0 oy
125 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (262 puan) tarafından
Anneler merhaba...kızım 16 aylık ama sık şekilde idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor geçirdiği gibi bide üreme oluyor..samsun 19 Mayıs gittim nefroloji bölümüne böbrek baktılar bsey cikmadi çok sık geçirmiyomus öyle dediler nerdeyse 2 ayda bir oluyo ateş ve kusmayla gidiyoruz enfeksiyon cikiyo siiznde başınıza geldimi ne gibi yöntemle geçti lütfen yardımcı olun...onerceniz Samsun'da bir Dr varmı ..? 

Altını temizliğini de güzel yapiyorum suyla yikiyorum hazır su kullanıyorum içmesi için bilmiyorum daha ne yapabilirim cevaplarınızı bekliyorum
Bebek Ayı 16

1 cevap

0 oy
(718 puan) tarafından
Kardeşim de de vardı ayrıntılı incelemede mesanede kalınlaşma olduğu görüldü Ankara'ya götürmüştük biz. Samsun'daki doktorları bilemiyorum ama çok sık geçirilen idrar yolu enfeksiyonlarında bir yıl kadar süren koruyucu antibiyotik tedavisi yapılıyor diye biliyorum başka doktora da gidin isterseniz. Koruma kısmında da önden arkaya dikkatli temizlik, hemen altını değiştirme, küvete oturtarak banyo yaptırmamaya dikkat edin. Bu arada benim kızım da bir kere geçirmişti doktorumuz özeldeydi. Tahlile güvenmeyip bir de sondalı tahlil aldırdı. Tahlil verirken idrara dışkı karışmış olabiliyor o yüzden sondalı tahlili de önerebilirim size.
(262 puan) tarafından
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ediyorum... temizliğini bekletmiyorum çok kokuyor direk alıyorum kuvetine asla oturmaz ayakta yaptırıyorum ...ben buradaki acildeki hemşirelere bu sondayi sordum ilk defa burda gormustum yine şaşırmıştım nasıl oluyor diye sorum suki nasıl bir kıza sonda yapiliyo özür dileyerek soruyorum kızlık zarı zarar gelmiyor mu...burdakiler yapilmiyo öyle bsey yok dediler çünkü..poşet acildeki hemşirelere taktiriyorum çünkü kayma oluyor diye peçete ile temizliyoruz takmadan altinida baglamiyoruz canım ...ama şu ankarada kardeisne yapılan şey çok dikkatimi çekti acaba oldu bende.kardwisniz şuan nasıl?? Kizim şuan hastanede yatış yapiyo antibiyotik tedavisi aliyruz bizde
(718 puan) tarafından
Hele peceteyle temizliğe hiç güvenmeyin bence. Batikonla temizlikte bile bakteri çıktı. Sondada çıkmadı. Yani illa ki riskli bı durum olsa yapılmazdi kızlık zarı için. Hem de birkaç kere yapıldı sorun olmadı çok şükür. Kardeşim şu an çok şükür iyi. Uzun bir tedavi süreci oldu ama hala normal kişilere göre daha dikkatlidir bol su içer, ayaklarını sıcak tutar vs. Bir de en son gittiği bir doktor o bölge nemli kalmayacak havuz deniz vs yasak demişti. Ama belki bu benim kardeşime özgü bir önlemdir bilemiyorum. Rabbim şifasını versin tez vakitte inşallah kızınızın da.
(262 puan) tarafından
Çok sağolun çok teşekkür ediyorum
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 129 göst.
0 oy
1 cevap 112 göst.
0 oy
1 cevap 50 göst.
...