0 oy
865 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (66 puan) tarafından
Bebeğim haftaya 4aylik olacak. Ortalama geceleri 9 10 gibi uyuyor sabah 5 6 gibi uyanıyor. Kaynanam çocuğu her uyandıktan bir saat sonra uykusu geldi deyip uyutma derdinde özellikle sabahları. 6 da uyandı bebeğim bugün çocuğu 7de geri uyuttuk söylüyorum dinlemiyorda artık çocuk alıştı buna da ama zaten gece boyu uykusunu almış olmuyor mu? Sizinkiler de böyle sabah uyandıktan 1 2 saat sonra uyuyor mu geri?

24 Cevaplar

0 oy
(202 puan) tarafından
Evet uyuyor en fazla 2 saat uyanık kalıyor daha fazla kalırsa huysuzlanıyor benim bebegim de 4 buck aylık. Bebeklerde gündüz uymazsa gece uyur diye bişey yok hatta yorgun oldukları için gece hiç dalamazlar. İstersen aya göre uyku saatlerine bakabilirsin 
(66 puan) tarafından
Tamam bir araştırım ben teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(265 puan) tarafından
Her bebek farklı galiba. Düzeltilmiş 4 aylık olacağız haftaya. Kucak dışında uyuyamıyor bebeğim. Okula giden çocuğum da var o yüzden mecburen onun evden gidiş ve eve geliş saatlerine göre ayarlamaya çalışıyorum çünkü kucağımdan bıraktığım anda uyanıp ağlıyor. Sabah yedide kalkıyoruz, emziyorum 8.30 uyku, 9-30da uyanıp meme istiyor. Memede dalıyor 10.30 a doğru uyanıyor. 11.40 ta uyuyup 12.30da zil sesiyle uyanıyor. 13.50 gibi uyuyup 14.50 gibi uyanıyor. Böyle bölük pörçükve hep kucakta olunca kendi uyuyamıyor o yüzden bıraktığım an uyanıyor ve bazen memede de uykuya dalamadığı için ben de evin içinde yürüyerek uyutuyorum. Hafif düzeyde sallama Amerikan pediatri derneğine göre doğru. Çok yorucu ama henüz bir ay daha güvenli bağlanma açısından önemli olduğu için her ağlamada kucağıma alıyorum. Bazı çocuklar mizaç olarak sakin oluyor doğuştan kendi isteyince kendi kendine uyuyor ama iki çocuğum da öyle değil illa destek istiyor benimkiler. Uyku eğitimi diyorlar ama ona daha erken. 
(66 puan) tarafından
Uyku eğitimi 5.ayda sonra sanırım bir de 4. Ayda uyku gerilemesi diye bir şey varmış 2 3 hafta sürüyormuş bilmiyorum şuan o mu etkili bizde ama çok zor. Sizinki de bölük pörçük uyuyormuş gece uykusu nasıl
(265 puan) tarafından
Gece 1 saat uyuyup ağlıyor. Evet 4. Ay atağı mı ne varmış, büyükten görmedim ama bu bebek çağın modasına ayak uyduruyor gibi:) diş yerlerimiz kaşınmaya başladı anca bağırıyoruz, böyle böyle büyüyecekler. Allah hepsine sağlıklı, güzel ömürler versin.
(66 puan) tarafından
Amin hepimizinkine :)
0 oy
(523 puan) tarafından
Oğlum 4 ay 10 günlük akşam 10 da yatıyor sabah en g 7nde kalkıyor en geç bş saat sonra da uykusu geliyor tekrar uyutuyorum uyanınca da Bi sonra ki uykusu tam  2 saat sonra oluyor öyle istiyor ağlıyor. 
(66 puan) tarafından
Agladiktan sonra da eminim uykuya geçişi çokzor oluyordur bizimki öyle oluyor
0 oy
(462 puan) tarafından
Benim oğlum 66 günlük. Gece uykusu çok güzel ama gündüzleri uykuya direniyor. 21.30 gibi gece uykusuna geçiyor. Sabah 7 günü uyanıyor. Bir haftadır falan 8 gibi tekrar uyuyor. Gündüz uykuları çok düzensiz. Uyku hareketleri yapınca ayağımda çok hafif sallıyorum 1 dakika içinde uyuyor. Başka türlü uyutamadim. Yeter ki uyusun diye de ayakta beklemeye razı oldum. Uyku düzeni oluşturmak için çok erken. İlk 3-4 ay bebek çalacak bir oynayacağız :)

Kayınvalidenize gelince , çocuk sizin çocuğunuz. Elbette kötü niyetli değildir fakat bir yerden sonra dayanılmaz hâle gelir.  İstemediğiniz şeyleri anne öyle değil de şöyle yapalım şeklinde söylemelisin.

Gece uykusu az sizinkinin , yani sabah 5 çok erken. O saatlerde uyanınca uykusu dağılmadan uyutmaya çalışın bence. Daha geç saatlere kadar uyuması için. En azından 7. 
(66 puan) tarafından
Keşke uyusa ama ne yazık ki

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 164 göst.
6 Ağustos 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Balpamuğunannesi (90 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 378 göst.
1 Ağustos 2023 Doğum Sonrası Anne kategorisinde admin (19,296 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 171 göst.
7 Mayıs 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Nadyamm3 (29 puan) tarafından soruldu
...