0 oy
227 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (500 puan) tarafından
Kızlar tadıma başladık ama bebeğim hicbir sey sevmiyor nedense siz nasıl yaptınız neler tattirdiniz ve nasıl pişirdiniz yada haşladınız neyle neyi karistrdiniz ben mi beceremiyorum mesela patates hasliyorum eziyorum birazda zeytinyağ damlatiyorum doktor bu sekilde söyledi ama hicbisey sevmiyor baska nasıl yapabilirim sizler neler yapıyorsunuz lütfen biri beni bu konuda aydınlatsın:)

2 Cevaplar

0 oy
(1,021 puan) tarafından
Yarı aç olması gerekiyor bide uykusunu alması bizimki de ilk basta yüzünü buluşturuyor dili ile çıkarıyor ama alısacaklar bu arada bende sizin yaptığınız gibi yapıyorum ilk yediğinde sut veya mama ile yumusattim suda olur 
(638 puan) tarafından
Süt inek sütüyle alerji yapabilir
(1,021 puan) tarafından
Anne sutu inek sütü verilmeyeceğini bilir diye özellikle belirtmedim
(500 puan) tarafından
Tabiki biliyorum:) bende yanlış mı yapıyorum aceba o yüzden mi yemiyor dedim sormak istedim teşekkür ederim:)
-Reklam-
0 oy
(1,109 puan) tarafından
Tek tek denedim canım hic birşeyi karıştırmadim. Örneğim patatesi haşladim çatalla ezdim az az kaşık ucuyla verdim 1 kaşık kadar 2-3 gün aynen devam sadece patates. Sonra havuç daha sonra bal kabağı, yoğurt ( ev yapımı) , labne,lor leynir( ev yapımı) elma, muz,armut bunları ayrı ayrı sırasıyla denedim her meyveyi 2-3 gün tek tek denedim. Şimdi pekmez aldım suyla karıştırıp vericem ve yumurta sarışına gecicem benim bebeğime az az verdiğim için yiyor zaten amaç tatması bağırsakları farklı besinlere alışsın diye veriyoruz.
(500 puan) tarafından
Bende tek tek deniyorum mesela bir cay kaşığı yiyor ikinci gün tatlı kaşığı yemiyor üçüncü gün Yemek kaşığı diyorlar onu hiç yemiyor siz ne ölçüde veriyorsunuz
(1,109 puan) tarafından
2 çay kaşığı veriyorum ama ağzına verirken onu çay kaşığının ucuyla vere vere 10 kez vermiş oluyorum. Fazla verince çıkarıyor hemen birde daha yeni öğreniyorlar aslında dilleriyle döndürmeye çalışırken çıkarıyorlar pes etmeden devam ediyorum az az yarısı çıkıyor yarısini yiyor.
(500 puan) tarafından
Bende öyle kaşık ucuyla biraz biraz veriyorum ama yemek kaşığı kadar yemiyordur diye düşünüyorum:) bende veriyorum yinede böyle böyle alışacak galiba diyorum tecrubesiz olunca kafamada takıldı işte yanlış mi hazırlıyorum yiycegini faln diye sormak istedim teşekkür ederim cevabin için canm :)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 253 göst.
29 Ağustos 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Süt kokulum (445 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 396 göst.
4 Nisan 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Ebbay (66 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 259 göst.
21 Nisan 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Baloğlunannesi (500 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 525 göst.
9 Kasım 2023 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Damlasuu (179 puan) tarafından soruldu
...