bol kitap okuyor, konuşuyor ve ekrandan uzak tutuyorum ama bu saydiklariniza ilgisi var çünkü ilgi çekici şeyler diye düşünüyorum. Hatta bebekler için tekerlekli kitaplar bile var sırf ilgilerini çektiği genel geçer bir şey olduğu için :) bizde o kitap bile var çevirip duruyor :)
(130 puan) tarafından
Okdr içimi rahatlattiniz ki Allah razı olsun gerçekten yani genel olarak hiç bi sıkıntı yok gülme oyun oynama ****** sesleri cikarma falan ama sadece şu tekerlek çevirme işi birde çamaşır makinesine cok dikkatli bakması bana evham yaptrdi
(747 puan) tarafından
Çok sevindim :) çamaşır makinesi çalıştığı gibi oraya gidiyor sesinden biraz korkuyor ama meraktan da izlemeden edemiyor :) bıraksam makine bitene kadar izler heralde :)
0 oy
(1,045 puan) tarafından
Otizm 18. Aydan önce belli olmaz. Kendinizi üzmeyin bunu düşünüp. Benim bebeğim daha yeni. O bile bakıyor besiğine taktığım dönencenin nasıl döndüğüne:)
(1,942 puan) tarafından
18 aydan önce belli olmaz diye kim söyledi size benim kuzenimin yigeni 10 aylıkken tehsis konuldu
(1,045 puan) tarafından
Sizinki ağır olabilir. Ağır kişiler 6. Aydan itibaren belli ediyor. Hanımefendinin anladığım kadarıyla belli belirsiz. Bunun için çok erken olabiliyor konuşmak. Eğitim fakültesi mezunuyum. Ordaki derslerimizde vardı. Baba anne demiş ve yürümüyor. Demekki çocuk şimdi yürümeye başlayacak demektir bu. Gelişim yadsinabilir bir sıra izler. Çocuk önce dede baba mama der ve susmaya başlar. sonra yürür sonra tekrar konuşur. Bu böyledir %99.
0 oy
(207 puan) tarafından
Göz kontağı kuruyor ve mimigi varsa tepki veriyorsa korkma annesi ses çıkartıyor diye bakıyordum yada değişik geliyordur ama yine de 18 aydan önce anlaşılmaz ama Dr gördün istersen
0 oy
(129 puan) tarafından
Otizmin en belirgin özelliği göz kontağı kurmamalarıdır. DEHB yani dikkat eksikliği ve hiperaktivite tanısı konmuş çocuklarda otizme benzer bazı özellikler gösterir mesela bir şeye odaklandığında sizi hiç duymadığını söylemişsiniz bana dikkat eksikliğini düşündürdü, onu biraz araştırın isterseniz.
0 oy
(1,627 puan) tarafından
Bunlarda sıkıntı yok bence ama tv telefon tablet yemek yedirirken 5 dk bile izletmeyin. Beyni böyle etkiliyor. Belki yatkınlığı vardır. Tetiklemesin yani.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 196 göst.
29 Aralık 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Serraa (60 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 237 göst.
3 Aralık 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Lesruggg (471 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 901 göst.
19 Ağustos 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Prens annesii (55 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 291 göst.
...