0 oy
321 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (71 puan) tarafından
Bebeğim 4 aylik ve sutum yetmediği için mama veriyorum ama kabız oldu mamasina zeytin yağı koy diyenler var siz denediniz mi faydası oldumu ?
Bebek Ayı 4

9 Cevaplar

0 oy
Profil image (2,048 puan) tarafından
Bebeklere bir çay kaşığı zeytinyağı verilebilir direk ver bence.ben hiç mama vermedim ama küçükken direk zeytin yağı verdim. Ve masaj yap karnına.i love you masajı yao.youtubeden bak.biede bacaklarını bisiklet hareketi de yaptır canim
-Reklam-
0 oy
Profil image (766 puan) tarafından
Mama içen bebekler 5 günden fazla kaka yapmadıklarından fitil veriyor doktor 6 ay öncesi hiçbir şekilde  şu bile önerilmiyor zeytinyagi vermeyin.
(943 puan) tarafından
Yanlış bilgi vermeyin lütfen iki aylıkken başladık mamaya doktorumuz her ölçek için bir çay kaşığı zeytinyağı koyabilirsiniz demişti 9 aylığız şimdi hiç sorun yaşamadık mamanın sindirimi anne sütüne göre daha zor olduğu için zeytinyağı yardımcı oluyor
Profil image (766 puan) tarafından
Doktorunuzun söylediğine dayanarak bu şekilde konuşabilirsiniz ama doğruluk payı yok bu söylediğinizin.
Anne sutu alan bebek 10 gun mama alan bebek 5 güne kadar kaka yapmayabilir .Yapmadığı taktirde zorlanirsa fitil kullanılır. Zeytinyagi 6.aydan itibaren soğuk sıkım olanı kullanılır. Tek doktorla kalmayıp başka doktorla görüşmeniz tavsiye ederim .İyi aksamlar.
(943 puan) tarafından
Zaten bir çok doktordan fikir aldık hiç merak etmeyin..
Profil image (766 puan) tarafından
Cok merak ediyordum aydınlandım sagolun.;)
(943 puan) tarafından
Rica ederim ne demek :))
0 oy
(22 puan) tarafından
1 çay kaşığı verirseniz yeterli olur mamaya karışmaniza gerek yok zararı olmaz
0 oy
(8 puan) tarafından
Benim bebeğim de 4 aylık dogdugudundan beri mama takviyeli gidiyoruz ara arar su veririm kaka da zorluk hissettigim zamanda da önce zeytinyağı mama sonra su ve çok şükür kabız sorunu olmuyo öyle olunca . 
0 oy
(960 puan) tarafından
Mutlaka su da verin diyorlar mama ile
(943 puan) tarafından
Bebek mamada alsa su verilmez ilk altı ay vücudun ihtiyacı yok mamadan karşılıyor zaten su ihtiyacını ek gıda döneminde suya ihtiyacı oluyor sadece
0 oy
(943 puan) tarafından
Evet canım 7 aydır koyuyorum doktorumuz mamaya geçtiğimizde söylemişti hiç bir sorun yaşamadık çok şükür aksine e vitamini içerdiği için çok faydalı
0 oy
(45 puan) tarafından
1 çay  kaşık verebilirsiniz birde metsil alın o gaz için çok iyi 
0 oy
(11 puan) tarafından
Almanya da bi doktor önermişti sürekli fitil vermekle olmaz kulak çubuğunu zeytinyağına batırın ve poposuna hafif sokup zarı oynatın o zar kapandıpı için yapamıyor gücü yetmiyor açmaya ben denedim ve hiç bir sorun yaşamıyorum şimdi ise fitili attım ona devam ediyorum. 
Profil image (766 puan) tarafından
Tamamen uyarma ile kaka yapmış oluyor ve ilerleyen zamanlarda buna ihtiyac duyacak .yapılmaması gerekn bitsey bu.
(11 puan) tarafından
Hergün yapılırsa tabi ki evet fakat kabız olduğu çok zorlandığı zaman yapılacak birşey. Benim kızım kendi yapabiliyor çok zor durumda olursa ben bunu yapıyorum. Tabi ki ben sadece söylemek istedim yapmak ve yapmamak kendi terciğidir.
0 oy
(11 puan) tarafından
Benim de kızım 5. Ayından gün alıyor bu arada 
(11 puan) tarafından
Mama içiriyorsan su da vermen gerekli bir çay kaşığı yoksa kabız olur canım dediğin gibi.
...