0 oy
275 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (371 puan) tarafından
Kesinlikle kıyaslamak içün sormuyorum. İlk bebeğim bu aylarda neler yapması gerekir? Neyi yapamazsa endişelenmeliyim diye merak ediyorum. Bebeğim 1 aylıkken dönüyordu şimdi dönmeyi unuttu. Başının altına yastık koyarsam ondan destek alıp yan dönüyor sadece. Yüz üstü koyunca çığlık atıyor hiç sevmiyor. Destekli oturuyoruz gayet güzel gidiyordu ama bu aralar otururken ayaklarına dokunmak istiyor iki büklüm oluyor. Beli ağrır diye hemen alıyorum ama sonradan fark ettim emeklemeye hazırlık yapıyor olabilir. Seslere yöneliyor, göz takibi var. Çıngırağını 100 defa atıyor tekrar istiyor. Biz 4. Ayda ek gıdaya başlamak zorunda kaldık. 2 haftadır bir sorunumuz yok gayet güzel gidiyor ama ilk defa kabız oldu. Zeytin yağı da atıyorum ama yine de oldu 

2 Cevaplar

0 oy
(523 puan) tarafından
4 buçuk aylık oğlum kilosu birazcık düşük ama şükür sağlığı iyi. Kucağımda oturuyor ama destekli oturmayı denemedim. Oyun halısınfa güzel oyalanıyor elini uzatıp oynuyor ama çıngırağını eline verdiğimde henüz tutamıyor düşürüyor. Henüz dönmüyor ablası da bu aylarda dönmüştü. Benim oğlum 28 gün yoğun bakımda kaldı hiç beslenmedi bu gelişimini 3 ayda yaptı doktor gayet iyi olduğunu söylüyor buna rağmen. 
-Reklam-
0 oy
(1,152 puan) tarafından
Canım 36+4 te dogum yaptim düzeltilmiş hesaplarsam 4 ay bir haftalik bebeğim sırt üstünden yüz üstüne bir kaç kez döndü o kadar egzersizlerini yaptırdım gitti ben yokken babasının yanında ilk desteksiz donusunu gerçekleştirdi :) 3.5 aylıkken kucağımda oturtmaya başladım şimdi destekli oturuyor bugünlerde öne eğilmeye başladı ayaklarını tutmaya çalışıyor yatarken ayakları havaya kaldırıp tutmaya çalışıyor çıngırak çıngıraklı top eline aliyor atiyor yüz üstü yatarken kendi etrafinda dönme çalışmaları yapıyor kitaplarin resimlerini ilgiyle inceliyor masal anlatıyorum elinin ici kadar kucuk topu var onu iyi kavrıyor piyanolu oyun halisiyla aktif şekilde oynuyor kaktüs oyuncak varya sesleri tekrar eden onda muzikte var müziğe güzel tepki veriyor müzik açınca oynuyorum oda eşlik etmek ister gibi mutlu oluyor çırpınıyor yüz üstü süresini uzatmaya çalışıyorum 4-5 dk fazla durmuyor çığlık atmayı öğrendi bol bol bagiriyor söyleniyor biseyler çok tatlı her hali sağlıkla büyüsün bebislerimiz :)

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 176 göst.
6 Ağustos 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Balküpübebek (47 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 202 göst.
0 oy
4 cevap 135 göst.
21 Kasım 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Nimet yusuf (142 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 356 göst.
25 Nisan 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Linlin (113 puan) tarafından soruldu
...